Oligospermie (17)- putini, da' (ne)buni!

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Flavia Ramona..FELICITARI!!!!..ASA DA CADOU DE MOS CRACIUN!!!

fetelor si baietilor...CRACIUN FERICIT TUTUROR!!..LA MULTI ANI!! SI SA VI SE INDEPLINEASCA TOATE VISELE FRUMOASE!!!!!!!!

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greuceanu spune:

Yeeeeeeeeeeessssssssss,yeeeeees,yeeeeeeeeessssEu ma bucur cel mai tare va dati seama.
1.Pentru ca am anticipat.
2.Tre sa primesc de baut.
Chiar daca n-am fost la notar.
Bravo.N-am reusit sa aduc soarele ci doar o raza pentru Ramona ceea ce e minunat.Si iata ca mosul a ascultat unele dorinte si s-a conformat.
Si cred ca n-ar fi rau Flavia sa ne mai spui odata povestea voastra pentru a-i scuti pe unii de cautarii asidue prin forum.
Asta dupa ce te linistesti normal.
Craciun Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Te felicit din toata inima Flavia Ramona, inteleg cita fericire te-a coplesit. Cred ca acest Craciun este cel mai fericit din viata ta, pina acum!!!
Sa fiti sanatosi si voiosi, linga cei dragi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

Felicitari! Felicitari!
Sarcina usoara, sanatate multa si multe greturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

Ramonica sa ai o sarcina usoara si un bbel minunat..

olteanca

Gabitza

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

FLAVIA RAMONA
felicitari din toata inima si sa dea D-zeu sa ai o sarcina fara probleme si un bebe sanatos!!!frumos cadou va adus Mos Craciun !!!

"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Dragelor, LA MULTI ANI!
Sa nu va uitati visul si sa nu renuntati usor! Eu... sunt una dintre dovezile ca SE POATE si cu... putini.
SUCCESE MULTE si nebanuite!

Kiki 34w
http://community.webshots.com/user/astery100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

asteryaro..nastere usoara

olteanca

Gabitza

"Nimic nu-i imposibil!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia ramona spune:

Anul trecut inainte de nunta noastra o prietena foarte buna a aflat ca au probleme de fertilitate. O veste urata mai ales ca ei isi doreau de mult. Mi-a spus chiar in ziua in care am plecat in luna de miere (noi am plecat 3 cupluri, printre care si ei) pt nu a vrut sa-mi strice nunta spunandu-mi mai repede. In luna de miere am hotarat, eu si sotul meu, ca dupa ce ajungem acasa vom face si noi niste controale pt a vedea daca totul e ok (eu am 26 de ani, dar sotul are 35 si am cam vrea 2 copii asa ca am vrut sa grabim putin lucrurile).

Eu mi-am facut un examen ginecologic si PAP, care a iesit ok, iar sotul o spermograma la Bioclinica. Spermograma lui nu a iesit tocmai bine, diagnosticul fiind oligoastenospermie, adica capacitatea redusa de a produce spermatozoizi.
Prietenii nostrii au ajuns la Timisoara la Clinica Bega, dar au ramas cu un gust amar avand in vedere cum au fost tratati.

Intre timp am mers si noi, la acelasi dr, care mie mi-a spus ca sunt ok, iar sotului i s-a refacut spermograma, care a iesit mai rau decat prima. Astfel concluzia a fost ca avem 0,5% sanse de a avea copii pe cale normala... Diagnostic oligoastenozoospermie. Am fost distrusi, va inchipuiti, asta fiind exact la o luna de la casatorie.

Prietena mea s-a dus la un dr de aici si acesta a pus-o in legatura cu dr Novak de la Szeged. Ne-am facut programare si am mers impreuna intr-o miercuri la control. Ne-a dat, la amandoua, de facut profilul hormonal, adica analizele hormonale in ziua 2-a (FSH, LH si PROLACTINA), 14-a ( FSH, LH, PROLACTINA, ESTRADIOL, PROGESTERON) si a 21-a zi de la inceputul ciclului ( ESTRADIOL, PROGESTERON, TESTOSTERON). Pt sotii nostrii am facut urmatoarele analize hormonale: FSH, LH si TESTOSTERON. Analizele le-am facut aici la Bioclinica si apoi am fost din nou la control.

Nu pot sa va spun ce diferenta in felul in care am fost tratate ... De la cer la pamant.

A fost apoi sotul la spermograma acolo.Rezultatele au fost putin mai bune decat aici, dar totusi reflectau ca exista ceva probleme. I s-a facut de asemenea si o spermocultura. Astfel a mai fost eliminata o posibila cauza, neexistand nici o infectie. Apoi a fost trimis la un eco testicular, la urolog, aici la Arad. Sotului meu i-a fost descoperit un varicocel ( pe venele care duc dinspre inima spre testicol sangele ar trebui sa existe un obstacol care sa impiedice sangele sa curga foarte repede; acest obstacol nu exista la sotul meu din nastere, astfel incat sangele curgea prea repede si incalzea prea tare spermatozoizii, facandu-i sa nu mai fie rapizi, dar nici buni, decat o mica parte). Pentru a impiedica sangele sa curga la fel de repede s-a recomandat operatia (in caz contrar in timp se poate ajunge la infertilitate totala), care a durat cam 45 de minute si a presupus o mica incizie in partea stanga deasupra bazinului si legarea venelor de sange care duceau sangele spre testicole. La trei luni dupa aceasta operatie, adica in septembrie, sotul trebuia sa faca o noua spermograma, care ar fi trebuit sa arate, in mod normal, un nr mai mare de spermatozoizi si o motilitate mai buna a lor.

Inainte de operatie, adica in aprilie, am inceput tratamentul pentru a face prima inseminare artificiala, cu dr Novak, dar din pacate chiar cu 4 zile inainte de inseminare propriu-zisa am facut o gripa urata cu febra mare care n-a trecut vreo 4 zile si cu tuse care ma facea sa ma tin de burta. In conditiile aceste riscam o infectie intrauterina si nu am mai facut inseminarea. Nu a fost sa fie ... Nu pot sa spun ce am simtit zilele acelea ...

A refacut spermograma de 1 Decembrie, cand a avut rezultatele pe care vi le-am scris cu cateva pagini in urma. Diagnostic normozoospermie.

Dupa ce am primit rezultatele de luna aceasta am hotarat ca la sfarsitul lui ianuarie inceputul lui februarie sa facem o noua inseminare, dar dupa cum se vede nu am mai ajuns.

Si vreau sa va mai spun ceva, ceea ce s-a intamplat este o minune.
Acum o luna si jumatate sotul meu venea din judet impreuna cu soferul lui si la stop statea un domn. Desi sotul meu nu i-a niciodata pe nimeni de pe drum acum a facut-o, de s-a mirat si soferul. Trecuse deja de dl respectiv cand i-a spus soferului sa opreasca sa-l ia. Era o seara friguroasa rau.
Pe drum dl le-a spus ca este preot intr-un sat de langa Arad si a inceput sa-l intrebe pe sotul meu daca e casatorit, daca are copii, etc. A inceput sa vorbeasca cu el despre copii ca si cand ar fi stiut suferinta noastra, a notat numele noastre pe o hartie, precum si numele tuturor celor din familie, vii si morti si i-a spus ca ne va pomeni in biserica. La plecare i-a dat sotului meu busuioc, o legatura pt mine sa o pun sub perina si una sa o tina in masina si i-a spus ca peste un an sa ne intalnim si sa-i spunem ca avem un copil. Desi sotul meu nu e foarte credincios cand a venit acasa mi-a spus ca pun neaparat busuiocul sub perina si de atunci dorm cu el sub cap. Deci, pentru mine este un miracol, un dar de la Dumnezeu, iar acel om este plin de har Dumnezeiesc. Azi am aflat ca acel preot, care nu are decat vreo 30 de ani are cancer si e pe moarte si vrem sa mergem la el sa-l vedem si sa-i multumim. Poate Dumnezeu va face si in cazul lui un miracol. Ma voi ruga oentru asta.

Joi seara voi merge in Ungaria la control. O sa va scriu vineri ce mi-a spus dr. Azi am mai facut un test si cea de-a 2-a liniuta se vede mult mai bine. Nu simt nimic, decat ca merg des la toaleta.

Cam asta e povestea nostra. Ma scuzati ca m-am intins atat. Va multumesc pentru ca existati.

Greuceanu sa stii ca nu am uitat de palinca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greuceanu spune:

.Va pup si va doresc mult succes.
Ce bine ar fi sa fie si gravideala molipsitoare.

Mergi la inceput