Taunul (E.Voynich) ... v-a fascinat?
Am citit cartea asta de cateva ori inca de dinainte sa am varsta la care sa o inteleg ... De fiecare data m-a marcat. Mereu am plans ! Din pacate nu am vazut niciodata filmul (daca exista). Acum, cand vorbesc despre carte, e ceva timp de cand n-am mai rasfoit-o, am doar asa, un sentiment ... Ce oameni ! Nu v-ar placea sa mai existe si-n ziua de azi asa tarie de caracter ? (nu doar in filme si telenovele)
Ma gandesc la granita dintre dragoste si ura ... oare chiar asa de subtire sa fie ?
Haideti ca eu incep s-o iau pe aratura ... Astept si parerile voastre. Multumesc !
DIANE 
cununie
nunta (pe curand si altele)
diverse chestii pentru nunta & cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
Raspunsuri
gangurici_licurici spune:
Uite ce am gasit pe wikipedia, despre autoare si carte, sincer, nu prea ma incurajeaza la a o citi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ethel_Lilian_Voynich
adrienne12 spune:
E o carte mult prea veche pt. ca majoritatea celor de pe forum sa fi auzit de ea. AM citit ac. carte cind eram in liceu. E o carte f. veche, o gasisem in pod la bunica-mea. Mi s-a parut superba. Nu mai tin minte exact despre ce era vorba, decit ca era o poveste de dragoste si avea caractere puternice, bigger than life. Imi amintesc ca m-a impresionat atit de mult incit am uitat ca aveam intilnire si s-a suparat prietenul pe mine. In nici un caz nu e propaganda comunista ca n-as fi citit asa ceva. oricum daca te uiti la amazon vei vedea 21 de oameni care au pus un comentariu si toti i-au dat 5 stele din 5 posibile.
mist spune:
quote:
Originally posted by adrienne12
E o carte mult prea veche pt. ca majoritatea celor de pe forum sa fi auzit de ea. AM citit ac. carte cind eram in liceu. E o carte f. veche, o gasisem in pod la bunica-mea.
S-a reeditat sigur dupa '89, eu mi-am cumparat-o prin '91-'92.
"I am still learning."
"La gente tira a matar, cuando volamos muy bajo."
mate spune:
Stiu ca am citit Taunul cu ani in urma,nu mai stiu exact despre ce era vorba,in orice caz nu propaganda comunista...Personajul principal se numeste Gemma,numai asta mai retin.
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Cine da din coate...departe ajunge...
dianette spune:
nu ma intereseaza cu ce s-a ocupat autoarea (eu pana de curand am crezut ca e autor
). Intr-adevar, este vorba de o revolutie ..., nu cred ca are legatura cu comunistii, oricum actiunea se petrece in Italia (parca ??), dar pe mine m-au fascinat personajele, nu cauza pt. care luptau.
Personajul principal e de fapt "Taunul"
, adica Arthur, baiatul nelegitim al unui cardinal (se stie ca in religia catolica preotii nu au voie sa se casatoreasca), pe nume Montanelli.
Si e vorba pe de o parte de dragostea puternica, pana la ura dintre tata si fiul mintit pana la ~17 ani in legatura cu aceasta relatie (el il considera pe Montanelli doar parintele lui spiritual), si pe de alta parte de dragostea nemarturisita dintre Arthur si Gemma ...
Eu n-am mai recitit cartea de ceva timp. Cand eram mai mica (asta insemnand cam cls. a VII-a cand mama nu ma lasa sa citesc orice si ascundeam cartea sub pat sau sub perna
) am citit cartea fara sa inteleg de fapt in final ca MOntanelli era tatal lui Arthur (adica exact esentialul), si tin minte ca tot am considerat-o extraordinara 
Nu stiu daca e o carte celebra ... Doar vroiam sa discut si cu alte persoane care au citit-o 
DIANE 
cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
devylla spune:
he he am citit cartea in 2 zile anul trecut.Nu am lasat-o dim mana.O carte extraordinara....m-a impresionat foarte mult!...
E super!Chiar o mai i-au o data la citit:D
Sarbatori fericite
bubulinele

'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
dianette spune:
quote:
Originally posted by devylla
he he am citit cartea in 2 zile anul trecut.Nu am lasat-o dim mana.O carte extraordinara....m-a impresionat foarte mult!...
E super!Chiar o mai i-au o data la citit:DSarbatori fericite
bubulinele![]()
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina
DIANE

cununie
Honey-Moon Albena
Photoshop
pitzi spune:
Cind am citit-o prima data, (1979-80) eram prea necopt ca s-o inteleg, dar am ramas cu o senzatie pe care am vrut sa o am din nou, ma atragea. Dupa a doua lectura am ramas cu aceeasi senzatie, pe care nu o mai vreau..
Este o carte care merita citita o data apoi peste vreo 5 ani din nou, dar nu mai des fiindca ma intristeaza. Exista atitea alte motive de intristare, asa ca caut carti care sa ma mai inveseleasca...(J. Heller-Catch22).
cl spune:
Mi-a placut enorm cartea! Iar filmul este si mai reusit (desi, recunosc, foarte putine filme reusesc sa-mi placa mai mult decat cartile)! Am vazut filmul, de nu stiu cate ori (mi-e si jena sa va spun
) si, de fiecara data, plangeam la final (iar pe vremea aceea eram o "dura", nu dadeama asa de usor apa la soricei
). Filmul este rusesc, regret ca nu-mi mai aduc aminte numele actorilor si in regia cui a fost facut.
Claudia