Tratament naturist endometrioza?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Azi am baut numai ceai! Nici-o cafea!
Sa vedem cat ma tine!
Am observat si eu ca fetele cu endometrioza nu sunt asa "scriitoare" ca celelalte, dar probabil din cauza faptului ca afectiunea asta e foarte "rea" si fiecare, pana la urma ne stim drumul nostru... Totusi, un pic mai mult suport nu ar strica printre noi!

Marrina, intrebare: am tot citit una alta despre Vitex, zilele astea. Am vazut ca e recomandat printre altele, pt lungirea fazei luteale (deci pt CM scurt). Eu am CM la 32 de zile (atunci cand va sa vina, adica in aprilie banuiesc, cel mai tarziu). Oare ne impacam bine?

Week-end placut fetelor care intra pe subiect!

Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianadi spune:

Buna, fetelor!
Am citit cu interes subiectele precedente, si anume Tratamente Endometrioza/Diphereline/Cetrorelix, initiat de Tabitha, dar dupa ce a fost deschis capitolul 2, nu a mai scris nimeni acolo.
Asa ca voi repeta, ce am mai scris (si pe la Fibrom, la Naturiste si Homeopate). Citind pe net, am vazut ca am unele simptome specifice endometriozei, sindrom premenstrual nu am, dar singerari pe parcursul perioadei, mai ales in ultimele zile inainte de cm, dureri la contact (le-am pus pe seama anexitei), cm scurt (24-25), balonare - da, ce mai este?
In noiembrie la Centrul de planificare Giulesti mi-au spus ca am un "posibil chist endometriozic", in ianuarie prof. Marinescu mi-a zis "chist hematic" si mi-a dat sa iau Diane35 timp de 2luni (ar trebui sa incep azi, 1zi), dar cred ca o sa aman cu o luna, pentru ca iau niste preparate naturiste, sunt fan in general al tratamentelor naturiste si vreau sa demonstrez celor din familia mea ca dau rezultate. Am inteles ca endometrioza se diagnosticheaza doar prin laparoscopie si mai este o analiza, ca125...
(in paranteza:anul trecut in iulie prof Marinescu m-a operat de un fibrom intracavitar, nu foarte mare, cam 1cm. Dupa aceea m-am apucat sa iau branca ursului, tinctura de marar (aceasta din urma alegere nu a fost prea inspirata, fiind fitoestrogena)si altele. Ma intreb daca mi-au facut cumva acestea rau (si tinctura de grau, ovaz). Oricum aveam mai demult ovare micropolichistice, dar chist hematic nu am mai avut. La Centrul de planificare in noiembrie mi s-au mai depistat si 2 fibroame de 1,5 si 2,5, dar prof. Marinescu nu mi-a pomenit despre ele in ianuarie, nici nu l-am intrebat, ca sa nu dau impresia ca nu am incredere in el. Probabil ca nu au importanta.)

In legatura cu propolisul se poate gasi la apicultori la munte, intr-adevar. Cand am fost la telecabina la Sinaia era acolo unul care avea batoane de propolis, eu am luat polen atunci. Este un apicultor foarte apreciat, prof. Andritoiu, mai sunt si altii.

Voi, fetelor, tineti regim? Nu...? Eu am inceput sa mananc mai mult mamaliga si mai putina paine, din ce in ce mai putina carne (tin si post), nu margarina, nu cascaval (vai, ce bun eee!), mezeluri nici atat. Recunosc mai mananc branza, unt, dar putin. Imi fac suc de morcovi, mananc mai mult peste, dar nu din conserva. Ma gandesc sa iau si eu Vitex, Periodin, kamayani, shecure... sunt atatea! Pentru fibrom iau acum mare parte din tratamentul pe care l-am vazut pe site.
Una din fete imi spunea ca daca nu se va retrage chistul profesorul imi va propune laparo. Ce sa fac acum? Sa AC prescrise? I wonder...
O seara buna si mult optimism!

Daiana

"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

Mergi la inceput

Dianadi, cam intortocheata povestea ta! Fa-ma sa inteleg: dr Marinescu ti-a operat un fibrom de 1 cm iar dupa aceea un alt dr ti-a gasit inca doua? Trebuie sa gasesti un singur doctor si bun, in care sa ai incredere si cu care sa duci si o sarcina pana la capat!
Daca vrei sa faci tratament naturist, parerea mea e ca trebuie sa iti alegi foarte bine plantutele pe care le iei. Unele sunt contraindicate la afectiunea ta, dupa cum ai remarcat si singura.
De exemplu, eu am endometrioza si un mic fibrom de 1 cm si ma pregatesc pt. un tratament naturist care sa limiteze cresterea estrogenica din prima parte a CM. Concret, o sa iau Vitex agnus castus (care reda echilibrul hormonal fara efecte secundare), iau deja propolis (1 gram/zi) si vit. C+E (pt. endometrioza).

Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianadi spune:

Draga Silvana, multumesc pentru raspuns.
Si eu am fost intr-o stare de confuzie, am tot intrebat, si am aflat ca exista mai multe tipuri de fibroame. Cel operat era sub forma de polip si actiona "ca un sterilet" mi s-a spus. Celelalte sunt probabil in perete, sau subseroase, pentru ca prof. mi-a spus ca am cavitatea libera.
Sub ce forma iei A+C si cat pe zi? Tii dieta prescrisa pentru endometrioza?

Daiana

"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

Mergi la inceput

Buna din nou!
Acuma am priceput, Dianadi! Fibromul meu este subseros si nu pune nici-o problema (am facut laparo, puteau sa mi-l scoata cu acea ocazie, dar nu a fost necesar).
Deocamdata sunt sub tratament cu diphereline pt endometrioza si nu tin regim pt ca nu e cazul (estrogenii sunt oricum blocati) dar sunt atenta la ce mananc si ma pregatesc sa renunt la cateva alimente imediat dupa ce trece efectul medicatiei.
Vit E+C iau cca 400 grame/zi/fiecare. Iti recomand sa citesti site-urile postate de Marrina pe acest subiect. Atat endometrioza cat si fibromul sunt afectiuni care au legatura directa cu cantitatea de estrogeni (care e produs in exces)asa ca te tratezi pentru ambele la fel. Ar fi bine daca ai afla exact daca ai endometrioza sau nu, pentru ca este o afectiune grava si reduce f. mult sansele de a face copii. Sa stii ca nu exista tratament 100% pentru endometrioza, de nici-un fel, doar unele (alopate sau naturiste) care amelioreaza.

Silvana

Mergi la inceput