Tratament naturist endometrioza?
Raspunsuri - Pagina 2
SilvanaPopovici spune:
O sa ies si eu dupa-amiaza asta si o sa intreb pe la plafarele din centrul Craiovei, de propolis concentrat si de vitex. Va spun maine ce am aflat. Apropo de vitex, Marrina, parca tu reusisesi sa il gasesti 100%, adica necombinat cu alte plante?
Si eu as vrea propolis fara alcool si cat mai natural cu putinta dar nu am decat niste rude la tzara care au stupi si nu fac propolis (cred ca are un procedeu special de obtinere, o sa ma interesez si de asta). Culmea e ca eu chiar fac un tratament acum cu propolis pentru gastrita (de cca 1 luna) si iau 2-3 linguritze pe zi de Proposalv de la Favisan. E un extract uscat de propolis amestecat cu grau iar flacoanele sunt de 50ml (transformati voi in grame, daca puteti ...
). Oricum o sa renunt la extractul asta pt ca e cu grau care e contraindicat in endometrioza (favorizeaza cresterea estrogenica).
Aseara m-am uitat in sfarsit pe analizele mele hormonale facute anul trecut la Medsana. Hmm..si am o intrebare: la un CM de 32 de zile, ziua 14 se considera ca fiind din faza foliculara sau din cea ovulatorie? Spun eu dupa aia de ce intreb.
Pup.
Silvana 
marrina spune:
Silvana M-as mira sa gasesti pe cineva prin Plafare care sa fi auzit de Vitex dar poti incerca. Eu am cautat pe net produse numai cu VAC dar in Romania nu se importa. Sunt cateva produse in care este combinat cu alte plante, in general recomandate pentru menopauza. Iar eu nu am considerat ca mi se potrivesc. Mai este Mastodynon-ul care este lichid si contine pe langa VAC si alte plante. Din asta am luat doua luni, la inceput. Intre timp am cautat despre efectele celorlalte plante din el si n-am prea gasit asa ca am luat la rand cunostintele mele de peste hotare si am convins pe cineva sa-mi comande si sa mi le trimita. Zis si facut. Le-am primit in decembrie (se cheama Vitex) si o data cu ziua 1 am inceput sa iau. Eu zic ca cel mai bine este sa apelezi la cineva din Germania care sa-ti procure Agnucastus (tablete sau solutie, cum preferi) produs de aceeasi firma care face si Mastodynon-ul, Bionorica - Germania.
Despre intrebarea ta cu ziua 14 la un Cm de 32 de zile eu cred ca, in principiu, nu poti considera aceasta zi ca zi ovulatorie pentru ca in general la ciclurile lungi faza foliculara se lungeste, nu cea luteala si deci ovulatia are loc dupa ziua 14. Dar poti face o monitorizare concomitenta cu analizele hormonale.
Despre prepararea tincturii de propolis am gasit doua retete:
- 20 g propolis + 100 ml alcool de 80 grade
- 30 p propolis + 100 ml alcool de 96 grade
In concluzie ca sa luam un gram de propolis ar trebui sa impartim sticluta in 20 de parti? Greu.
Trebuie doar sa crezi!
marrina
SilvanaPopovici spune:
Marrina, am o prietena buna in Canada. O sa incerc la ea pentru inceput. In Germania nu cunosc pe nimeni dar o sa ma mai gandesc, poate ma "lipesc" de vreo cunostinta. Oare Periodinul de la Walmark nu e totusi bun, ca am vazut ca contine Vitex si e recomandat tot pt. echilibrul hormonal? Asa as rezolva mult mai usor problema.
In legatura cu propolisul, o sa intreb ce mai contine produsul acela pe care l-ai gasit tu (Polenapin) poate iau dintr-ala.
Da, si eu cred ca e vorba de faza foliculara la mine in Z14 si asta inseamna ca analiza mea de estrogen nu e buna: 99 virgula ceva in conditiile in care pe biletul de rezultat scrie ca valoarea maxima pt aceasta faza este 66 (nu retin unitatea de masura, dar sigur astea sunt cifrele.
Asta in conditiile in care un renumit doctor din Bucuresti a considerat ca sunt in limite normale, dupa ce m-a pus sa fac analizele in Z14 si Z21 pe un CM de 32 de zile...of...bine ca macar acum imi dau seama.
Oricum o sa le repet probabil la primavara, dupa ce ma prezint la monitorizare la dr Tutunaru.
Pup fetele!
Silvana 
marrina spune:
quote:
Originally posted by SilvanaPopovici
Oare Periodinul de la Walmark nu e totusi bun, ca am vazut ca contine Vitex si e recomandat tot pt. echilibrul hormonal?
Periodinul contine destul de putin VAC, parca 100 mg, pe cand tabletele mele 400 mg si iau 3/zi. Si mai contine si Evening Primrose oil (EPO)care se ia (in tratamentul infertilitatii) numai pana la ovulatie pentru ca produce contractii uterine si nu-i fac bine lui
. EPO ajuta la obtinerea unui mucus fertil de calitate buna si mai mult timp, in care
pot supravietui pana la 6 zile!!!
Trebuie doar sa crezi!
marrina
SilvanaPopovici spune:
Am inteles, Marrina, multzumesc.
O sa faci si tu tratamentul asta? (adica o sa adaugi propolisul la vitex?)
Eu o sa incep la 1 februarie, pana atunci incepe sa scada efectul diphereline si cred ca reusesc sa gasesc ce imi trebuie. Vitex-ul o sa-l incep un pic mai tarziu, pt. ca mi-e teama sa nu interfereze.
Cel mai greu o sa-mi fie cu cafeaua ...
, aerobic chiar imi place iar pastilele cred ca nu o sa ma incurce deloc pt. ca sunt disciplinata si perseverenta de felul meu (tocmai mi-au murit laudatorii)
Azi o sa incerc sa ma lamuresc cu concentratiile la vit. C si E., pt ca si aici sunt niste neconcordatze (ce-o fi insemnand 1.000 de unitati?? cand in farmacie se gaseste vit. E de 200 mg??)
Va tzin la curent.
Pup fetele!
Silvana 
marrina spune:
Silvana Bineinteles ca o sa iau si Propolis cu Vitex, sunt sigura ca nu va face decat sa potenteze efectul pozitiv. Despre diphereline nu stiu nimic dar VAC nu se ia cu medicamente ce contin hormoni, nici cu Clomifen. Si nu se mai ia concomitent cu medicamente pentru epilepsie sau cu Metoclopramd, Haloperidol... Am niste link-uri daca mai e cineva interesat. Cred (mai mult ca sigur) ca le-am pus si la subiectul "Mastodynon".
De cafea o sa renunti foarte usor, vei vedea. Dar trebuie s-o inlocuiesti cu ceva, de exemplu cu un ceai de fructe cu aroma imbietoare care sa se simta in toata cladirea (daca bei
la munca) si te vor invidia toti colegii.
Pentru Vitamina E relatia U.I.= mg deci capsulele de 100UI au 100 mg. La Vitamina C exista doar mg. Cea mai mare concentratie (de la noi de pe piata) este de 1000mg in Upsavit C cpr.efervescente sau Redoxon, tot efervescente dar mai scumpe.
Trebuie doar sa crezi!
marrina
SilvanaPopovici spune:
Buna Marrina, buna fetelor!
Trebuie 1200 u.i. de vitamina E.
Mi se pare cam fff mult si de aceea sunt in dilema daca sa iau sau nu 6 pastile pe zi/200 mg/2 luni!!?
Ce parere aveti?
In alta ordine de idei: O sa cumpar o sticluta de tinctura de propolis si o sa o pun in pipeta sa vad cate picaturi are. Dupa care, o impart in functie de concentratia de propolis (pe care a scris-o Marrina mai sus). Eu am mai folosit tinctura de propolis si m-am simtit foarte bine (pe de-alta parte am citit ca preparatele naturiste sub forma de tincturi sunt cele care pastreaza cel mai bine proprietatile vindecatoare.
Silvana 
marrina spune:
Silvana Si mie mi se pare mult Vitamina E 1200 UI/zi. Mai citeste aici despre dozele recomandate in general:
http://www.kroger.com/hn/Supp/Vitamin_E.htm
Sa-mi scrii la ce concluzie ai ajuns cu tinctura de propolis. 
Trebuie doar sa crezi!
marrina
SilvanaPopovici spune:
Buna Marrina, buna fetelor!
Am gasit propolis in stare pura la plafar. Este un pliculet de 10 grame ambalat de o firma din Bacau.
Arata asemanator cu rasina de brad si azi am mushcat un pic din el sa vad cum e. Nu e rau! E un pic tare la incept dar cand se inmoaie ajunge ca guma de mestecat pe care am tinut-o prin gura vreo 10 min- 1 sfert de ora si apoi am inghtit-o.
Sper ca am facut bine!
Am citit chestia cu vit. E si am ajuns la concluzia ca trebuie sa iau cantitati mai moderate din amandoua dar neaparat impreuna (studiul acela era facut cu ambele vitamine E + C).
Acuma ma tzin de un coleg de la informatica sa imi comande si mie pe net VAC!
Cred ca e suficient daca o sa fac si sport si treptat nici nu o sa mai beau cafea.
Marina, sa stii ca deja mi-am luat ceaiul ala bine mirositor despre care imi spuneai!
Sper sa il mai si beau in locul cafelei..
Pup fetele!
Silvana 
marrina spune:
Silvana Daca n-ai succes printre colegi cu ceaiul ala
iti pot face eu cateva recomandari![]()
si eu fetele! Poate mai intra si altcineva pe aici, nu?
Trebuie doar sa crezi!
marrina