ginecologi in Olanda??!!
sunt in saptamana a 8-a si de cand am aflat ca sunt insarcinata imi trec tot felul de ganduri prin cap, de la cele mai negre pana la cele mai roz...dar banuiesc ca sunt si hormonii de vina.
as avea o intrebare pentru cineva care ma poate ajuta: credeti ca este mai bine sa nasc in Romania sau in Olanda? aici doctorii nu vor sa-ti faca cezariana decat daca ai ceva probleme grave de sanatate, dar eu sunt hotarata sa nasc in acest mod...cu multe salutari,
Lena
Raspunsuri
Ana spune:
Daca vrei cezariana,atunci va trebui sa nasti in Romania. In Olanda nu o sa gasesti un ginecolog care sa te opereze. In Romania iti trebuie asigurare medicala.
Urmarirea sarcinii nu cred ca se face de catre ginecolog, ci de moasa, dar despre asta e bine sa-ti intrebi doctorul de familie.
Anuca si mami
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=167&cid=122
lena spune:
Vai, mi-ai dat o veste trista pentru ca oricum cam stiam asta, dar credeam ca totusi se poate face ceva...ai dreptate, aici esti sub urmarirea unei organizatii care se cheama green cross si pe tot parcursul sarcinii te urmareste o moasa, chestie care pe mine ma scoate din sarite, sunt dispusa sa platesc pentru operatie, dar nici asa nu e foarte usor sa gasesc doctor in Olanda...sotul meu deja cauta printre amicii lui pe cineva care ne poate ajuta.
Ideea de a naste in Romania e ok, atata vreme cat m-as duce la un spital cat de cat curat, dar sora mea a nascut acum doi ani si m-am speriat de cum aratau paturile ruginite si cearceafurile de pe pat...asta la Municipal, asa ca va trebui sa mai caut, abia sunt la inceput.
Multumesc mult si sanatate, si tie si copilasului tau
dialu spune:
Draga lena, nu stiu de ce vrei neaparat sa nasti prin cezariana, poate ai motivele tale si nu vreau sa te judec. Eu am nascut acum 6 sapt. natural si desi mi-a fost frica de momentul nasterii s-a dovedit ca mi-a fost frica in van. Nastarea a decurs foarte bine dupa un travaliu de 6 ore si push 20 min. De altfel am ajuns la spital la 6 dimineta, iar la 8:10 bebe Patric s-a nascut.
Toata sarcina mi-a fost urmarita de moase si am avut incredere in ele si am fost foarte multumita de felul cum m-au ajutat.
Asa ca nu stiu de ce esti asa de panicata. daca ai o sarcina care merge bine, nu ai probleme, totul va fi bine chiar daca vei naste natural.Iar acum dupa ce am trecut prin incercarea nasterii pot spune ca de acest moment nu are de ce sa-ti fie frica.
Cat despre cezariana... poate daca ai asigurare privata... daca acestia sunt dispusi sa-ti plateasca o cezariana de voie nu de nevoie..., sau daca vrei sa platesti tu din buzunarul tau..., nu pot sa=ti spun decat ca nimic nu este imposibil, chiar si o cezariana in Olanda. Eu una am auzit de medici care o fac la cerere, dar detalii nu as putea sa-ti dau.
Si inca o parere personala. Decat sa nasc o data in Romania, prefer sa nasc de o suta de ori aici. Daca pot sa te mai ajut cu ceva de astept pe forum sau e-mail.
In rets iti doresc o nastere usoara indiferent cum vei naste!
Diana si Patric