Vase Romane

Vase Romane | Autor: Rufus

Link direct la acest mesaj

Gatiti in vase romane (de lut)?
Am un vas mare cu capac si unul mic pentru oua la cuptor. In cel mare n-am facut decat friptura.
Voi folositi asa ceva? Ceva idei?

http://community.webshots.com/user/tora97

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu am o forma dreptunghiulara destul de adanca, in care fac lasagna si fripturi (cel mai des pui cu ciuperci sau cartofi). mai am una rotunda dar cam mica, in care fac numai cartofi cu lamaie si oregano ptr garnituri (la fix pentru curcan sau porc). as mai vrea una mai mare, rotunda pentru caserole - in stil mediteranean dar nu mai gasesc! ai vazut pe undeva?

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

poti face sarmale foarte gustoase! doar ca va dura ceva mai mult firberea, doar la cuptor... insa meritta! spre final, cand sunt aproape gata, le scoti capacul ca sa se rumeneasca putin - mie asa imi plac!

anamaria, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

CRACIUN FERICIT!
si un AN NOU MINUNAT!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Sarmale care se topesc in gura(la foc miiic),fripturi fragede,pui cu diverse legume...

Adriana
http://community.webshots.com/user/adrianamo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

In Bucuresti se gasesc astfel de vase?
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Nadina, am vazut duminica la Cora Lujerului, erau chiar la promotie - parca in jur de 300.000.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Deanny, multumesc, am vazut in oferta de la COra si am dat deja bani unei colege.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Eu tocmai mi-am luat vas din acela mic de oua la cuptor, am facut aseara si mi s-au lipitAveti idee de ce? Eu nu am pus ulei, ca am zis sa fie mancare sanatoasa dar.....oi fi gresit? In schimb l-am udat inainte......

Nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

Azi ma duc la Cora sa imi iau si vas mare, stiu de la sora mea care are, se gateste super in el si intr-adevar sarmalele ies super si puiul la fel iar despre cartofi,.....nu am cuvinte!

Nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deanny spune:

Nadina, cu placere. Sa-l folosesti sanatoasa si sa faci mancare gustoasa
Ma gandesc sa-mi iau si eu daca il laudatzi atat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Eu am facut aseara orez cu morcovi si mazare in vasul roman.
Orez basmati (eu l-am cumparat de la un magazin iranian de pe mosilor)spalat si lasat in apa rece cu sare vreo 15-20 min. Am bagat romanu la apa vreo 20 min.(am sunat o colega ca nu stiam daca are voie sa inre apa in el si vasul meu, cu capacul pus plutea. Pana la urma l-am desfacut si am bagat ambele bucati in apa rece)
Intr-o craticioara am calit 3 cepe mici, mazarea, morcovul si cateva seminte de chimen.-stiu ca nu 100% sanatos dar am zis sa fie gustos. Am adaugat apa cat sa le acopere si le-am fiert putin la foc mic. Am adaugat sare, un praf de scortisoara, 1 bob enibahar, niste zeama de lamaie si piper negru.Am scurs orezul de apa, am lasat legumele sa se racoreasca, am amestecat cu orezul, am taiat o rosie pe care am pus-o felii peste orez, am adaugat putina apa, am pus capacul si am dat la cuptor la foc mic. AM tinut mult mancarica la cuptor, vreo 40 min, doar la foc mic. Si apoi inca vreo 15 min cu focul stins, dar in cuptor. Cand am scos vasul si m-am uitat iesise o minunatie de orez, bob cu bob f gustos. Am mancat de am pleznit. Si acu m-am trezit de foame
Nadina

Mergi la inceput