cine a fost in mexic?
Raspunsuri - Pagina 2
clyo spune:
Garofitza super fain la Isla Mujeres, am fost si noi si nu ne mai venea sa plecam .
Nushulica, pot sa te intreb cat v-a costat pachetul si ce a cuprins?
nushulica spune:
quote:
Originally posted by clyo
Garofitza super fain la Isla Mujeres, am fost si noi si nu ne mai venea sa plecam .
Nushulica, pot sa te intreb cat v-a costat pachetul si ce a cuprins?
pachetul a avut inclus:cazare la hotel 5* 9nopti mic dejun bufet suedez cina masa festiva de revelion (totul fara bauturi)bilete avion dus intors cu escala la paris la clasa economic si a costat 6500$ ...pe langa astia am mai cheltuit cam 1800$ acolo....daca te duci distractie placuta
clyo spune:
nushulica, multumesc pentru raspuns.
am fost deja dar ne gandim sa mai mergem, ne-a placut foarte mult.
chuck spune:
mai multe intrebari pentru cei care au fost deja in mexic:
-trebuie solicitata viza pentru mexic(pasaport romanesc)?
-in caz afirmativ cat costa si care sunt conditiile de obtinere
pentru o vizita in scop turistic (eventual afaceri) pe cont propriu?
-cat costa biletul de avion, si ce linie aeriana recomandati?.
multumesc pentru raspunsuri detaliate
clyo spune:
quote:
Originally posted by chuck
mai multe intrebari pentru cei care au fost deja in mexic:
-trebuie solicitata viza pentru mexic(pasaport romanesc)?
-in caz afirmativ cat costa si care sunt conditiile de obtinere
pentru o vizita in scop turistic (eventual afaceri) pe cont propriu?
-cat costa biletul de avion, si ce linie aeriana recomandati?.
multumesc pentru raspunsuri detaliate
hai ca incerc eu sa te ajut.
- se solicita viza la consulatul din bucuresti
- am platit ceva taxe dar nu-mi amintesc exact, in jur de 60 usd
- pe siteul lor exista niste formulare ce trebuiesc completate, ai nevoie de o lista cu :proprietati, conturi bancare, adeverinta de salariu.
- eu am fost cu Lufthansa, a fost ok, sotul meu a mai calatorit si cu KLM (din cate stiu e mai ieftin)
pretul difera in functie de clasa, perioada.
cam atat, sper ca te-am putut ajuta.
chuck spune:
Multumesc pentru raspuns.
As dori mai multe detalii daca este posibil!?.Excursia voastra sau deplasarea sotului a fost in cadrul vreunui pachet complet de excursie oferit de vreo agentie de turism romaneasca?.Daca da care este aceasta agentie, pentru a putea solicita mai multe relatii?.Daca nu, atunci care sunt baremurile de pret ale biletului de avion pentru Mexic?.Multumesc foarte mult oricum pentru raspuns.
doruletz spune:
chuck, eu nu pot sa-ti raspund la intrebari caci nu stiu nimic despre oferta din Ro insa as avea doar 2 observatii, poate iti vor fi utile:
1. Trebuie sa numesti mai precis un loc din Mexic care te-ar interesa, tara asta e cat un continent (s-a mai spus pe la inceputul subiectului). Ai de unde alege, Mexicul are multe locuri extraordinare.
2. Cifrele care s-au vehiculat pe aici mie personal mi se par imense, pretul sejurului Nushulicai e cel putin dublu decat aceeasi oferta de la agentiile de aici. Ca sa-ti faci o idee, aici preturile incep de la 500€ pentru un sejur de 1 saptamana in Playa de Carmen (Caraibe), pretul incluzand bilet de avion + hotel de 3* (foarte corect) + mic dejun si pot merge pana la aprox 1500€ pentru un sejur intr-un resort de 5*, all inclusive, in Acapulco sau Cancun. Uite doar cateva exemple: aici sau www.unmondemexique.com/frankiz/web/mondemexique/?mod=sejours&page=preresultat" target="_blank">aici
Bafta!
chuck spune:
multumesc doruletz pentru raspuns si observatii.
doresc sa ajung la acapulco via mexico city.
intr-adevar oferta agentiilor franceze este mult mai realista decat a celor din ro.
doruletz spune:
chuck, hai ca tot io ma bag in vorba neintrebata
Voiam sa mai adaug ca nu trebuie sa eziti sa mergi pe cont propriu in Mexic daca gasesti bilete de avion la preturi rezonabile.
Odata ajuns acolo Mexicul nu e o tara scumpa, locuri la hotel se gasesc fara probleme, o camera la hotel de 3* costa intre de 25-40€, ceva mai scump in statiunile turistice. Transportul cu autobuzele intre orase e sigur, rapid, confortabil si ieftin. Tren nu au, decat celebrul trenuletz chihuahua in nord. Mancarea nu e nici ea scumpa, trebuie doar sa ocolesti restaurantele din zonele turistice. In general in toate orasele descoperi usor "bui-bui"-urile locale unde mananca mexicanii. Acolo mancarea este incomparabil mai buna si mai autentica decat cea din restaurantele pentru turisti (unde nu numai ca e scump dar se mananca acelasi Tex-Mex pe care il mananci si la Bucuresti si oriunde in lume).
Exista insa in statiunile turistice un "Mexic de mucava", construit dupa imaginea pe care isi inchipuie mexicanii ca ar avea-o strainii (in special "los gringos" ) despre tara lor. Pe asta trebuie sa-l ocolesti, e scump si fals pe deasupra, ca un decor de cinema.
Gata, ma opresc ca am mai vorbit odata despre Mexic la subiectul www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47017" target="_blank">celalalt. Daca vrei alte detalii practice despre calatorii neorganizate prin Mexic pot sa-ti le trimit prin mail.
clyo spune:
quote:
Originally posted by chuck
Multumesc pentru raspuns.
As dori mai multe detalii daca este posibil!?.Excursia voastra sau deplasarea sotului a fost in cadrul vreunui pachet complet de excursie oferit de vreo agentie de turism romaneasca?.Daca da care este aceasta agentie, pentru a putea solicita mai multe relatii?.Daca nu, atunci care sunt baremurile de pret ale biletului de avion pentru Mexic?.Multumesc foarte mult oricum pentru raspuns.
Sotul meu a lucrat acolo 2 ani, in Guadalajara, Monterrey si Chihuahua, firma i-a platit cam totul: bilete de avion, cazare...
deci nu te pot ajuta prea mult.
pretul biletului de avion varia de la 1000 euro la 8000 euro, in functie de clasa.
eu am zburat cu Lufthansa, Bucuresti-Frankfurt-Mexico City-Guadalajara, la business, pretul a fost undeva la 7.500 euro.
dupa cum am spus, cu KLM este mai ieftin, undeva pe la 5.000 euro.
e adevarat ca ofertele din Romania sunt mult mai scumpe decat cele din afara, dar doruletz, permite-mi sa te contrazic, Mexicul nu e ieftin, cel putin pentru un roman.
in rest, sunt de acod cu tine, Mexicul e superb, fascinant, am vazut c-ai umbalt mult si cunosti bine zona.
inca ceva: dureaza destul de mult obtinerea vizei, eu am depus actele in ianuarie si am obtinut viza la sfarsitul lui aprilie.
daca mai ai intrebari...........