Fructele in sezonul rece

Fructele in sezonul rece | Autor: Madalina_Claudia

Link direct la acest mesaj

Bine v-am regasit, mamici!
Al meu bb, Sebica, are 1 an si 3 luni. Mai toata iarna i-am dat banane (aproape in fiecare zi).
De curand am aflat ca nu sunt indicate la copii mici fiind greu tolerate de ficat.
Ca sa nu mai zic ca din cauza unor raceli repetate si a tratamentelor cu antibiotice valorile
analizelor TGO si TGP (enzime) sunt la limita superioara si tinem un usor regim hepatic.
Despre mere am citit un articol cum ca nu sunt indicate la bb pentru ca deranjeaza stomacelul.
In afara de portocale, ce fructe sa-i dau pe timp de iarna, cand nu sunt prea multe oferte pe piata?
La noi o masa de fructe pe zi este nelipsita si nu stiu cu ce as putea sa o inlocuiesc.
Mersi! Keep in touch!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Potzi sa ii dai banane dupa un an, nu mai e asha de mic si poate manca acum. Potzi sa ii dai si mere. Portocalele sunt alergene si se dau dupa varsta de un an. Alte fructe nu ai ce sa ii dai, banane, portocale si mere, astea sunt in sezonul rece si sunt f. bune pentru el toate, nu itzi face prea multe probleme.
Numai bine!

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina-maria spune:

Nu stiam ca banana ar pica greu la ficatul bb-lusilor,mai ales ca pediatrii(cel putin al meu)recomanda consumarea lui inca din a 3-a luna de viata.Stiu insa ca e bogat in vitamine din grupul B,necesare sistemului nervos.
Poti incerca sa-i dai ananas,kiwi sau pere(la noi ,cu perele prevenim constipatia).Eu i-am dat fetitei mele de cand avea 9 luni si le-a suportat foarte bine.
Daca te intereseaza si ce aport energetic si de minerale si vitamine aduc unele fructe,poti vedea mai jos niste date culese de pe internet :

Ananasul
100 de grame de ananas proaspat contin:
• Calorii: 52;
• Glucide: 12 g;
• Indice glicemic: 66;
• Fibre: 1,2 g;
• Vitamina C: 25 mg.
100 de grame de ananas din compot contin:
• Calorii: 83;
• Glucide: 20 g;
• Fibre: 3 g;
• Vitamina C: 15mg;
• Vitamina E: 3,2 mg.

Banana
100 de grame de fruct contin:
• Calorii: 83;
• Glucide: 19 g;
• Indice glicemic: 54;
• Fibre: 3,4 g;
• Vitamina C: 10 mg.

Caisa
Fructul sau foarte nutritiv, racoritor, astringent (in stare proaspata), laxativ (in stare uscata) il recomanda in anemii, astenii, insomnii, convalescente, diaree sau constipatie.
100 de grame de caise proaspete contin:
• Calorii: 44;
• Glucide: 10g;
• Indice glicemic: 31;
• Fibre: 2,1 g;
• Vitamina C: 7 mg.
100 de grame de caise uscate contin:
• Calorii: 27;
• Glucide: 63 g;
• Fibre: 3 g;
• Vitamina C: 2,5 mg.

Kiwi
Kiwi (numele sau adevarat fiind actinidia) este un fruct originar din China. Bogat in vitamina C, el protejeaza organismul contra multor maladii. Este un excelent fruct de iarna.
• Calorii: 57;
• Indice glicemic: 53;
• Fibre: 1,5 g;
• Vitamina C: 94 mg;
• Magneziu: 27 mg.

Lamiia
Fructul este racoritor, tonic al sistemului nervos central, diuretic, antiscorbutic, remineralizant, depurativ. Este indicat in anemii, astenii, TBC, demineralizari, crestere, convalescenta, reumatisme, ateroscleroza, precum si astm, bronsita, gripa, cefalee.
• Calorii: 32;
• Glucide: 8 g;
• Fibre: 1 g;
• Vitamina C: 80 mg.

Mandarina
Ca proprietati, mandarina este comparabila cu portocala, dar contine mai putine minerale. Fructul este energetic si inlesneste evacuarea intestinala.
• Calorii: 47;
• Glucide: 11 g;
• Fibre: 1,9 g;
• Vitamina C: 30 mg;
• Calciu: 33 mg.

Marul
Marul a fost considerat un aliment-medicament, devenind un punct de referinta in alimentatia dietetica. Este tonic, racoritor, antiseptic intestinal, depurativ sanguin si este indicat in astenii, surmenaj, reumatism, artritism, stari febrile, insomnii, nervozitate, cefalee.
100 de grame de mere contin:
• Calorii: 51;
• Indice glicemic: 38;
• Fibre: 2 g;
• Vitamina C: 5 mg;
• Magneziu: 12 mg.

Para
Fructul este depurativ, laxativ, remineralizant si nutritiv, fiind indicat in anemii, surmenaj, TBC.
• Calorii: 55;
• Glucide: 13 g;
• Indice glicemic: 37;
• Fibre: 2,3 g;
• Vitamina C; 3 mg;
• Magneziu: 7 mg.

Piersica
• Calorii: 50;
• Indice glicemic: 42;
• Fibre: 1,4;
• Vitamina C: 8 mg;
• Magneziu: 8 mg.

Portocala
Portocalele sint unele din cele mai bune fructe de iarna, suplinind carentele vitaminice. Portocala este remineralizanta, antiinfectioasa, digestiva, diuretica si laxativa. Este indicata in convalescente, anemii, anorexii, demineralizari si prevenirea bolilor infectioase.
• Calorii: 39;
• Glucide: 8,5 g;
• Indice glicemic: 44;
• Fibre: 2 g;
• Vitamina C; 50 mg;
• Magneziu: 13 mg.

Prunul
Fructele prunului sint energetice, diuretice, laxative, fiind indicate in astenii, anemii, surmenaj, ateroscleroza.
• Calorii: 52;
• Fibre: 2,5;
• Vitamina C: 3 mg;
• Magneziu: 8 mg.

Multi!

Alina & Deliuta
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6954
Paginuta personala:http://www.desprecopii.com/chatnew/desprecopiichat/paginapersonala.asp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

De la ce varsta se poate da kiwi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Eu le dau banane(nu dauneaza ficatului, doar ca sunt mai greu digerabile!), mere, portocale(le-am dat portocale de la 3 luni jumatate). Pe la 4-5 luni, le-am dat si kiwi(suc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

BANANA e fructul nostru de toate zilele...Nu am stiut ca se digera greu,aici e fructul care se recomanda primul in alimentatia bebeului.Mai mincam mere,pere,din cind in cind mango,kiwi am mincat de la 9 luni...ufff!!! abia astept sa iasa TOATE fructele!!!
Portocale am mincat mai rar,la noi se recomanda dupa 7 luni,ne place mult sa bem sucul,in special Yannis se topeste dupa el si sa vezi cum se strimba amindoi cind gusta portocala...hihihihi...

Theodora, Alexandros, Yannis(1 AN pe 03.Aprilie.2003)
Duble the joy,duble the love,twins are a blessing,from above...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Eu nu cred ca portocalele sint mai bune decit merele!!!
Doar sint mai acide!!!Mihnea papa mar cu biscuit de la 3 luni si acum maninca cam doua pe zi(si cu biscuit si fara).Maninca si banana si portocala ,i-am dat si kiwi si grepfruit si in general cam orice fel de fruct!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara t spune:

Alina -maria,este f.interesant ceea ce ai scris, pt ca eu cel putin nu stiam mare lucru despre fructe(asa cum le-ai detaliat tu).Andreei ii dau numai mere si portocale pt. ca banane nu are voie(este f.f.f. constipata si din cate stiu acest fruct constipa),iar alte fructe nu mananca(pere,kiwi,etc).
Multi de la Lacra si bb Andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuca spune:

eu ii dau Cristinei, mar cu biscute de la 4 luni si jumatate, acum avem 5 luni iar de cateva zile am introdus si banana la inceput cate putin dar acum manaca cam jumatate de banana si nu am avut nici un fel de probleme, iar portocala suc de la 4 luni cate putin pe zi, cateva lingurite la inceput.

madalina si cristinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Eu la 1,2 luni ii dau mere, pere, banane, kiwi, struguri si mango. Bineinteles ca de abia astept sa mai apara si alte fructe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihi spune:

quote:
Originally posted by irinai

Eu la 1,2 luni ii dau mere, pere, banane, kiwi, struguri si mango. Bineinteles ca de abia astept sa mai apara si alte fructe.

La fel si eu fara mango si in plus compoturi de la mama ca le are cu conservaraiele
Mihi mami lui Lori

Mergi la inceput