Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (78)
Raspunsuri - Pagina 8
Noki_Lara spune:
Fetelor care vapricepeti - cu biberoanele cum se procedeaza? Se fierb zilnic. Dar dupa ce bea bb-le ceai din el se spala tetina sau nu? Sau se fierbe iar? Se poate pastra ceiutul de pe o zi pe alta in biberon?
Ca io am experimentat ieri datul de ceai cu bibe. L-am fiert, i-am dat putin. Restul de proceduri nu-l stiu.
Lavi02, nu da cu paru'. Nu e ceva constant cu ceiutul. Ii dau cind urla de sete - daca e mai cald si e intre mese. Ca ea papa pe la 3 ore- 3 ore jumate. Intre ne mai apuca nebuniile citeodata, cu urlete. Si am zis ca sa incerc si variantacu ceiutul. Citeodata functioneaza, dar pina acuma ii dadeam cu lingurita, dar e cam greu...
Please, luminati-ma!
Poze cu mami si
Sarah
Noki_Lara spune:
mai dragelor, din lipsa de ocupatie - copilul dorme lemn la mine in brat
e, iar voi nu mai scrieti nimik - m-am facut roza la semnatura!
Poze cu mami si
Sarah
lavi02 spune:
Ripley si Natalia si-a eliminat recent masa de noapte. Aseara a mancat pe la 10-11 si ne-a mai sculat la 6!
Eu ziua o mai alaptez "pe forum", ca de ex acum, ca sanul stang si cu dreapta scriu.
Despre vaccin: picaturile sunt vaccin antipoliomielita. Febra in general nu fac la 2 luni. Probabilitatea de a face febra creste odata cu varsta (si cu reactia imuna a organismului). Silvia a facut prima oara la 2.5 ani. Si nu i-am pus preventiv nimic.
Cand am vazut la madau ce repede trec contractiile de la interval de 10 minute la 5, am crezut ca o sa mearga repede cu nascutul.
Mai vrea careva dintre voi sa citeasca povestea mea de la nasterea Nataliei? Sincer va rog, ca sa nu o postez degeaba. Am postat-o la alt sub, la nasterea pe glob si de aici au citit-o Ina si Joy. Daca mai vrea careva sa o citeascam o pun aici (eu mi-am salvat-o oricum ca amanuntele se uita...)
Jucarii: daca dispuneti de mai multi bani acum, luati jucarii de firma pt intervalul 3 luni-1an: in afara de zornaitoare, o sa le mai placa cuburi, carticica de plastic care se poate baga in gura, cutie cu piese de diferite forme care trebuie bagate prin gaura corespunzatoare, jucarii de cauciuc (figurine) cum erau si pe vremea noastra...
La jucariile "din piata" aveti mare grija la calitate: sa nu zgarie, sa nu se desfaca cu usurinta si sa iasa bilutele din ele... la cele "de firma" nu aveti problemele astea.
Nu va inghesuiti sa cumparati jucarii din plus noi avem o herghelie si sunt marea majoritate primite. Multi asta aduc la copii cand vin in vizita.
Ce mai e f misto pt perioada asta: o chestie ca un suport de care se agata jucarii si care se pune deasupra lui bb cand bb sta in scoica de exemplu. Noi avem si e super pt perioada 3-4 luni cand da cu manutele dupa e;e dar inca nu stie sa le prinda.
lavi02 spune:
Noki no way sa lasi ceai de pe o zi pe alta sau mai multe ore la rand. Se strica!
Biberoanele, in orice scop le-ai folosi, cel mai bine e sa le speli imediat dupa folosire si sa le pui in oala in care le fierbi. La un moment dat le fierbi. Dupa fiert, golesti apa si le lasi in oala, sau le strangi la loc.
Nu stiu de ce te complici, laptele de san contine apa berechet, inteleg ca nu vrei sa-i dai mai repede de 3 ore. Treaba ta, nu dau cu nici un par.
Ripley n-am mai apucat sa-ti spun ce mult ma bucur ca ti-a revenit lapticul la normal. 
cristinamh spune:
sms de la madalina, 18:54
"nascut la ora 6 o fetita frumoasa si iubita. deocamdata nu stiu decat apgar 10.revin cu detalii"
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
lavi02 spune:
reteta mea de pizza
Aluatul imi place sa-l framant eu din 1/3 kg faina, drojdie, apa si sare. Cine vrea amanunte despre aluat ii dau. Se poate si cumpara.
Intind aluatul in tava. Il ung cu pasta de rosii in care amestec condimente: oregano este condimentul de baza pt pizza. Mai poti pune cimbru, maghiran, busuioc, dupa gust.
Deasupra: ceapa taiata fideluta (eu n-o calesc, imi place sa ramana mai mult cruda si crocanta), sunca, ciuperci, eventual ardei, porumb, felii de rosii, masline, eventual salam... depinde ce am in casa si ce am chef. Deasupra de tot rad cascaval la greu, pe razatoarea mare. Eu nu pun ou.
Cam 20 minute la cuptor, foc nu prea mare, sa nu se arda si sa se coaca aluatul.
cristinamh spune:
felicitari madalina!!
uite ca a mers repede pana la urma dupa ce i-a pus epidurala!!
lavi, eu am citit povestea la subiectul cu a doua nastere. banuiesc ca si celelalte fete... o poti pune insa aici sa fie la "arhiva"
, de-aici sigur nu se pierde ca salvam tot.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
Noki_Lara spune:
Madalina - sa-ti traisca printesa! Sa se faca mare si voinica! Iar tie refacere usoara si muuuuuuult laptic!
Lavi02 - io nu am apucat sa citesc povestea, asa ca baga mare! Mersi de informatii...dar tot nu m-am luminat pe deplin. Deci, dupa ce-i dau ceiut in bibe fiert in prealabil, sa zicem, ipotetic, ca mai vrea peste 3 ore. Atuncea ce fac - e clara treaba, ceai nou, asta am priceput. Dar bibe anterior l-am spalat. Mai trebuia si fiert dupa folosire? Ideea e - il fierb o data pe zi si-n rest il spal, sau il fierb dupa fiecare folosire? Si clatitul cu apa calda sau rece?
Poze cu mami si
Sarah
lavi02 spune:
nokisor, tot ce intra in gura lui bb pana la 1 an in afara de tzitzi se fierbe sau se dezinfecteaza cu spirt. Deci nu e suficient sa-l speli.
Cine face rabat de la regula asta o face in principal cu riscul diareii.