Microbii din gradinita!!!
Raspunsuri - Pagina 2
irinai spune:
Hai sa va povestesc eu cum a fost la noi la gradinita.Particulara!! Program scurt, deci exista alternative de supravegheat copilul.
Copilul - grupa mica. O saptamana la gradinita, o saptamana acasa, racit. In fiecare zi ma duceam la educatoare si ii spuneam "De ce primiti copii raciti la gradinita" si imi raspundea candida ca nu are de ales atata timp cat vin parintii cu adeverinta medicala ca respectivul copil este sanatos.
Parintii aduc copii raciti, cu antibioticele dupa ei.
In prima sedinta generala, cea de la inceputul acestui an, eram pregatita sa fac scandal pe aceasta tema. Cand, una din mamici, a ridicat exact acest subiect. Urmarea: o ora de dicutii si certuri intre parinti.
Iar parerile pe care le-am auzit..te doare mintea.Ca asa se imunizeaza copii, ca daca nu are febra nu transmite si la ceilalti copii, ca unii au rinite alergice si de asta arata ca si cum ar fi raciti, si, cel mai important dintre toate, ca asa a zis pediatrul, ca nu ii face rau.
Concluzia la care s-a ajuns..sa nu se primeasca copii cu febra. Va vine sa credeti? Mie imi vine sa urlu de nervi.
Cum pot eu sa actionez? Am indopat copilul cu Ribomunyl, si vad ca acum nu a mai racit de 3 saptamani. Ma rog sa continue starea asta, ma bucur ca vine vacanta si am ajuns sa invat copilul sa nu se joace cu prietenii lui daca vede ca acetia sunt raciti. Urat, trist...
danis spune:
cred ca irinai a pus punctul pe i:
este o problema de mentalitate, degeaba "eu" sau "tu" tinem copilul acasa (cu cine s-o putea) cand este bolnav, daca aproape toti ceilalti fac altfel, singurul lucru pe care il vom face este sa tinem copilul acasa lungi perioade, poate mai sanatos, dar departe de gradinita si de copii;
cata vreme copilului ii curge nasul si nu e de la rinita alergica, sau tuseste stranuta si mai ia si medicamente, nu ar trebui sa mearga la gradinita;
dar intelege-te cu toti, daca poti... chestie de mentalitate, cum am zis, care se trateaza cu educatie pe termen lung si va da rezultate peste 20 de ani... 
MichelleT spune:
Desii noi locuim prin alte parti, si ai zice cu alte mentalitati ne lovim de aceeasi problema.
Aici situatia este asa-se accepta unanim ca din pacate parintii nu ai cu cine sa-I lase si sunt adusi cu siropul de tuse, picaturile de chi, antibioticul dupa ei. Cand voresc cu doctorul ca nu stiu ce sa le mai fac din cauza repetatelor otite, doctorul spune …ca din pacate asta este-asa se intampla cu copii cand intra in colectivitate si asa se imunizeaza copii.
Asa ca degeaba i-as tine eu acasa pana se fac bine, ca odata dusi la gradi iau microbii de la altii care tusesc prin jur.
Sa va maid au un exemplu….inainte de a-I duce la gradi i-am dus prima zii pentru 2 ore de acomodare……cat au stat acolo au intrat in contact cu un copil (al directoarei !!! care avea conjunctivita...........
si al altei ingrijitoare care tusea.
Eu nu am cu cine sa-i las acasa si trebuie sa-mi iau concediu (dar gradinita o platesc, indiferent daca ii duc sau stau acasa.........cand concediul se termina, trebuie sa-mi concediu fara plata

ingridnen spune:
Noi vrem sa mergem abia din toamna viitoare la gradi... dar ma sperii cand citesc aici !
Totusi nu inteleg un lucru: parintii isi duc copilul bolnav la gradi, cu antibioticul in sacosa. Acesti copii duc boala asa, "pe picioare" ? Nu face nici unul din ei pneumonie sau alte "minuni" ? Ca atunci s-ar lecui parintii sa mai duca copilul bolnav la gradi... ca trebuie sa stea cu el prin spital si acasa vreo luna de zile pana se reface...
Ce ne-o mai astepta si pe noi....
Ingrid si Cristi 2 ani si 9 luni
Sabina spune:
ingrid, cu o luna iniante fa-i un tratament cu lantigen sau bronchovaxom,si de cand intra in comunitate da-i imunobaby, sau imuno grip etc.noi n-am facut asa...ne-am bazat pe rezistenta ei naturala calita in aer de munte si mare aproape permanent si ne-am inselat amarnic....
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
claudiu78 spune:
quote:
Originally posted by asterix 10
La gradi la baietelul meu a fost aceeasi problema cand a inceput la grupa mica(acum este la grupa mare)si unele dintre mamici ne tineam copii acasa pe perioada bolii dar altele ii aduceau atat de copti ca varsau de atata sputa si febra si cu medicamentele in traista pina intr-o zi cand am cerut sedinta de urgenta si am pus punctul pe I.SI o parte din noi ne-am pierdut serviciile care erau foarte bune si bine platite si multe dintre noi stiu cum se obtine o slujba buna dar cand am decis sa avem un copil stiam de la inceput ca vor fi si riscuri .Problema a fost pusa cam asa:sa ne tinem copii acasa pe perioada bolii si sa nu mai fie primiti copii bolnavi si cu medicamentele in sac deoarece riscam sa distrugem sistemul imunitar al copiilor nostrii cu atatea antibiotice si din ce in ce mai puternice si ca trebuie sa punem in balanta si sa decidem sanatatea viitoare a copiilor nostri sau rotunjirea veniturilor familiei si s-a decis pana la urma prin majoritate ca doamnele sa nu-i mai primeasca pe cei bolnavi chiar daca cateva mamici au protestat .Si asa am reusit sa scapam de racelile repetate va sfatuiesc sa consultati si celelalte mamici si sa luati atitudine .Niciodata nu esti prea egoist cand este vorba despre sanatatea copilului tau.Daca cariera si banii sunt mai importante pentru unii parinti decat sanatatea copilului exista spitale ,vecine,bunicute care sa rezolve problema. Dar costa.Succes si nu va lasati cereti o sedinta !
mirunni spune:
Fetelor, scuze ca ma bag in vorba si eu asa,dar ce varste au copiii vostri? eu zic sa va faceti probleme abia daca au in spate cel putin un an de gradi sau daca au luat din gradi streptococi sau alti microbi rezistenti la antibiotice. De viroze nu scapati decat daca ii tineti in casa, izolati de tot restul lumii. Sunt de acord ca adimnistrarea antibioticelor in gradinite ar trebui interzisa categoric, dar nu poti obliga parintele sa tina acasa copilul pentru ca ii curge nasul.Exista parinti care nu isi pot permite sa tina copiii acasa pentru un simplu guturai, in special cei care apeleaza la gradinitele de stat, probabil ca nu pot plati o bona sa stea cu ei acasa de cate ori copilul are rosu in gat. Pentru parintii mai pretentiosi, exista gradinite particulare care au izolator.
Eu va inteleg, acum baietelul meu are o infectie uratica, luata de la gradinita.Mergem la o gradi particulara, dar conditiile de cazare sunt nasoale, sunt 35 de sufletele in doua camarute si inca mai primesc copii...Dar responsabilitatea e a mea, eu l-am inscris acolo, trebuia sa casc ochii mai bine. In mod normal triajul se refera la depistarea copiilor infectati cu streptococ(scarlatina), boli contagiase, diaree, sau stiu eu boli de piele vizibile, care s-ar putea lua la alti copii.
mirunni spune:
daca totusi doriti sa-i convingeti pe parintii care isi lasa copiii bolnavi la gradi, exista un argument forte: copilul bolnav sau convalescent dus in colectivitate este foarte expus la recadere si complicatii grave