Microbii din gradinita!!!

Microbii din gradinita!!! | Autor: MariaM

Link direct la acest mesaj

Fetelor...am o mare problema cu gradinita lui Vlad...

Din toamna pana la sf. iernii....racelile, gripele sunt la mare cautare in gradinita...din pacate...:(

Ma intreb cum unii parinti isi aduc copii bolnavi la gradi, le aduc si medicamentele la ei...sa le fie administrate acolo de pseudo-asistenta" de care beneficiza gadinita si copii...

Oare asistenta aceasta...care pt mine...este ca un fel de portar la gradi (cabinetul este chiar lanaga usa de la intrare) oare cum le permite acestor parinti sa isi aduca copii bolnavi , si sa fiu inteleasa copii bolnavi raciti copti, sa ii aduca in gradinita.

Eu personal, am ajuns cu Vlad in spital la Victor Babes, cu 3 sapt de penicilina injectabil, din cauza deselor raceli.

Am ajuns la ideea, ca e mai importante sanatatea lui decat educatia care o primesete, pt ca din pacate ma invart intr-un cerc cu sanatatea lui///
Il tin acasa 2 sapt, se face bine, il duc in gradinita , si in 3 zile il iau IAR bolnav..si asa o tin lant...

Vlad este un copil destul de calit, copil care nu stie ce-i aia fular la gura, mananca inghetata...nu este un copil cocolosit , care pana la varsta gradinitei..a avut 2 raceli..usoare...de cand a inceput gradinita este ternminat...

Cum se pot rezolva probl aceste??? ma gandesc sa vorbesc chiar cu directoarea?? unde ma mai pot adresa pt aceste fapte??...sunt pur si simplu disperata...

Sper sa fi fost coerenta...dar sunt dezamagita si nervoasa...

Va pup si multa sanatate,...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danis spune:

Buna, din pacate nu am un raspuns-solutie, ci as vrea doar sa-ti spun ca am senzatia ca asta se intampla peste tot.
Si noua ni se intampla (iar eu sunt multumita - daca se poate spune asa - ca pana acum nu am luat decat raceli de la gradinita...) si cunosc mamici cu copiii la gradinite particulare care au aceeasi problema. Cred ca ar trebui tinuti acasa copiii bolnavi, dar din pacate, prea putini suntem cei care avem cu cine sa-i lasam acasa cand sunt bolnavi. Eu o am pe mama, iar fetita mea merge la gradi la grupa mica doar pana la 12. Cand este racita, sta acasa cu mama pana se face bine. Dar sunt prea multi parinti care nu au cum sa-si ia atatea libere si nu au cu cine lasa copiii. Iar un copil bolnav ar trebui sa stea cu mama lui acasa, nu cu o bona, pentru ca e mai greu sa te ocupi de un copil bolnav si pentru ca mai ales copilul bolnavior are nevoie de mama lui. Si eu ma intreb cum s-ar putea rezolva asta, pentru ca mi se rupe inima cand o vad cum sufera cand e racita si stiu ca a luat raceala de la gradi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Da..ai mare dreptate...
DAR...eu NU MAI POT...accepta motivul asta : nu are cu cine sa-l lase..
Am trecut prin atatea cu Vlad, ca deja sunt egoista , si ma gandesc numai la copilul meu,...si nu pera ma mai intereseaza daca are cutarica cu cine sa-l lase...pt ca totusi...copilul lui cutarica e bolnav...si ar trebui in SPECIAL pt copil, sa aibe niste zile pauza...

Cand am fost la Victor Babes,m-am intalnit cu o mamica de fetitza, care din cauza gradintii, a racelilor dese, a bronsitelor astmatiforme dese, fetita la 5 ani, avea ASTM.

Doctorul din spital mi-a facut o schita la organelor care sufera pe langa aparatul respirator, cauza medicamentelor dese administrate :
Ficatul - din cauza antibioticelor
Rinichii - care fac un nisip foarte fin din cauza paracetamolului, ibrubofenului..etc.

Si vorbim totusi de niste COPILASI cruzi...de pana in 5 ani...

Oricum , fara nici o suparare , toata vina este a parintilor care ii aduc bolnavi in colectivitate...care cred ca ii vindeca in colectivitate cu medicamentul dupa ei..etc...:(

SI ma repet...si poate sunt dura, dar am ajuns undeva unde nu mai pot, si ma doare cand il vad pe Vlad bolnavior, NU MAI ACCEPT acest motiv : NU AM CU CINE SA-L LAS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Offf, Maria... cred ca mi s-a subtiat tastatura de cit am scris pe tema asta si anul trecut si anul asta...

Ai descris o situatie identica cu ce ni s-a intimplat noua. Ana mea iubeste gradinita, ii place, vrea sa mearga, dar nu poate tot din cauza nenumaratelor viroze luate (zic eu) din colectivitate. 3, maxim 4 zile la gradi... cel putin 2 saptamini acasa -- asta a fost programul nostru tot anul trecut. Din 8 luni de gradinita (in intregul an) ea fost prezenta 5 saptamini, niciodata mai mult de o saptamina legata... Am trecut prin otite, operatie de polipi, viroze si raceli care mai de care.

Anul asta am crezut ca o sa fie altfel. Nu este. A fost fix 10 zile la gradinita din septembrie pina acum. Totul a culminat cu o pneumonie. Acum sta acasa, de o luna n-a mai fost la gradinita si e ok. Intotdeauna cind nu merge la gradi n-are nici o problema de sanatate.

Eu am avut citeva discutii cu directoarea gradinitei (particulare ) si rezultatul a fost ca fata de anul trecut gradinita a angajat (in sfirsit) o asistenta care sa faca triajul copiilor bolnavi. Partea proasta este ca vine numai lunea.... Am incercat sa-i explic punctul meu de vedere, ca gradinita nu este spital, ambulatoriu sau mai stiu eu ce pt. copii bolnavi, care n-au cu cine sta acasa. Mi-e mila de copilasi, inteleg ca fiecare familie poate avea probleme in a gasi pe cineva sa stea cu copilul bolnav, dar copilul meu nu are nici o vina. Gradinita este o institutie de invatamint, unde eu imi duc copilul sa socializeze cu alti copii si sa se pregateasca pt. scoala. Nu este centru de ingrijire a copiilor care n-au cine sta acasa. Parerea mea.

Sint curioasa... Pe vremuri (acu 30 de ani ), la gradinitele de stat existau asa numitele grupe "de izolare", unde, sub supravegherea unei ingrijitoare, erau tinuti copilasii bolnaviori care n-aveau cu cine sta acasa. Mai exista asa ceva?

Concluzia mea: sanatatea copilului meu e mai importanta, asa ca o sa socializeze mai tirziu...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Carmen...eu cred..ca . crestem acelasi copil..:)
In EXACT aceiasi situatie sunt si eu...numai ca la mine a culminat cu o Angina Pultacee foarte purulenta...cu risc crescut de a da in meninginta...:(...plus ca in acel spital victor babes am stat foarte aproape de saloanele , bolnavilor de SIDA si poate pare fantastic niste cazuri apropiate de ciuma..sau Dumnezeu stie ce...ca se vorbea foarte intens la momentul acela de acele cazuri din spital...:((

Si eu am zis la fel...fiecare isi creste copilul cum vrea. si-l tine cat de sanatos vrea...dar nu pe carca altor copii...

Iar cu socializaera lui Vlad nu-mi fac probleme...este un copil ranjit, prietenos , vorbaret, doar ca sufera ...ca nu merge cat ar vrea la gradi...si pt asta sufar si eu...

Va pup

quote:
Originally posted by Pegasis

Offf, Maria... cred ca mi s-a subtiat tastatura de cit am scris pe tema asta si anul trecut si anul asta...

Ai descris o situatie identica cu ce ni s-a intimplat noua. Ana mea iubeste gradinita, ii place, vrea sa mearga, dar nu poate tot din cauza nenumaratelor viroze luate (zic eu) din colectivitate. 3, maxim 4 zile la gradi... cel putin 2 saptamini acasa -- asta a fost programul nostru tot anul trecut. Din 8 luni de gradinita (in intregul an) ea fost prezenta 5 saptamini, niciodata mai mult de o saptamina legata... Am trecut prin otite, operatie de polipi, viroze si raceli care mai de care.

Anul asta am crezut ca o sa fie altfel. Nu este. A fost fix 10 zile la gradinita din septembrie pina acum. Totul a culminat cu o pneumonie. Acum sta acasa, de o luna n-a mai fost la gradinita si e ok. Intotdeauna cind nu merge la gradi n-are nici o problema de sanatate.

Eu am avut citeva discutii cu directoarea gradinitei (particulare ) si rezultatul a fost ca fata de anul trecut gradinita a angajat (in sfirsit) o asistenta care sa faca triajul copiilor bolnavi. Partea proasta este ca vine numai lunea.... Am incercat sa-i explic punctul meu de vedere, ca gradinita nu este spital, ambulatoriu sau mai stiu eu ce pt. copii bolnavi, care n-au cu cine sta acasa. Mi-e mila de copilasi, inteleg ca fiecare familie poate avea probleme in a gasi pe cineva sa stea cu copilul bolnav, dar copilul meu nu are nici o vina. Gradinita este o institutie de invatamint, unde eu imi duc copilul sa socializeze cu alti copii si sa se pregateasca pt. scoala. Nu este centru de ingrijire a copiilor care n-au cine sta acasa. Parerea mea.

Sint curioasa... Pe vremuri (acu 30 de ani ), la gradinitele de stat existau asa numitele grupe "de izolare", unde, sub supravegherea unei ingrijitoare, erau tinuti copilasii bolnaviori care n-aveau cu cine sta acasa. Mai exista asa ceva?

Concluzia mea: sanatatea copilului meu e mai importanta, asa ca o sa socializeze mai tirziu...

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

exact asa am patit noi.Sofia are 3 ani si 3 luni.A mers la gradi din septembrie.2 luni am dus-o asa, cu un curs de nas lejer din cand in cand.

dar la mijlocul lui noiembrie a facut bronhopneumonie...am tratat-o...si dupa 3 sapt a mers 5 zile la gradi....acu a intors-o boala, mai rau ca prima data.

Concluzia? copilul meu nu mai merge la gradi iarna asta.Om vedea la primavara ce si cum...

Gradinita e particulara, dar sunt f multi copii care tusesc si le curge nasul.sinistru.

au dr in fiecare dimineata...odata mi-a intors-o pe Sofia pt ca ii curgea nasucul, am zis ca bine ca procedeaza asa.Apoi in alta zi sub ochii mei a primit un copil cu antibioticul dupa el.

Imi pare si mie f f rau, nu va avea serbare nimica...o iubeau toti acolo, isi facuse prieteni.Dar dr ne-a zis clar, mediul e infect, parintii indoapa copiii cu antibiotice si microbii sunt mult mai pacatosi din cauza asta...oooof.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_c spune:

noi am trecut de varsta gradinitei dar sa va spun cum am scapat noi de racelile de la gradinita : dupa 2 luni de gradinita in care am ajuns la pneumonie , racelile si nasul umed erau deja prezente non stop , am ajuns la Dr Stanciu de la Spit Budimex care ne-a recomandat un sirop de plante cu efect de vaccin . Se numeste Imunogrip , este foarte bun si se poate administra concomitent cu medicatia pt raceala sau ce are copilul. Noi am urmat atunci 2 luni conform schemei din prospect si pe urma in fiecare an in septembrie ii faceam o luna tratament de imunizare si nu a mai racit decat foarte rar , maxim de 3 ori in 4 ani.Anul acesta a inceput scoala si trebuie sa recunosc , spre rusinea mea am uitat sa-i mai dau siropul dar pana acum nu a luat nici o viroza sau raceala. A trecut cu bine peste epidemia de gripa din toamna si e bine.Puteti incerca si acest sirop , costa maxim 12 ron si ajunge pt toata familia nu doar pt copil. Discutati si cu pediatrul copilului inainte , asa e cel mai bine.
In legatura cu parintii care isi aduc puiutii bolnavi la gradi, mi-e greu sa comentez , unii poate nu au cu cine sa-i lase dar altii chiar nu se gandesc ce rau fac altora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Buna.
Si eu sunt nemultumita de aceasta problema din gradinite si acum mi-am dat seama ca este generalizata. Noi am inceput gradi mai tarziu pe la sfarsitul lui noiembrie dar Paul deja a facut muci si a capatat o tuse sparta pe care nu i-am mai auzit-o niciodata pana acum. Eu sunt revoltata pentru ca la intrarea in gradinita este pus un afis: " Daca copilul lipseste mai mult de 3 zile consecutiv la revenire trebuie sa aduca adeverinta de la medicul de familie." Asta in conditiile in care colegul care doarme in patutul de langa Paul vine cu un sirop la el zilnic, deci sunt copii care sunt trimisi cu medicamentele dupa ei la gradi. Pai atunci de ce sa imi mai ceara adeverinta, ca oricum maroritatea iau unii de la altii si toti au aceeasi tuse sparta.

Oana si Paul (3 iulie 2002)
poze

Mergi la inceput

Da...:(..din pacate vad ca problema este chiar serioasa si destul de vast raspandita...

DAR CE FACEM???
Cu ce ma pot duce la directoare, eu sau voi(in cazul vostru)...sa o bagam nitzel in priza??
pe cine pot sa chem sa vada ce se intampla???
pentru ca este inadmisibil,...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asterix 10 spune:

La gradi la baietelul meu a fost aceeasi problema cand a inceput la grupa mica(acum este la grupa mare)si unele dintre mamici ne tineam copii acasa pe perioada bolii dar altele ii aduceau atat de copti ca varsau de atata sputa si febra si cu medicamentele in traista pina intr-o zi cand am cerut sedinta de urgenta si am pus punctul pe I.SI o parte din noi ne-am pierdut serviciile care erau foarte bune si bine platite si multe dintre noi stiu cum se obtine o slujba buna dar cand am decis sa avem un copil stiam de la inceput ca vor fi si riscuri .Problema a fost pusa cam asa:sa ne tinem copii acasa pe perioada bolii si sa nu mai fie primiti copii bolnavi si cu medicamentele in sac deoarece riscam sa distrugem sistemul imunitar al copiilor nostrii cu atatea antibiotice si din ce in ce mai puternice si ca trebuie sa punem in balanta si sa decidem sanatatea viitoare a copiilor nostri sau rotunjirea veniturilor familiei si s-a decis pana la urma prin majoritate ca doamnele sa nu-i mai primeasca pe cei bolnavi chiar daca cateva mamici au protestat .Si asa am reusit sa scapam de racelile repetate va sfatuiesc sa consultati si celelalte mamici si sa luati atitudine .Niciodata nu esti prea egoist cand este vorba despre sanatatea copilului tau.Daca cariera si banii sunt mai importante pentru unii parinti decat sanatatea copilului exista spitale ,vecine,bunicute care sa rezolve problema. Dar costa.Succes si nu va lasati cereti o sedinta !

Mergi la inceput

Da,...ai mare dreptate cu sedinta, dar asta ar insemna sa ai cu cine sa discuti, dar din pacate in grupa noastra cel putin slabe sanse...
:((

Asta este...Vlad ramane acasa, pana cand...nu stiu...La anul m-am hotarat sa-l dau la Palatul Copiilor, si ce mai ramane timp,la gradinita...

VA pup

Mergi la inceput