Injectii cu Dexamethasone sodium phosphate????

Injectii cu Dexamethasone sodium phosphate???? | Autor: ANDREEA GEORGIANA

Link direct la acest mesaj

Prietenei mele i s-au recomandat de catre medicul ei niste injectii cu Dexamethasone sodium phosphate.A facut cerclaj si medicul i-a spus ca aceste injectii ajuta la dezvoltarea plamanilor si ii fac bine,in cazul unei nasteri premature.Problema este ca nu am gasit nimic pe nicaieri despre aceste injectii,iar ea vrea sa mai afle niste pareri.Ati auzit de ele?V-au fost recomandate?

ANDREEA GEORGIANA +24 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

cate saptamani de sarcina are prietena ta? se fac injectiile cu dexametazona pentru maturarea plamanilor, dar doar in caz de nastere prematura iminenta. daca cerclajul e facut la 14-16 saptamani....nu prea vad rostul. mai da detalii.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDREEA GEORGIANA spune:

Roxana,prietena mea este in 26 de sapt.,iar dupa cerclaj a stat doar in pat,deci nu a depus nici un fel de efort.Am aflat astazi ca aceasta injectie contine cortizon,ori dr. nu a intrebat-o daca este sau nu alergica la cortizon.Stii mai multe despre aceasta substanta?Please!!!!

ANDREEA GEORGIANA +24 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Ia uite ce am gasit:

DEXAMETHASONE SODIUM PHOSPHATE , fiole
dexamethasomum sodium ph

Compozitie: Fiecare fiola de 2 ml contine 8 ml fosfat de dexametazona ca sare sodica.

Actiune terapeutica: Dexametazona este un steroid (derivat corticosteroid) utilizat in cadrul corticoterapiei tulburarilor acute sau cronice ce raspund la acest tip de tratament antiinflamator si imunosupresor.

Indicatii: Administrare sistemica: Insuficienta corticosuprarenala (asociat cu mineralo-corticoizi), boli de colagen, alergie, urticarie, soc anafilactic, soc toxicoseptic, soc cardiogen, traumatisme craniocerebrale, edem cerebral acut, nefropatii autoimune, neoplazii - asociat chimioterapiei. Administrare locala: Inflamatii articulare, abarticulare, ale tesuturilor moi.

Contraindicatii: Infectii sistemice cu fungi, boli virale (herpes, varicela, zona, etc).

Efecte adverse: Creste riscul reactivarii ulcerului gastric si/sau duodenal; hiperglicemie, retentie hidro-electrolitica, atrofie musculara, cresterea catabolismului proteic, osteoporoza, imunodeficienta, corticodependenta la utilizare indelungata.

Precautii: In infectii sistemice (ex: septicemie), tuberculoza; diabet zaharat; ulcer gastric si duodenal; administrarea in cursul sarcinii sau alaptarii se va face numai daca tratamentul este absolut necesar, iar in acest caz se impune stricta supraveghere medicala, intreruperea alaptarii.

Mod de administrare: Doza se va individualiza de catre medic. In functie de gravitatea bolii, doza initiala va fi de la 0,5 mg la 20 mg; doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 80 mg/zi chiar si in cazurile cele mai severe.

Sanatate!

Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

intrebarea mea ese: daca a avut numai repaos la pat de la cerclaj si acum are 26 de saptamani de ce i se recomanda injectiile? e in iminenta de nastere? daca da, sunt foarte justificate. pentru ca intr-adevar ajuta la maturarea alveolelor pulmonare, indispensabile respiratiei autonome.
prospectul ti l-a scris deja claudia, daca mai ai nelamuriri spune-mi.

Roxana

Mergi la inceput