Scoatem copilul afara cand este racit?

Buna,
Sunt noua aici, am un bebe de 5 luni si jumatate si de 3 zile citesc din forum si am gasit multe lucruri interesante. Daniel este racit, are ceva rosu in gat dar fara febra si tuseste, este prima lui raceala si m-a demoralizat si m-a facut sa ma invinovatesc ca nu l-am putut alapta mai mult (3 luni si jumatate). In fine, ma simt destul de mizerabil cand il aud tusind si incerc sa imi dau seama cu ce am gresit, ca sa nu mai fac si alta data. Fular la guritza nu i-am pus pentru ca stiam ca nu e bine, l-am imbracat bine.
OK, am sarit putin de la subiect, intrebarea mea era daca putem scoate copilul afara cand este racit. Daca as astepta pana i-ar trece tusea ar insemna sa stau vreo saptamana poate doua in casa. Daca l-as scoate si s-ar inrautati starea lui iar nu ar fi bine. Ma intreb in alte tari unde sunt temperaturi mult mai joase ca aici, tot asa probleme isi fac parintii? Cum as putea sa privesc mai detasat?
Cristina si bb Daniel
Raspunsuri

V. Erica spune:
Bun venit pe forum!
De ce nu-i bine sa-i pui fular la gurita? Eu stiu ca trebuie sa respire pe nas, nu pe gura. Si-atunci trebuie musai fular la gura.
Daca e viral si nu bacterial, il poti scoate pe bebe, dar numai cand e suportabila temperatura afara si nu bate vantul.
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)

MichelleT spune:
Buna Krys si bine ai venit printre noi
Uite cum faceam eu cand era mai frig si nu-i scoteam afara.
Deschideam geamul la ei si aeriseam foarte bine chiar inainte sa doarma cam 1 ora (temperatura scadea dar nu se ducea sub 5-10 grade) apoi le dadeam sa manance si il culcam (infasurati bine).
sau alte dati ii culcam cu geamul deschis-si puneam 2 paturele pe patut in partea dinspre geam ca sa nu-i ia vreo rafala!!!!apoi ii controlam si daca mi-i se parea ca este rece le inchideam geamul.
daca este un pic racit eu personal nu l-as scoate afara. E adevarat ca raceala poate trece in 4-5 zile cu sau fara scos afara, dar eu una as fii mai linistita.

anamaria spune:
krys, bine ai venit!
nu cred ca trebuie sa-ti faci atatea probleme pt o raceala, este normal sa mai raceasca din cand in cand... stiu ca ti-e greu sa-l vezi cum tuseste!
noua dr ne-a recomandat ca pe timp de iarna sa nu ii scotem deloc afara cat sunt raciti, frigul favorizeaza/ accentueaza/ agraveaza tusea. deci cred ca cel mai sanatos este sa aerisesti bine de tot casa.
in alta ordine de idei, eu fular la guritza nu le-am pus NICIODATA! de ce il mai scoti afara daca ii astupi gura si nasul?! daca este totsui vant foarte tare incerc sa-l tin in brate cu fata in geaca mea - dar asta cand trebe musai sa iesim pe asemenea vreme, altfel cand bate vantul foarte tare sau este ceata eu nu ii scot la plimbare! si ii doresc insanatosire rapida lui bebe!
anamaria, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).

anella spune:
Bine ai venit!
Teoretic il poti scoate afara daca nu are febra.In ce ma priveste pe mine,eu nu-l scot afara cand e racit pt ca ma gandesc ca fiind racit organismul lui e preocupat sa lupte cu boala si e mai slabit deci se poate imbolnavi mai uasor asa ca stam in casa pana spre sfarsitul bolii.
Nu cred ca-i vina ta,din cate am observat racelile sunt frecvente la copii.
Incearca sa te relaxezi(spun eu care-s pe locul intai la mamici panicate
)pt ca nu vei putea evita anumite boli care la randul lor il ajuta sa-si formeze imunitatea si chiar nici nu cred ca-i bine sa ne tinem puii intr-un clopot de sticla ca sa-i protejam(desi eu am mai facut asta dar acum incerc sa ma mai relaxez
,sper sa si reusesc).
Te pup.SARBATORI FERICITE!

floarea_soarelui spune:
Eu daca nu face febra o scot afara. Nu te mai invinui pentru partea cu alaptatul, se poate intampla sa alaptezi si sa ai copilul mai sensibil sau sa nu alaptezi f. mult si sa ai un copil cu o imunitate buna:). Cat despre partea cu fularul la gura...este bine ca nu i-l pui, pentru ca nu este indicat din cauza umezelii.Intr-adevar, copii respira pe nasuc...dar nu vad de nici o culoare rolul fularului tras peste fata...mai ales ca acum nu-i vba de viscol ori vant puternic..Oricum, eu, mama nebuna, nu vad in general rolul fularului, altfel decat in jurul gatului ...si nu tot timpul:).
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:).
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
http://community.webshots
.com/user/floarea_soarelui

carmen spune:
Dr noastra ne-a spus sa NU punem fular pe gurita pentru ca, copilul va fi tentat cu atat mai mult sa deschida gura - se umezeste aerul si raceala e gata.
Poze cu mandrutele
carmen & ana (04.11.2002) & daria (22.12.2004)
Regretul zilei de ieri si grija zilei de maine ne fura bucuria zilei de azi.

aurelia1278 spune:
Eu nu o scot afara daca e racita si e frig.
Cand iesim si vreau sa stea cu gura inchisa ca sa nu raceasca, ii dau .
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63726" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

sinzi_ana spune:
Eu l-am scos afara mereu pe David daca era racit, chiar si cu febra (aerul de afara ajuta la scaderea febrei, pofta de mancare, somn si ii linisteste).
Cand e frig (bate vantul) ii puneam (ca acum e mare si nu mai iesim cu caruciorul) pelerina de ploaie a carutului si statea la adapost. Daca e doar frig, imbracat corespunzator...
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David

paula2003 spune:
De ex. ce fac eu, in prima zi cand este mai rau si pana o stabilezex nu o scot din casa dar deschid foarte mult geamurile(de regula). A doua zi o scot la mici plimbari si imbracata bine, dar sa fie sub tratament si o tin asa pana ii trece. Eu o am cam sensibila si de regula cam la 2 sapt. e racita dar m-am obisnuit si incerc sa trec repede dupa ce o aduc la nivelul de plutire.
Sarbatori fericite si indestulate.
Paulacu Paul 37+
siAlexandra

gangurici_licurici spune:
Fularul nu se pune peste fata copilului, nici macar peste gurita, pentru ca prin respiratie se umezeste si atunci copilul trage aer foarte umed, cam ca in sauna, si e nasol. Si cum ziceau mai toate mamicile, care e scopul? sa nu-i fie frig la gura? Si noua ne-a spus si dr. de fam. si pediatrul ca nu e bine (i-am intrebat pe amandoi, ca soacra-mea avea o obsesie cu asta).
Cand e racit Matei, si daca si tuseste, nu-l scot 2-3 zile din casa, mai ales daca e tare rece afara, pt. ca organismul lupta cu boala si slabit fiind e mai predispus la a lua si alti virusi. Daca dupa 2-3 zile e mai bine, il scot dar nu asa mult ca de obicei (il tin doar o jumatate de ora), si in zilele urmatoare maresc intervalul.
Sanatate puiutului.