Se da miere de albine la sugari?

Se da miere de albine la sugari? | Autor: svety

Link direct la acest mesaj

Se vorbeste in zilele noastre ca mierea ar duce la botulism, dar citesc intr-o carte scrisa de un doctor, cum ca mierea este defapt foarte importanta in alimentatie. Citez cateva randuri:
"Mierea este mult mai buna decat zaharul, intrucat contine zaharuri mai digerabile si o serie de vitamine si substante inca necunoscute, care au o mare valoare calorica, de crestere si de marire a rezistentei organismului";
"se foloseste la sugarul mic constipat, in apa fiarta sau ceai. La cei mici carora le ies dintii si au dureri, se freaca gingiile cu miere".Dr. G.Theodorescu
Apoi da cateva retete pentru tuse (bronsite), dureri de gat, lipsa poftei de mancare.

Mama intreaba, medicul raspunde
poze

mami de dani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Pentru linistea mea nu am dat fetitei mele miere pana nu a implinit varsta de 1 an.
Iar apropo de ce spunea dr. G.Theodorescu si anume ca "La cei mici carora le ies dintii si au dureri, se freaca gingiile cu miere" nu prea vad cum ajuta mierea in calmarea durerilor de dinti. Cand nici Nurofenul si nici Calgelul nu au ajutat-o pe fetita mea atunci cand i-au iesit maselutele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

Pentru siguranta eu i-am dat miere dupa un an(in jur de un an si doua luni parca)
SARBATORI FERICITE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MichelleT spune:

Mierea mai buna decat zaharul.....nu-l contrazic, dar la cei trebuie unui sugar.???? Eu nu le-am dat nici un fel de produse dulci la copii pana la 1 an...nici cu miere...sau zahar...nici macar ceai sau compot indulcit....
Sincera s fiu din cate am citit pe forum, nu am auzit pe nimeni sa-i fii dat copilului miere si sa fii facut botulism- dar eu ca mamica nu as vrea sa fiu eu cea care risca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Nu se da!Asa cum scris si Mihaela,nici eu nu am dat copiilor mei miere cat au fost bebei si nici zagar.Le-am dat sa guste,cand a fost cazul,din preparate cu zahar si miere.
Miere le-am dat dupa 1 an si 2-3 luni.

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenmstan spune:

NU sigur nu! Am citit ca mierea poate contine o bacterie ( nu stiu cre fel) care poate provoca infectii la stomacel!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

La sugar nu se recomanda nici mierea nici zaharul. Pentru calmarea gingiilor sunt produse speciale in farmacii.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

quote:
Originally posted by MichelleT

Mierea mai buna decat zaharul.....nu-l contrazic, dar la cei trebuie unui sugar.???? Eu nu le-am dat nici un fel de produse dulci la copii pana la 1 an...nici cu miere...sau zahar...nici macar ceai sau compot indulcit....
Sincera s fiu din cate am citit pe forum, nu am auzit pe nimeni sa-i fii dat copilului miere si sa fii facut botulism- dar eu ca mamica nu as vrea sa fiu eu cea care risca.

Mihaela
Alexandra & Andrei
(2 august 2004)

http://community.webshots.com/user/totolici

Subscriu. Am cautat si eu pe net sa vad ce e cu botulismul asta, si intr-adevar cazurile sunt rare, dar fie ele unu la un milion, de ce sa fie copilul meu acela? In plus, pana la 1 an copilul nu are cu adevart nevoie de miere, iar de zahar si mai putin (desi mai sunt dr. care recomanda indulcirea ceaiului sugarilor, a fost un subiect pe tema zaharului in alimentatia sugarului, da o cautare, ca-l gasesti).
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Nu se da la bb mai mic de 1 an, eu nici acum la 2 nu-i dau.

Sarbatori fericite si indestulate.

Paulacu Paul 37+ siAlexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Sorina a implinit ieri 1 an si o luna si pana acum nu i-am dat niciodata miere, dar i-am pus in biberon numai Nutriben 8 Cereale cu Miere si Calciu. De acum insa, pot sa-i dau linistita si miere.

Pana sa implineasca un anisor, ma certam des cu taica-meu pe tema mierii de albine, ca stiti cum sunt "babele": "tre sa-i dai sa pape aia si aia, ca e buna pentru ea, ca are vitamine, etc, etc"....probabil vi se pare cunoscut textul, ca in fiecare familie exista sfatosi din astia care nu inteleg unele chestii si au impresia ca vrem sa corcolim copiii prea mult.

Botulismul este foarte rar, dar eu nu am vrut sa-mi asum vreun risc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Mierea nu se da la sugar si se da cu precautie la copilul mic pentru ca are risc mare de a creea alergii.
Razvan are aproape 2 ani si nu a mancat niciodata miere.

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput