Help! Ptr. fetele din lumea larga
Raspunsuri - Pagina 6
ocebine spune:
Asa de mult imi displac oameni care vor doar foloase dar nu si munca...pina una alta sotul tau este la o bursa, deci cheltuie banii canadieni. Ati facut pasul nestrinsi cu usa, neobligati de nimeni si aici va treziti ca nu aveti o viata "mai buna"....pai daca in Romania traiati atit de stralucit, cum ati putut face o asemenea greseala? Incep sa ma indoies de capacitatile tale de a face o decizie...cum poate cineva care este realizat sa se gindeasca ca va venii la studii in alta tara si ii va fii mult mai bine? Pai implicit daca vii doar la studii, o iei de la capat...
Sa ai asteptari de ciini cu covrigi in coada la sosirea pe aeroport, sa ma ierte Dumnezeu, dar asta ori e naivitate pura ori se cheama altceva...
Ti se acorda o sansa...totul depinde de voi doi...daca nativi nu au joburi puse pe tavi de argint, ce te face sa crezi un emigrant as beneficia de asa ceva?
Faceti-va temele bine de acasa, si dupa aia dati cu pietre...
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by Llaura
Asa e, nu se pot da sfaturi si e o experienta totalmente personala.
Insa, asa cum spui si tu, traim aici, este normal sa avem pareri. Parerea mea e desi nu se poate da o reteta sigura de succes, se poate da o reteta sigura de insucces. Cu siguranta nu o sa reusesti sa fii multumit daca nu incerci sa iei contact cu comunitatea profesionala, daca nu incerci sa inveti limba ceva mai bine decat mainemizcutarica (si experienta mea e ca cei mai multi dintre romani nu o fac; cel putin nu compara fatza de ei insisi ok asa citesc romaneste, asa citesc in engleza, asa scriu romaneste asa scriu in engleza, asa vorbesc etc), daca nu incerci sa cunosti oameni, sa ai prieteni, sa cunosti societatea si regulile, sa stii atractiile locului, ce si unde e bun, ce e frumos, si tot asa. Nu e cea mai fericita exprimare, dar asta cred eu, tine de atitudine. Daca nu vrei sa cunosti, sa afli si daca rezisti cu fermitate la schimbare eu cred ca e mai bine nici sa nu incerci sa emigrezi. Abia pasul urmator este cel personal.
Llaura, sint perfect de acord cu tot ce ai scris, insa ceea ce ai scris tu sunt lucruri generale. De mare bun simt, de altfel, insa generale, adica nu te bagi in papucii omului sa-l iei la rost ce a lasat in tara, de ce a venit, cum a venit, etc. Eu asta am vrut sa zic, de fapt am mai zis, ca fiecare le stie pe alea sale si pana la urma fiecare are limitele lui in ceea ce scrie aici pe forum. Prin urmare, nu ne putem cunoaste partenerii de discutie cum ne cunoastem prietenii buni din viata reala. De aia e mai bine, in chestii atat de personale, sa ne limitam la a prezenta chestiuni generale si eventual exemple personale - adica, asa cum spuneam, sa oferim concluzii, nu sa le impunem.
Mona, eu va inteleg pe amandoua, si pe tine, si pe Christin, sper ca nu am suparat, mi-am dat si eu cu parerea tot la modul "general".
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
Ira spune:
Eu nu-nteleg de ce cineva care vine si cere parerea celorlalti pe forum are ulterior probleme in a o accepta.
Cine nu accepta sa fie sfatuit, sa nu mai intrebe, domle, ce atata tevatura !
Io zic sa facem o cheta sa punem de bani de avion tuturor celor in suferinta de Canada, ca s-ar putea ca asta sa fie la urma urmei problema...O alta solutie ar mai fi surprize surprize a Andreei Marin, ea saraca ce mai salveaza napastuitii din Canada. Yo, Romania, cine se inscrie la surprize ?
Mona_B spune:
Cata, tu n-ai putea sa ma superi nici dac-ai vrea
Pana la urma am inteles sa stau in banca mea, cum spunea si Conchita,daca mie-mi merge bine, automat sa le mearga si altora, cel putin eu asta le doresc!
Tare bine le mai spuneti amandoua, fiecare in felul ei!
"To see what is in front of one's nose requires a loooot of struggle"
khristin spune:
Christin,
Ti-am citit mesajele si am inteles mare parte din framantarile tale ca nou venit in aceasta tara. Este adevarat, este greu sa lasi multe lucruri in tara, cabinete, case samd, problemele intalnite aici sint mari, dar sa spui ca acesti canadieni te obliga sa faci scoli, fara a insemna apoi mare lucru este prea mult. Nu stiu pe ce-ti bazezi afirmatiile cand spui ca putini romani reusesc in afara. Eu studiez acum la University of Toronto pt. a fi prof si mai am 5 luni de zile pana ce termin. Sincer iti spun, sint extrem de mandra ca sint studenta la aceasta universitate, cu mentiunea ca nu sint 'brain-washed' asa cum s-a inteles din ce ai spus tu, ci culmea, consider ca mi-am deschis mintea cum nu as fi facut-o niciodata daca as fi ramas in RO . Diferentele intre cele 2 sisteme educationale sint imense. Sint intr-o continua admiratie fata de profesorii care predau aici. Sint la un nivel profesional impecabil, nu ai ce sa le reprosezi. Studentii la randul lor sint extrem de constiinciosi si iau lucrurile foarte in serios. Nu spun ca ceea ce am facut noi in tara nu e ok, dar daca vrei sa fii recunoscut ca 'professional' aici, trebuie sa treci prin scoala canadiana. E foarte simplu...daca vrei sa ai un asa-zis 'status' trebuie sa pui osul la munca foaarte serios, fara a sta pe margine sa te plangi, atitudinea negativa din pacate nu ajuta prea tare. Daca consideri ca poti face fata, incearca, n-ai de unde sa stii detalii referitoare la calitatea studiilor decat din interior. Intr-adevar uneori avem tendinta de a contempla trecutul, dar nimic in viata nu e irevocabil si intotdeauna exista solutii. Nu am pretentia sa te conving sau sa-ti schimb ideile sau principiile, doar fii pregatita sa auzi si pareri contrarii de ale tale.
Mi-a placut ce a spus Conchita despre "biases", noi studiem asta chiar acum dpdv al profesorului. Culmea acum cand stau si analizez constat ca mare parte din educatia noastra e bazata pe asa ceva. Eeeei, ce sa facem, uite-asa mai invatam una alta....
Cristina
noi si poze mai noi
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by conchita
parerea mea e ca Christin e totusi pe drumul cel bun.
si io cred la fel. pai e putin lucru sa-ti dai seama imediat cum pui piciorul in canada de conspiratia asta canadeza de a atrage emigranti romani, educati si cu esperenta, pentru a le reimprospata lor populatia imbatranita? tre' sa fii fraier sa nu te sui in primul avion inapoi si sa-i lasi cu buza umflata, ai dreaq de canadieni profitori.
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by Cricor
[br Banuiesc ca au avut ceva emotii la inceput, insa dupa el au mai angajat 8 romani.
asta gratie sotului tau care se vede ca a facut impresie foarte buna, din fericire am auzit sute astlfel de cazuri in randul emigrantilor romani.frumos, nu?
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by Sabina
ce-a vazut domne? ca vreau si eu sa vaz:))
ai ochi de vultur? numa' ase poti sa vezi.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by khristin
Christin,
Diferentele intre cele 2 sisteme educationale sint imense. Sint intr-o continua admiratie fata de profesorii care predau aici. Sint la un nivel profesional impecabil, nu ai ce sa le reprosezi. Studentii la randul lor sint extrem de constiinciosi si iau lucrurile foarte in serios.
Exact asta e si parerea mea despre invatamantul superior de aici, ca toata lumea ia lucrurile foarte in serios. Din pacate, daca nu ai contact cu sistemul pe piele proprie e foarte greu sa iti imaginezi cum vine asta... eu cel putin recunosc sincer ca nu mi-am imaginat.
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)
conchita spune:
Khristin, felicitari si succes pe ultima suta de metri la scoala, toata admiratia mea pentru reusita. stiu ce inseamna, ca efort in primul rand.