@ construit CASA! (6)
Raspunsuri - Pagina 12
maggda spune:
Bebe intr-adevar la un nivel nu aveti nevoie de distribuitoare.Si caloriferele noastre sunt cehoslovace"rrad", le poti vedea in pozele cu camerele.Chestia aia cu senzori se numeste termostat de ambient, reglezi cate grade vrei in casa ziua, noapte, pe ore si cand ai aceea temperatura in casa(in incaperea in care e pus termostatul) se opreste termoteca.Am auzit ca sunt termostate fara fir, astea le poti plimba pe unde vrei in casa.Noi avem cu fir si e pe parter.In privinta manoperei la exterior la voi nu poate sa fie mult pt ca nu e casa inalta, la casile inalte iti ia mult pt schela.Eventual mergi la 2-3 firme sa-ti faca oferta si vezi care e mai ieftin.Crixia parca si-a "imbracat" casa, ea stie mai multe despre asta.
Magda si Bianca 7 anisori
http://community.webshots.com/user/danut1965
bebe03 spune:
gata, avem in sfirsit calorifere, urmeaza instalarea lor si a celorlalte componente, daca vremea ne va permite luna viitoare va fi gata...
magda am si eu o intrebare, fiindca tu esti mai avansata in lucrari, cu ce varuiti voi peretii, ce lavabil, marca si cit va intra la o camera...noua ne-a zis zugravii sa luam SUPERWEIS, de la dufa, un bidon de 24 kg parca costa 1.300.000 si ajunge(scrie pe el) pt. 150 mp intr-un singur strat...apoi la citi m.p. avem noi... nu cred ca ne ajung 10 bidoane...nici nu stiu ce culori sa facem, parca nici nu as vrea aceeasi culoare peste tot dar nici curcubeu...vreau idei, pls
numai bine
nicol
maggda spune:
Bebe bravo pt calorifere, uite asa incet incat avansati.In demisol am luat cel mai ieftin lavabil , nu stiu cati metri patrati de pereti pica la 150mp utili , dar tavanul 150mp+peretii laterali am consumat intr-un singur strat 100kg de lavabil.Deja numai cand vedeam galeata cu lavabil imi venea sa .Singura am dat peste tot ca sotul meu punea gresie.In rest folosim lavabil Savana, e super, albul e albastru de alb ce e.Nu stiu cat costa, habar nu am.Culorile ni le-au facut pe calculator.
jone spune:
nicol sa iti sugerez sa varuiesti in culori feng shui?
jo si alexandra
"soarele va rasari si maine dimineata!"
bebe03 spune:
buna dimineata fetelor...
dupa un sfirsit de saptamina destul de obositor pentru mine(am lucrat la greu) am revenit la serviciu,inca nu ma pot apuca de hirtoage, pina nu va citesc..., cam slaba miscarea insa pe aici, se vede treaba ca inca e iarna si lumea nu mai construieste...
nici noi nu construim ci stringem materiale deocamdata..
magda, nu am vazut prin magazine varul Savana, o sa intreb...cit despre culori...la noi o sa varuiasca zugravii...ei vor face si culorile, in functie de ce vrem noi...problema e ca e scump al naibii varul asta, cred ca vom da mai bine de 10 mil doar pe var, nu mai zic manopera, si asta doar prin interior...
m-am hotarit la culori asa: pt. living si hol aceeasi culoare un portocaliu ceva mai deschis ca o caisa, bucataria o avem maro cu bej(faianta, pina sus)tavanul alb sau acelasi bej de la faianta, gresia este culoarea teracotei, maro roscat si se continua si in hol cu aceeasi culoare si model, baia este verde smarald cu bej, tavanul musai alb ca si obiectele sanitare.
problema sunt dormitoarele trei la numar...fetita vrea musai roz in camera ei, nu o scot din ale ei, si mie nu imi place deloc, eu as vrea un vernil pal ca s-ar asorta bine cu usile care sunt din lemn lacuit, al treilea dormitor este declarata camera sotului unde isi va tine"tehnica audio-video", calculatoare...si alte chestii, deci ca un birou, el zice ca ar dori albastru bleo, si asa o sa avem "trei culori cunosc pe lume....", nu stiu cum sa-i conving ca nu vine bine atitea culori intr-o casa, cel putin mie nu mi-ar place...
asta e...mai vorbim
nicol
jone spune:
nicol daca cele trei culori le faci de aceeasi intensitate eu zic ca merge.
adik sa nu fie una mai aprinsa ca nuanta si alta sa fie pala.
maica-mea are in apartament:dormitorul lor e verde pal, dormitorul mic roz pal si sufrageria bleo pal, holul galben pal si merg de minune.
imagineaza-ti ca eu aici unde stau am 3 pereti + tavanul albe si un perete e roz roz aprins.nu e un roz dulce este mai mult spre rosu.si e superb.
jo si alexandra
maggda spune:
Nicol mai bine pepara-ti culorile pe calculator ca zugravii ori o sa prepare prea multa sa nu ramana fara ori prea putina si atunci cand mai prepara nu iese aceeasi nuanta.Noi la etaj avem 4 camere din care 2 sunt gata , una e galbena(aici va ramane ca o biblioteca-cam mare ce-i drept dar asta e-si eventual sa culci musafirii) si una roz dar un roz super in care dormim acum si va ramane dormitorul Biancai.Dormitorul nostru vreau sa-l fac cu prereti rosii si mobila alba, am vazut intr-o revista si tare ne-a placut.Camera de zi a Biancai o facem mov deschis.Tavanele le facem peste tot albe.Pe parter bucataria si sufrageria le facem orange pal, biroul ceva bej,livingul si holul si casa scarii albastru deschis.Colorat dar asa ne place, sa fie totul vesel.
bebe03 spune:
ei problema e ca nu-mi plac culorile tari si multe, amestecate, adica cind iesi dintr-o camera verde sa dai peste una cu nuamte rosii...in apartamentul cu doua camere in care stam momentan avem o singura culoare pe toti peretii, galben pal, tavane albe, baia cu mici nuante la faianta bleo...ei cam asa imi doream si la casa, desi nu prea e posibil, ca e mare si multe camere si sotul si copilul sunt impotriva, vom vedea pina in aprilie cind se apuca de treaba zugravii
magda, m-ar interesa chestia cu preparatul pe cal, dar nu stiu cum se face asta si nici unde...pls spune-mi si mie cum se prepara cu calculatorul ca n-am idee, cumperi lavabil alb totusi nu...si?, nici nu stiu daca gasesc la noi asa ceva...probabil la firme de constructie, si eu nu vreau sa varuiesc cu firma ca am deja angajati 2 zugravi...
nicol
maggda spune:
Nicol la noi sunt multe frime care prepara culori pe calculator.Te duci la un magazin mai mare unde sunt vosele lavabinle, trebuie sa aiba ca un catalog mic cu palete de culori(peste 200), unele sunt mai aprinse, altele mai pale, stiu ei, tu spui ce suprafata zugravesti, iti alegi culoarea si ei ti-o fac.In lavabil alb pun cateva culori in cantitati de mg.De exemplu pt roz pal au pus mov inchis, maro si inca cateva culori.Trebuie sa aveti si voi asa ceva, la noi e plin de astfel de magazine.De exemplu ca sa ai pereti rosii se pune culoarea rosie in lavabil incolor ca altfel iese un roz bombon oribil.Acum iarta-ma ca te intreb dar de ce nu dati voi cu lavabil?
jone spune:
nicol - joaca-te aici:
http://www.policolor.ro/virtual/print_virtual_center_rom.html
pupici.
ps. eu parca sa zic ca am vazut magazine cu sigla policolor
jo si alexandra