Daca mama naturala vrea?
Raspunsuri - Pagina 2
urziceanu spune:
Fetelor,dar nu v-ati gandit ca daca sotul vostru ar recunoaste copilul ,individa s-ar trezi cu niste drepturi?Poate ca nu ar mai vrea sa-l dea spre adoptie si "tatal"s-ar trezi cu un ditamai proces pentru pensie alimentara?Nici cu mica "intelegere "nu sunt de acord(eu eram cat pe aci sa fac un asemenea compromis!!!!unele dintre voi stiti).Cel mai bun este plasamaentul si asta daca la voi se practica acest procedeu.Daca nu astepti cumintel pana trec toate etapele pana bb este declarat adoptabil.Te multumesti cu vizite la domiciliul maternalei si-ti vine sa urlii cand vezi ca puiul este bolnavior sau nu are toate conditiile pe care i le poti oferi tu.Eu consider ca trebuie sa facem totul cat se poate de legal pentru ca nu ne putem juca cu sentimente.
pupici
corina urziceanu
asi spune:
quote:
Originally posted by irina_g
Sunt de acord cu Patri.
Cind vezi un puiut care sta si asteapta o mami si un tati care sa-l iubeasca, iti asumi toate riscurile numai sa vina acasa.
Asta inseamna sa fii mama, sa faci tot ce depinde de tine sa-ti aduci puiul acasa, sa il iubesti, sa il ocrotesti de tot ce e rau pe lumea asta.sa-l iubesti neconditionat.
Te felicit Dora pt riscurile pe care ti le asumi.
Dumnezeu va veghea asupra ta si a lui Patri si o va aduce acasa repede.
Pupici tuturor
Irina si Mihai
In cazul asta sunt mai putin mama decat voi.Dar asta e!
Nu vreau sa ma justific de ce nu vreau plasament.Legea asta noua si tampita asa face sa para plasamentul ca un lucru bun.Ei dupa mine nu e pentru ca oamenii care isi dau copii spre adoptie sunt in stare de orice.Si mai ales nu prea tin cont de lege.Asta poate fi in defavoarea copilului......
Costi spune:
Fetelor, eu am cunoscut-o pe micuta mea cind avea 5 zile.
Era un bulgare alb de-ti venea s-o maninci si am vrut sa-mi asum toate riscurile, dar...in ziua in care am facut cererea de plasamnet, mi-a venit asa dintr-o data sa specific ca nu vreau sa-mi cunoasca adresa si identitatea naturala.
Asta m-a costat ceva timp si suferinta, am fost aminati in 2 comisii de plasament si totusi am grabit putin lucrurile.
Cind micuta a implinit 4 luni deja se deschidea procedura de adoptie si noi asteptam cu nerabdare citatia la tribunal.
In tot timpul acesta am vizitat-o si nu ne-a fost deloc usor, ficare vizita se incheie cu lacrimi si cu rugamintea in fata Domnului sa se termine odata aceasta suferinta si COPILUL MEU sa vina acasa.
Cum e mai bine, numai Domnul stie, El le aranjeaza pe toate cum stie el mai bine.
Elena
Ultima speranta!
Andreea_k spune:
Fetelor si eu sunt putin cam reticenta in ceea ce priveste plasamentul.( asta poate si pt faptul ca nu am gasit inca fetita )
Mie mi-e frica sa nu ma trezesc la usa cu cate o ruda de-a copilului de pana la gradul IV si sa ma santajeze fiecare in parte.Sau sa ma ameninte ca imi ia copilul.
Poate sunt eu paranoica dar exista si posibilitatea asta .Ma intreb cate fete or fi patit asa ceva.
Elise spune:
Va rog ajutati-ma sa inteleg si eu.... sa zicem ca gasesc bbul in maternitate. Ca l-a parasit femeia care l-a nascut. Pot sa il iau acasa in plasament?
Si daca sint, si daca nu sint "acreditata" inca pentru adoptie?
Si daca il iau in plasament, de unde sa stie cine l-a nascut - presupunind ca o sa-l mai caute vreodata, ceea ce nu cred- unde stau eu?!
Si de ce i-as da bani?
Plasamentul nu se face in cazul in care mama naturala e decazuta din drepturi?
Daca l-am luat in plasament, nu e mai mult al meu decit al ei?
Si, in afara de a veni madam la usa mea, ce alte riscuri ar mai fi?
Sa vina statul sa mi-l ia, pina e aprobata adoptia?
In ce conditii s-ar putea intimpla asta?
Scuze daca am pus intrebari puerile...sint la inceput de drum.
Elise
aissa spune:
Elise:
- nu stiu cum e cu plasamentul ca nu m-am lovit de el. Anul trecut cand am trecut eu prin astea fara atestat nu mi-a deschis nimeni nici o usa si nu am putut nici macar sa vad un bebe. Stiu alte cazuri care au reusit sa aiba copilul inainte de atestat, dar pentru adoptie iti trebuie atestat neaparat.
- de ce afla adresa? pai ca e obligatoriu sa fie anuntata in cazul plasamentului unde e copilul, asta e legea
- alte probleme la plasament: pai acum ca sa fie adoptabil copilul tb intrebate rudele pana la gradul taspe (cred ca IV) daca nu cumva il vor. Si daca cineva se gaseste sa zica ca da, il pierzi.
- daca ai plasament, teoretic statul nu are de ce sa ti-l ia, ei isi iau de-o grija ca il cresti tu, probabil numai in cazuri grave de abuz se revoca palsamentul si il iau iar in grija lor.
Nu stiu daca ti-am raspuns cat de cat la intrebari, mai las si alte fete.
Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God
asi spune:
Elise uite cum sta treaba (daca gresesc va rog sa ma corectati):
-plasamentul nu se face cand mama e decazuta in drepturi si chiar daca e decazuta poate sa nu incuviinteze adoptia.mama naturala are dreptul sa fie informata unde e dat copilul in plasament.Poate veni sa te santajeze mai ales daca stie ca te-ai atastat de copil.Santajul poate continua chair si dupa finalizarea adoptiei ca stie unde locuiesti si cine esti.In plasament copilul e al mamei naturale si al statului, tu nu ai nici un drept.Daca mama vrea altceva copilul iti va fi luat fara sa poti face nimic.(am vazut pe viu un caz si e cumplit)
Familia mea
Razvan
patri spune:
Mie mi s-a spus ca in plasament nu trebuie sa stie mama naturala nimic despre noi, si daca cumva vrea sa vada copilul, vom fi chemati cu ea la Dpc si intr-o camera de acolo, fara noi, va putea s-o vada. Cred ca tine de cita bunavointa au cei de la Dpc, dupa cum vedeti fiecare localitate are regulile ei! Eu astept pt plasament de urgenta acceptul mamei, vad ca la voi nu a fost nevoie de el! Felicitari mamicuta Rucsi, mi-ai luat-o inainte, ma si mir cat de rapizi ati fost, mai putin de o zi si eu ma lupt acum a 4a saptamana! Dar si eu sunt atat de aproape!!!
Duminica noaptea m-am intors la Cluj, azi sunt deja in Oradea de la amiaz, am fost si am vb la Dpc, mi-am culcat printesa...maine intru in programul normal de spital...
MamiFlori, nu dispera, veti rezolva problemele si puiutul vostru va fi tocmai pregatit cand veti fi si voi, are Dumnezeu grija de asta!
Va pupacesc, noapte buna la mici si mari
o imediat mamica de fetita!
patri
Elise spune:
Da, trist...
Nu santajul e problema mea - o mama care nu si-a luat copilul de la inceput, nu-l va lua mai tirziu doar ca sa imi faca mie in ciuda, mai ales daca n-are ce face cu el....
Problema este doar ca incerci sa faci un gest care e benefic pentru toata lumea - si pentru tine, sau mai ales pentru tine, si pentru copil, si la urma urmei si pentru stat pentru ca il scutesti de cheltuieli - si ti se pun, in fapt, atitea piedici.
E inuman sa se tina cont mai mult de dreptul femeii care l-a facut si l-a lasat, decit de interesul copilului.
Elise
ponicid spune:
Elise, eu am preferat sa nu am nici un fel de relatie cu mama naturala. Eu am vrut ca nici macar sa nu aflu nimic despre parinti dar cei de la Directie sunt datori sa-ti spuna aceste lucruri. Adoptia s-a finalizat (legalizat) exact cand copilul avea 1 an timp in care mama naturala s-ar fi putut razgandi de o suta de ori asa ca am fost cu sufletul impacat.