Daca mama naturala vrea?
Am primit recent stirea ce nu voi putea avea un bb pe cale naturala, deci ma indrept spre FIV si adoptie.
Poate gresesc, dar ceea ce mi-a venit in minte gindindu-ma la adoptie ar fi sa gasesc o femeie amarita care NU POATE sa isi creasca copilul si e dispusa sa ni-l dea spre adoptie.
M-am gindit la asta pentru ca stiu un caz - o pustoaica de 18 ani care n-avea unde sa se duca cu fetita, nici nu vroia sa o abandoneze pur si simplu.
Deci - daca mama naturala isi da acordul sa il adoptam NOI, iar tatal este no name, necunoscut, nu exista, cum vreti sa-i spuneti - as putea lua copilu' imedita, si direct din maternitate, pe numele nostru, fara sa trec prin "n" proceduri...ca e adoptabil, nu e adoptabil... sintem noi cei mai buni sau nu...etc?
Va intreb pentru ca nu stiu daca se poate si daca e legal.
Multumesc mult,
Elise
Raspunsuri
asi spune:
Poti sa faci ca sotul tau sa declare ca este copilul lui daca si mama este de acord.Asta in cazul in care tatal natural nu il declara.
Dupa aceea poti face adoptie in familie care e o procedura mult mai usoara.
Au fost multe cazuri de genul asta dar nu se fac publice.Nu e ilegal dar....
Alexa Ioana spune:
mda... zice asi ceva... se practica, dar nu se prea vorbeste despre asta. oricum, si aici sunt implicate ceva riscuri. cei de la DPC stiu de practica asta, si in unele cazuri inchid ochii.
oricum, ideea e ca, daca adoptia e o alternativa pentru voi, ar fi bine sa va depuneti actele pentru atestat. oricum, fara atestat nu se poate face nimic. unele etape sunt obligatorii...
elise, ma bucur ca ai dat curs invitatiei de a veni in vizita la sectiunea "adoptii"
cand va fi momentul potrivit, vei stii exact ce cale ai de urmat !
asi spune:
Alexa Ioana asta nu se face prin DPC ci se face cu colaborarea doctorului care urmareste gravida si cu mama naturala.Eu am aflat de practica asta de la un medic.
Alexa Ioana spune:
poate, eu asa stiam. oricum, se simplifica mult treaba. dar trebuie oricum confidentialitate maxima !!!
aissa spune:
Cred ca era mai bine sa nu pomenim de aceasta practica mai ales ca inteleg ca suntem citite de cei din DPC-uri si chiar daca se stie si se practica este ceva ILEGAL, Asi, pentru ca este fals in acte.... E adevarat ca este, cred, metoda cea mai rapida de a lua copilul acasa, dar in acelasi timp mama "adoptiva" nu are nici un drept la inceput, pana se termina adoptia in familie, ma refer aici la CIC. Pentru ca intre ea si copilul respectiv nu exista nici o legatura in acte. Si procesul asta dureaza destul, iar daca nu ai cu cine lasa copilul mai apare o problema. Asta pe langa alte probleme care pot aparea.
Elise, mama care abandoneaza nu mai are nici un drept, ea nu are dreptul sa zica DPC-ului dati-l familiei cutare.
Poti gasi o gravida care nu poate creste copilul, e adevarat ca prin spital poti afla, de la medici, si poti vorbi cu ea, cu medicul si de la nastere sa urmaresti copilul. Sunt multe fete aici care au luat copii acasa imediat in plasament, nu e imposibil. Dar, asa cum a zis Alexa, intai de toate mergeti sa va atestati ca familie apta sa adopte, pentru ca altfel, o familie atestata care afla/vede acel copil are tot dreptul sa il ia inaintea voastra.
Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God
asi spune:
Aissa sunt de acord cu tine.Elise cerea ceva fara implicarea imediat a DPC.Asta era singura varianta.
Crezi ca daca era cea mai buna varianta Razvan astepta 4 luni jumate ca sa ajunga acasa?
Uite de exemplu eu cu plasmentul nu sunt de acord pentru ca nu vreau sa ma trezesc cu parintii naturali la usa mea sa ma santajeze.
inapopescu spune:
Asi, ca sa iei un bb mic nu poti lua decat in plasament ..ceea ce inseamna ca risti.Noi l-am luat pe Andrei de la 4 zile, nici nu aveam inca atestatul atunci, de abia peste vreo 2 saptamani ne-a iesit, dar nu o sa regret niciodata ca am facut pasul asta..si uite-ne acum deja s-a deschis procedura de adoptie si sper ca prin ianuarie sa ne cheme la tribunal..pt ca cu mama naturala au avut termen si s-a rezolvat.
Deci eu zic ca pina la urma tot plasamentul este o solutie de mijloc..riscanta dar bucuria este enorma.
Pupici
asi spune:
Ina sa-ti traiasca micutul!
Daca nu sunt de acord cu plasamentul asta nu inseamna ca e un lucru rau.Inseamna ca eu nu pot sa imi asum riscuri suplimentare.
patri spune:
Fetelor, nici eu nu am fost deacord cu plasamentul, si eu am spus ca nu vreau sa risc si sa fac compromisuri...dar asa e in viata , ce spui ca nu vei face, ti se da sa faci1 Si credeti-ma, nici n-as sta pe ganduri, acum cand o stiu pe Patricia, nimic nu mi se pare de nefacut, mi-as asuma toate riscurile numai s-o vad acasa! daca puiul vostru ar sta intr-un spital, nu va doresc asta!, dar daca ar fi sa stea asa, credeti-ma ca ati accepta toate riscurile, numai s-o vedeti acasa!Rau e ca totul de misca prea incet, au trecut 3 saptamani si noi suntem tot la spital!!!
o imediat mamica de fetita!
patri
irina_g spune:
Sunt de acord cu Patri.
Cind vezi un puiut care sta si asteapta o mami si un tati care sa-l iubeasca, iti asumi toate riscurile numai sa vina acasa.
Asta inseamna sa fii mama, sa faci tot ce depinde de tine sa-ti aduci puiul acasa, sa il iubesti, sa il ocrotesti de tot ce e rau pe lumea asta.sa-l iubesti neconditionat.
Te felicit Dora pt riscurile pe care ti le asumi.
Dumnezeu va veghea asupra ta si a lui Patri si o va aduce acasa repede.
Pupici tuturor
Irina si Mihai