nelamurire - calciu gluconic la nou nascut

nelamurire - calciu gluconic la nou nascut | Autor: lordra

Link direct la acest mesaj

Hola

Am nascut acum o saptamana jumate o fetita. La ieshirea din spital, neoatoloaga mi-a prescris o reteta cu mai multe medicamente printre care se afla si calciu gluconic, administrat timp de 3 luni, cate 10 zile/luna. Pediatra care a venit acasa sa vada copilul nu mi-a spus nimic de acest calciu (si eu, luata de val, am uitat s-o intreb).
Voi ati dat nou-nascutilor asha ceva? Daca da, cat de necesar este el?

Multumesc anticipat

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moni_74 spune:

Graga Lordra, si eu am dat calciu gluconic la bb, la nastere, la 2 luni si acum la 4 luni, cate 5 ml, timp de 10 zile. Este recomandat pentru profilaxia rahitismului.
Sa iti traiasca bb si sa fie sanatos.
Monica si Eric (29.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Noi am facut la 1 luna, la 4 luni si ar trebui si acuma.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

si alex a luat dar parca o juma de fiola 3 zile pe saptamana parca luni miercuri si vineri.si au fost 10 fiole.
si am inceput tratamentul, ei uite ca numai stiu, parca din a2a saptamana.

jo si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Noi acuma luam 5 ml/zi timp de 10 zile. I-am zis la dr. ca vad ca transpira uneori cand suge si mi-a zis sa ii dau preventiv gluconat de Ca.
Problema mea e ca nu pot nici cum sa i-l dau. Nici cu lingurita, nici cu seringa, nici cu ceai. Il tot scoate afara. Ma chinui si ii dau ca vigantolul, picur cu picur.

Codruta & Petra (9 august 2005)

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Noi nu am stiut ca trebuie sa-i dam copilului asa ceva si nici pediatra nu ne-a spus asa ca la 5 luni si jumatate cand am fost sa-i facem eco sold ne-a spus ortopedul ca are o demineralizare a oaselor si ca va trebui sa facem o cura cu calciu gluconic (10 ml/zi timp de 10 zile ).
Stiu de la o prietena( acum am aflat si noi ) ca pediatrul ei i-a prescris calciu gluconic la 2,4 si 6 luni cate 5 ml/zi timp de 10 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

E o moda (pare-se ca numa' in Romania), sa se prescrie Calciu si Fier la bebelusi, chiar si atunci cand nu e nevoie, asa, preventiv. Mai intreaba si alti dr. (probabil unii vor zice da, altii ba). Din cate stiu eu, atat Ca cat si Fe in exces fac rau, nu bine. Lui MAtei nu i-am dat nici una nici alta, si acum cateva luni i-am facut niste analize, si am cerut sa le faca complete, adica si Ca, si Fe, si toate alea, si nu avea nici un deficit de astfel de substante.
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Daca ti la dat preventiv e bine sa mai intrebi si alt medic.Dar un motiv cred ca a existat.Si Robert a luat calciu inca de la nastere,pt ca ii tremura barbita si avea tresariri sau spasme musculare nu stiu cum sa le numesc exact,pentru ca mai apoi pe la 2 luni si ceva sa i se descopere si un suflu sistolic,care a fost pus,in mare masura si pe lipsa de calciu.Eu am urmat intocmai recomandarile medicului si pana la 5 luni ni s-au rezolvat toate problemele.

Miha si Robert (18 nov 2004)

Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun

Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Multumesc mult pt. raspunsuri. E tare greu sa ma hotarasc daca trebuie sa-i dau sau nu. Stiu ca in maternitate i-au dat in primele 2 zile dupa care, cand m-am dus sa cer sa-i dau eu, mi-au spus ca nu mai e trecut in fisha ca ar mai trebui administrat.
Cu toate astea, in retzeta data la ieshirea din spital, aparea si acest calciu gluconic. Stiu sigur ca in primele 2 zile de viatza ii tremura barbitza, insa acum, la aproape 2 saptamani n-am mai vazut aceasta manifestare.
O sa mai intreb pediatrul daca trebui sa ii dau calciu, insa probabil ca voi incepe dupa ce implineshte macar 1 luna. Mi se pare prea devreme totusi sa o indop cu calciu. Vad ca si voi i-ati dat cam la 2,4,6 luni si nu inainte de 1 luna.
Va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Si lui Matei ii tremura barbia in prima luna!!! Ce chestie!! O fi fost de la lipsa de calciu?? Ca l-am nascut cu fontanela marisoara...ca si pe Emma, de altfel...pentru ca eu insami nu stau foarte bine cu calciu, am fost un pic rahitica cand eram mica....Calciu le-am dat la amandoi de la 2 luni....Pai la ce fontanela barosana au avut ....e normal.
Eu le dau Ca Pharco la amandoi...cica se asimileaza mai bine.

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

si noua la fel ne-a prescris dr.: cure de 10 zile la 2, 4, 6, 12 luni.
la noi nu a avut succes ca gluconic (il voma) si am mers pe ca pharco.
sa fie sanatoasa printesa si cuminte si sa va bucurati de ea.

Mergi la inceput