Sa citim Sf.Scriptura impreuna

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Extrapoland putin discutia spre psihologie, cred ca Isus se referea la Egocentrism in primul rand - bogatiile nefiind altceva decat extinderea Egoului asupra obiectelor din jur.
E clar ca se referea la fapte psihologice, altfel, de exemplu regele fiind probabil cel mai bogat pe vremea aceea, ar fi automat sortit chinurilor iadului - nimic mai fals. Se referea la cei care sunt orientati psihic spre bogatii, deci spre sporirea Egoului propriu, ca o compensare a saraciei lor interioare.
Iar in ziua de azi (aproape toti) avem ca idol pe noi insine. Sa vedem ce facem cu urechile acului ....

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Pasajul zilei:Matei 4-6.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by xenocid

Irina cand Doamne Doamne l'a trimis pe I(i)sus pe Pamant nu i'a instalat si diacritice?Ca vorbeste asa ciudat de nu inteleg nimic
*segmentation fault*

Imi cer scuze,dar la mine aparea scris cu diacritice,de aceea nu am editat.Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Am gasit ceva frumos despre bogati.....

“- De ce este atat de greu ca un om bogat sa intre in Imparatia lui Dumnezeu ?
In loc de raspuns, Maestrul le-a povestit de omul care a ajuns la un hotel cu limuzina, dar a fost purtat pana in camera cu targa. Directorul hotelului, convins ca omul era paralizat, a intrebat-o pe sotia acestuia ce s-a intamplat:
- E un om foarte bogat, a raspuns aceasta. Nu are nevoie sa umble pe jos.....”
(Anthony de Melo – Absurditati la minut p. 250)

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitz-kitz spune:

Apropo de expresia"urechile acului"....Am citit undeva,intr-o carte de teologie daca nu ma insel,ca "urechile acului" ar fi de fapt denumirea unei porti/usi a unei cetati,din vremurile de atunci,care era foarte stramta si foarte joasa .O camila putea trece prin ea,dar dupa mari eforturi...Se pare ca Isus Hristos la aceasta poarta se referea,cand vorbea de "urechile acului".

"Cand o usa a fericirii se inchide,o alta se deschide;dar deseori ne uitam atat de mult la usa inchisa ca nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi"Helen Keller

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Kitz asa stiam si eu ca este o poarta din Ierusalem care duce in piata si unde nu puteau intra cu camila.Cei saraci intrau pe acea poarta iar ceilalti cu camile trebuiau sa inconjoare ca sa intre in market.De aici vine si ideea ca cei saraci se mintuiesc mai repede(intratul pe acea poarta) iar cei bogati mai greu,facind inconjurul.
Acuma nu spune nimeni ca saracia e o virtute dar toata lumea care ceva bani tinde se aiba si mai multi si 'se leaga' de ei.Verbul 'a avea'avind mare rol aici si nu 'a fi'.
Doamne ajuta,

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

''In our days it is impossible to be a half-hearted Christian: either you are fully there, or not at all''
hieromonk Seraphim Rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Pentru ca nu poti sluji la doi domni, si lui Dumnezeu, si lui Mamona (demonul avaritiei).
Pentru ca bogatul s-a intristat cand Iisus i-a spus ca trebuie sa renunte la tot. pentru ca bogatul se "lipeste" de averea sa, acolo ii este inima.

Eu de cateva zile ma gandesc la:

Ioan, cap 4:
--------------
13. Iisus a raspuns si i-a zis: Oricine bea din apa aceasta va inseta iarasi;
14. Dar cel ce va bea din apa pe care i-o voi da Eu nu va mai inseta in veac, caci apa pe care i-o voi da Eu se va face in el izvor de apa curgatoare spre viata vesnica.
15. Femeia a zis catre El: Doamne, da-mi aceasta apa ca sa nu mai insetez, nici sa mai vin aici sa scot.
16. Iisus i-a zis: Mergi si cheama pe barbatul tau si vino aici.
------------

Femeia, pentru a primi apa vie, trebuie sa isi aduca barbatul la Iisus. Mantuirea in familie.
Imi vine in minte mama Fericitului Augustin, care 18 ani s-a rugat ca fiul si sotul sau sa devina crestini. Sotul, la sfarsitul vietii s-a botezat, iar fiul a aflat har inaintea Domnului.

Mergi la inceput

Casandra,foarte interesant,niciodata nu am privit pasajul in acest fel.Ce rabdare a avut mama Sfantului Augustin,sa se roage 18 ani pentru familia ei.Poate ca de multe ori ne plangem ca sotzul e asa si pe dincolo,ca nu merge la biserica,ca nu se roaga;sau de copii-la fel,dar cat ne rugam noi pentru ei?E un subiect de meditat.7. Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide.
8. Ca oricine cere ia, cel care caută afla, si celui ce bate i se va deschide.
9. Sau cine este omul acela intre voi care, de va cere fiul său paine, oare el ii va da piatra?
10. Sau de-i va cere peste, oare el ii va da sarpe?
11. Deci, daca voi, rai fiind, stiti sa dati daruri bune fiilor vostri, cu cat mai mult Tatal vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El? Evanghelia dupa Matei,cap. 7Irina si bb Ilinca(26apr04)
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Plangerile lui Ieremia, cap. 3
"21 Iată ce mai gândesc în inima mea, si iată ce mă face să mai trag nădejde:
22 Bunătătile Domnului nu s-au sfârsit, îndurările Lui nu Sunt la capăt,
23 ci se înoiesc în fiecare dimineată. si credinciosia Ta este atât de mare!
24 „Domnul este partea mea de mostenire zice sufletul meu; de aceea nădăjduiesc în El.
25 Domnul este bun cu cine nădăjduieste în El, cu sufletul care-L caută."

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

ooooh!!!
Citatul din Matei 7 e preferatul meu!
il stiu chiar pe de rost. Sunt cuvintele care ma incurajeaza ca nu trebuie sa ma tem ca am renuntat la ortodoxie. De fapt, am facut-o pentru ca vroiam o relatie mai profunda numai cu Dumnezeu, nu pentru cine stie ce motive oculte.
Sunt sigura ca nu mi se vor da pietre atunci cand eu cer paine.

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput