Reteta carnati de casa,pls!!!

Reteta carnati de casa,pls!!! | Autor: cmirela35

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Fetelor,am o mare problema!!!
Maine taiem porcul si am nevoie de o reteta de carnati de casa.Stie cineva o reteta gustoasa?

Mirela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paraluta spune:

Aoleu, se pare ca avem aceeasi problema! Abia dupa ce am scris subiectul, am vazut ca am mai scris cineva la fel! Scuze!
Eu am cateva retzete, dar ceea ce scrie mi se pare destul de simplu:
Se curatza matzele bine-bine cu dosul cutzitului, se freaca cu sare, si se tzin putin in apa cu sare. Cred ca ar fi bine sa adaugi si otzet in apa, pentru a se lua mirosul.
Acum ramane doar compozitia de facut; nu prea stiu cam ce carne se poate pune la carnatzi, dar cred in orice caz ca o carne ceva mai grasa, caci daca pui carne macra iasa prea uscatzi. Macini carnea, pui sare, piper, dupa gust, boia - tot dupa gust, zeama de usturoi, si cred ca se pot pune si cimbru, depinde de cum va place.Se amesteca totul bine-bine, apoi se pregateste masina cu tulumba, pentru umplut matzele. Se trege matzul pe tulumba, si se incepe umplerea, dar matzele trebuie umplute mai afanat, adica nu prea indesat. Se leaga carnatzii la capete, si am citit undeva ca se lasa atarnatzi undeva, la zvantat, cam 24 de ore, dupa care se pot afuma.
Cred ca descrierea mea are lacune, dar mai mult nu stiu nici eu!
Sper ca am ajutat, totusi!
Spor la treaba, si pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Ca o completare la ce a spus paraluta: eu intotdeauna amestec carnea de porc cu cea de vita ca sa iasa carnatii mai gustosi. Cimbru nu pun, in schimb eu mai pun si condimente pt carnati (dupa gust). Boia de ardei poate fi iute sau dulce in functie de gustul fiecarei persoane.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cmirela35 spune:

Multumesc fetelor!
Mai am o problema!E bine daca pun carne de vita in proportie de 1/4?
Adica la 1kg carne vita 4 kg carnati?


Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

E foarte bine. Eu pun si oaie, poti pune daca iti place. Pun porc 1/2, vita 1/4 si oaie 1/4. In rest cum au spus fetele, plus zeama de oase (in care ai fiert oase , concentrata) in care dizolv mujdeiul si apoi strecor si adaug peste carne doar zeama. Eu pun si cimbru inafara de restul condimentelor.
Se framanta bine pana devine carnea pastoasa si adunata gen coca.

Matele le curatz asa: intorc un capat vreo 4 cm pe dos si apoi pun jetul de apa de la chiveta acolo si se intorc de tot pe dos (tot matzul) cu ajutorul jetului. Le curatz bine-bine cu cutitul, cu lama tinuta oblic nu vertical si le mai clatesc odata bine. Le las sa astepte in apa rece.

Sa ne spui cum au iesit!


Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cmirela35 spune:

Va invit la masa!
Am reusit sa terminam cu porcul.Carnatii au iesit o minune,o parte i-am dus deja la afumat,mi-a mai ramas de facut untura.
Va invit la si ( doar pentru cele care nu sunt gravide si nu alapteaza).
Va multumesc pentru sfaturi.


Mirela

Mergi la inceput