Tortellini Al Forno

Tortellini Al Forno | Autor: ipearina

Link direct la acest mesaj

Cine ma poate ajuta cu reteta de tortellini al forno? Am descoperit un loc unde pot manca asa ceva, dar e destul de scumpa o portie (150000lei). As vrea sa prepar acasa, dar nu stiu cum. Stiu doar ca printre tortellini se gasesc ciuperci, bucati de sunca presata, cascaval, busuioc, un sos cu bulion cred...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Am mancat si eu la restaurant, si mi-au placut foarte mult. Eu acasa fac canelloni al forno, e cam acelasi lucru, doar munca mai multa, ca trebuie facuta si umplutura pentru canelloni. In primul rand, tortellini trebuie sa fie umpluti cu carne, pentru sosul cu rosii de care zici.
Sosul il fac cam asa (dupa ureche, asa ca nu iti dau cantitati): Calesc ceapa in ulei. Sting cu sos de rosii (nu bulion, ca nu-mi place deloc). Mai rastorn si o conserva de rosii maruntite. O foaie de dafin, busuioc uscat, oregano (daca iti place gustul), un strop de otet balsamic (bun si ala de mere daca nu ai balsamic), o lingurita de zahar. Cat despre ciuperci si sunca, poti sa pui, mai la sfarsit, in sos, sa fiarba putin.Se sareaza, se pipereaza, se mai condimenteaza cu busuioc si alte alea dupa gust. Se lasa sa scada. Cand devine destul de consistent, si mai ales cand a fiert ceapa, eu pun o lingura-doua de smantana si putin amidon ca sa se lege.Se unge cu unt/margarina un vas de cuptor(preferabil de sticla, ceramica, yena, etc, nu de alta, dar in metal se lipesc rau. Se pun tortellini/canelloni, se toarna sosul, se rade cascaval/parmezan (din belsug) si se dau la cuptor. Cred ca tortellini ar trebui putin opariti inainte.

Mama Ana si Mirunica (16.05.2003)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/slippers76/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

quote:
Originally posted by slippers76
Cred ca tortellini ar trebui putin opariti inainte.


Da, tortellini trebuie chiar fierti inainte, conform instructiunilor de pe ambalaj. Iar la sosul de rosii eu nu pun otet, doar vin alb, la sfarsit. Si nu pun smantana, il prefer mai usor, desi la restaurant intr-adevar se pune. Amidonul se poate inlocui cu putina faina dizolvata in apa/bulion, care se pune apoi la fiert in sos vreo 2-3 minute. Asta numai daca ti se pare ca nu e destul de gros sosul, merge si fara.

Mergi la inceput