Uite, despre asta nu prea am citit, retetele sunt putine, cine vrea, sa-si aduca contributia aici.
Scriu si eu o reteta cu fructe de mare.
250 g file de cod afumat
250 g file de cod proaspat
450 ml apa
1 foaie de dafin
1 fir de patrunjel
1 felie de lamaie
400 g fructe de mare decongelate si scurse
60 g unt
o ceapa mica taiata marunt
30 g faina
150 ml smantana
600 g cartofi feliati subtire
sare
boia
piper
nucsoara rasa
Se incalzeste cuptorul in prealabil. Se pun intr-o cratita pestele afumat si neafumat, se adauga apa, foaia de dafin, patrunjelul, lamaia. Cand incep sa fiarba se pune capac si se i-a de pe foc, tinandu-se 10' acoperite.
Lichidul se pune separat. Se scoate numai pestele, se curata de oase, pielita, se desface in bucati si se pune intr-un vas rezistent la cuptor. Se aranjeaza deasupra fructele de mare.
Se topesc 45 g unt intr-o cratita si se prajeste incet ceapa, fara sa se rumeneasca. Se adauga faina si se prajeste 1 minut apoi se adauga treptat lichidul in care a fiert pestele. Se pune sosul la fiert pana se ingroasa, se pune smantana, patrunjel, sare, nucsoara, putin piper. Se toarna peste fructele de mare.
Se aranjeaza cartofii deasupra, se presara cu restul de unt si boia. Se coace in cuptor 1h sau pana se rumenesc cartofii.