M-am hotarat ....adoptie (27)
Raspunsuri - Pagina 6
galinarodica spune:
2Na nici unul din bebici nu e adoptabil, nici al meu. Da daca astepti sa devina adoptabil turbezi....Iti alegi sau te alege unul si apoi te lupti sa devina adoptabil, timp in care il ai acasa.
irina_g spune:
Bravo Galinarodica,
Sunt de acord cu tot ce ai spus.
Daca asteptam sa devina adoptabili, ei fiind pe la mataernitati, centre plasament sau maternali, o sa ii luam direct al majorat.
Avindu-i acasa,luptam petrnu ei si in final reusim
Bafta toturor viitoarelor mamici sa aduca puii acasa cit mai repede.
Bafta toturor care mai ai de trecut un hop pe 15 sau 16 .
Irina si Mihai
daphnyie spune:
Buna fetelor,
Desi sunt alaturi de voi de cateva luni, cred ca prin vara am descoperit acest forum si de atunci citesc tot ce ati scris fiecare, acesta este primul meu mesaj aici.
Vreau sa va multumesc ca mi-ati dat impulsul necesar, datorita voua m-am hotarat (si l-am convins usor si pe sotul meu) sa trecem la fapte, adica am depus cererea pentru adoptie. Au trecut trei luni de atunci, am facut cursurile "necesare", am trecut si de testele psihologice, mai avem de scos cazierele si de strans de le prieteni caracterizarile si apoi depunem si noi dosarul. L-am fi depus din decembrie, dar asistenta noastra a intrat in concediu si ne-a amanat pentru ianuarie.
Din cate am inteles eu, DPC-ul nostru nu aproba plasamentul si vreau sa va intreb daca gasim bebe in alt judet, care aproba plasamentul, il putem lua?
Aissa, te rog sa ma treci si pe mine la aspirante, in curs de atestare.
Va
Daphnyie
vivi.vio spune:
Urziceanu,multumesc.Nici eu nu m-am gandit ca poate dauna.
Oricum , se intampla ceva cu acel site pt ca de trei zile nu prea mai pot vedea mare lucru.
Fetelor, notiunea de COPIL ADOPTABIL care se tot vehiculeaza aici m-a incurcat RAU la inceput.
Un copil este adoptabil dupa ce ai /are hotararea definitiva si irevocabila de deschidere a procedurii de adoptie interna.De abia atunci copilul se poate numi cum ziceti voi- adoptabil.
Practic, vezi un copil si te gandesti ca fiind mic(cateva luni )e adoptabil, dar asta nu inseamna ca el/ea are procedura de adoptie interna deschisa.
Nu, tu il/o iei sub diversele forme prevazute de lege acasa si ulterior i se deschide procedura de adoptie.
Alexa Ioana spune:
daphnyie, depinde de DPC. tu in ce oras stai ? ca fiecare cam are propriile reguli si preferinte...
la noi, pana nu ai atestatul, nu poti nici macar vizita copii...
sorry, am uitat sa'ti urez bun venit !!!
... si mult succes !
aissa spune:
Daphnyie, bine ai venit, esti deja pe listuta noastra!
Despre plasament eu zic ce stiu, dar daca spun tampenii rog fetele sa ma corecteze. Eu stiu asa (de la asistenta mea): in momentul in care tie iti acorda plasament un alt oras sau sector decat cel de domiciliu dosarul copilului se transfera la domiciliul tau, deci implicit la DPC-ul de care apartii si care nu accepta plasamentul. Ce putin asa mi-a explicat mie anul trecut asistenta, asa ca tot nu "scapi" daca DPC-ul de unde e copilul iti acorda plasament, tot te lovesti de cei de unde apartii.
Vad ca din ce in ce mai multe DPC-uri se feresc de plasament....
Oricum succes si o sedere cat mai scurta la aspirante!
Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God
Andreea_k spune:
Si mie mi-au spus acelasi lucru.De exemplu daca e u vreau sa adopt un copil din alta localitate atunci i se transfera dosarul la DPC-ul de care apartin eu.Asa e regula pt ca ei se ocupa mai departe , de instanta , de post adoptie etc.
daphnyie spune:
Aissa si Alexa Ioana, va multumesc pt. raspunsuri si urari
Va rog sa-mi spuneti si mie cum sa-mi activez Mesajul Privat, cred ca am bifat la inregistrare ca vreau sa primesc mail-uri.
Nu prea ma pricep, dar invat repede
Daphnyie
Alexa Ioana spune:
referitor la aceasta problema, sunt direct interesata, asa ca am intrebat'o pe asistenta noastra. ea a zis ca matching'ul are loc in orasul unde e copilul, sub supravegherea DPC'ului de acolo, dar si in prezenta asistentei noastre. tribunaul din orasul respectiv da hotarirea de incredintare in vederea adoptiei (perioada aia de 90 de zile, deci nu plasament), copilul vine cu noi acasa, in orasul nostru de resedinta, dupa care dosarul se transfera la DPC'ul de care apartinem noi...
daphnyie spune:
hotararea de incredintare in vederea adoptiei nu se acorda pentru copiii apti pentru adoptie ? Si plasamentul se acorda pentru cei care nu au dosarul finalizat, nu ?