HELP!!! Reactii vaccin BCG???

HELP!!! Reactii vaccin BCG??? | Autor: ioanavulpe

Link direct la acest mesaj

Dragelor,

Noi am facut BCG-ul marti (de Sf Nicolae) si ma intereseaza daca stiti ce reactii poate avea. Theodora a fost f agitata ieri dupa-amiaza si noapte (adica abia dupa 24h de la vaccin. Se pare ca si astazi este cam la fel de plangacioasa. Credeti ca are vreo legatura sau este doar o coincidenta?

Multumesc,

Ioana

PS Noi am facut vaccinul asta abia la 3 luni si o sapt pt ca in Canada nu se face deloc si abia am sosit in tara

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Ioana, cred ca e o coincidenta. De obicei nu produce agitatie. Dar doare locul intepaturii. Poate se loveste pe acolo. In timp se umfla un pic, se inroseste, coace, face puroi. In final face cojita ca orice bubita si cade. Nu umbli la el de nici un fel. Asa trebuie sa faca, asa e bine. Abia daca nu face asa, te duci la dr si peste cateva luni se repeta vaccinarea. Toata treaba asta de care iti povestesc, dureaza cam o luna, o luna si ceva. Ai grija la baita sa nu o "tragi" pe acolo tare, ca o doare si tipa. Eu asa am facut, fara sa vreau si a tipat de nu stiam ce s-a intamplat.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Ce vaccin este BCG? Ca eu nu am auzit de el, cel putin aici in State!
Multumesc,

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanavulpe spune:

Carmen,

Nici in America si nici in canada nu se face acest vaccin. Este vorba de imunizare contra tuberculozei. Daca micutul isi va petrece ceva timp prin Romania (poate vacantele) am fost sfatuita sa-l fac, deoarece pe aici se pare ca este in floare tuberculoza.

Ioana

quote:
Originally posted by Carmenbr

Ce vaccin este BCG? Ca eu nu am auzit de el, cel putin aici in State!
Multumesc,

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Este vacinul care se face aici la nastere inmaternitate in a doua zi de viata a lui bb si se face daca bb are 2,500 nu mai mic(asta la nastere).Bubita trece in totalitate cam dupa o luna doua la noi asa a fost. Noi daca l-am facut in maternitate in ziua a doua nu mi-am dat seama sa aiba vreo reactie adversa stiu doar ca Mihnea nici macar nu a plans.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Mersi mult Ioana. Da, Eric va merge prin vacante in Ro, dar noi avem deja 1,5 ani si nu se stie sigur daca la anul vom merge in Ro. Si daca da, se mai poate face vaccinul la 2 ani?!

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanavulpe spune:

Buna Carmen,

Mie pediatra mi-a prezentat 2 optiuni: sa-l fac inainte de un an fara testare si dupa un an cu testare obligatoriu. Aceasta testare (din cate am inteles) consta in injectarea serului; se formeaza o mica "floricica" si se urmareste reactia ulterioara...daca se inroseste sau nu ceea ce indica daca sunt sau nu anticorpi in organism. Fetelor, daca gresesc corectati-ma, va rog!!!

Acum chiar nu stiu pana la ce varsta se face. Si eu am fost putin indoita, pentru ca nu stiam la ce varsta se mai poate face in afara de 1-2 zile de la nastere. ma gandeam ca daca nu l-am facut atunci trebuie sa-l fac apoi doar la o anumita varsta. Am intrebat vreo 3 pediatrii pana m-am hotarat sa il fac. Acum speram sa fie bine.
Sper sa te ajute informatiile; oricum va trebui sa iei legatura cu un pediatru cand ajungi in Ro.

Multa sanatate,

Ioana & Theodora (3 luni si 10 zile)

quote:
Originally posted by Carmenbr

Mersi mult Ioana. Da, Eric va merge prin vacante in Ro, dar noi avem deja 1,5 ani si nu se stie sigur daca la anul vom merge in Ro. Si daca da, se mai poate face vaccinul la 2 ani?!

Ericutzul meu bebelus

Am un anisor deja!

Mergi la inceput