Camere foto (digitale, cu film, SLR...)
Raspunsuri - Pagina 21
Anuska spune:
Desi pana acum am vazut ca se recomanda Canon, va rog sa-mi spuneti parerea despre www.emag.ro/foto_digitale/aparat-foto-digital-sony-dsc-h10b-negru--pDSC-H10B" target="_blank"> Sony asta .
*********************************
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
Candy spune:
Si noi am vrea sa ne schimbam digicam-ul pe ultima suta de metri, inainte de concediu, asa ca am bantuit site-urile de specialitate in cautare de sugestii. M-am oprit la Sony CyberShot W150, model 2008, 8,1 MP si zoom optic 5x, insa, desi la prima vedere caracteristicile tehnice par OK, pe forumul dpreview are recenzii dezastruoase din partea utilizatorilor.
Are cineva o alta sugestie? Am nevoie de o camera point and shoot de folosit mai mult in modul automat, ptr. poze de familie si poze ptr. concediu, ideal minim 5x zoom optic. Si mi-as dori sa faca poze bunicele pe timp de noapte sau in conditii de iluminare scazuta. Nu ma intereseaza partea de video, fiindca am camera video.
God, if I can't have what I want, let me want what I have.
catutza spune:
hello!
Are cineva www.emag.ro/foto_digitale/aparat-foto-digital-fujifilm-finepix-s5700--pFinePixS5700" target="_blank">aparatul asta ?
ma tot gandesc la el de cateva zile...
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Kya spune:
Noi am cumparat un Sony DSLR A 200: http://www.dpreview.com/news/0801/08010701sonydslra200.asp
L-am eu initial pe al meu sot ca da 20 de milioane pe o camera foto, dar este suuuper. Face niste poze nemaipomenite, extrem de clare, cu cantitatea corecta de lumina, cu culorile reale!
El si-a mai luat si un teleobiectiv, ca deh, omu cica vrea fotografii profi. Inainte aveam un fujitsu-siemens, cu care eu personal eram multumita. Dar acum ii dau dreptate - nici nu se compara calitatea fotografiei.
Kya mamica de Sanziana mica
Varsta bebelinei
---------------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
armandcp spune:
Ca vazui Rebel XTI mentionat pe aci.
Ii trebuie upgrade la firmware.
In al doilea rand este consumer camera. Nicidecum pro.
Buna nimic de zis. Dupa ce am facut upgrade la firmware orice alta urma de indoiala a disparut.
Pe de alta parte, cine vrea o camera prosumer (un fel de consumer spre pro), fie isi ia un XSI (450D) fie 40D. Le folosesc pe amandoua (trade in XTI ptr XSI, nu ca XTI m-ar fi dezamagit, dar XSI are ceva in plus , spot metering de ex.).
Un alt element este cat de curat este senzorul. Usor de verificat cu o poza spre cer sau hartie alba. Greu de curatat insa si de recomandat la service.
Alt aspect il reprezinta lentilele.
Ehhhh, aci de comentat.
Pe scurt, din experienta, o lentila Tamron/Sigma sunt OK, dar cu doua deosebiri muuuult in spatele celor de la Canon. Si aici ma refer la Tamron/Sigma din seria Pro.
Singurele care le tolerez sunt Tamron 17-50 SP si Sigma 105 EX GD Macro.
In rest , Canon L lenses. Scumpe nimic de zis. Dar de ex Canon 70-300 consumer este la 700 USD. Pai 70-200 L f4 IS USM este 1050. Bun 350 diferenta, dar calitatea imaginilor de la 70-200 L IS USM este superba. Sharpness , USM focus , two stops IS. Pe scurt merita toti banii. Ah, weather sealed. Ploua ninge who cares ? Lentila e bine mersi.
Sunt amator (asta e un hobby) dar macar sa imi faca placere.
Arsenal care il consider de incepator:
camera XSI (450 D) si 40D
Tamron 17-50
Sigma 105
Canon 70-200 f4 L IS USM
Canon 70-200 f2.8 L IS USM
Cum ma pasioneaza animalele am in vedere:
Canon 100-400 L IS USM
Canon 300 f4 L IS USM
Canon 400 f5.6 L USM
Cele cu focala fixa sunt denumite prime lenses. Mult mai precise decat un zoom. Simplu in afara de back lens care face focus, restul sunt batute in cuie.
Flash tot Canon.
Tripod recomand un Manfrotto Pro fibra de carbon cu un ball head 486RC2 (cu fast release plate) magenziu si ptr lentile grele, un Whimberly sau Gimball head.
Am ramas uimit cum o lentila de fo 2 kile o misc cu camera cu tot doar cu un deget.
Scump, de acord, dar nu ma doare capul, nu ma enervez si ma bucur de fiecare clipa petrecuta pe teren sa fac poze ptr damblaua mea. La fel si fi miu care are un kit asemanator, mai putin lentilele de focala mare si Canon 40D (450D are si el).
E un efort, dar de ce sa cumpar ieftin si cu rezultate discutabile, cand dau un ban si ma bucur o buna perioada de vreme.
Sa nu mai spun ca valoarea unor asemea lentile nu prea scade, nici macar folosite. In afara de faptul daca sunt stricate sau trantite incat sa functioneze total aiurea.
armandcp spune:
Alte note:
1. DSLR (gen Canon XTI, XSI, 40D, 1D) genereaza maxim 50% performanta cand butonul e pe verde (complet automat). DSLR nu au fost gandite ptr asa ceve, ci ptr complet manual setting. Aici intervine creativitatea fotografului
2. Multi cred ca daca o lentilla are image stabilization, pot fotografia pasari in zbor. Cu alte cuvinate ca IS asjuta la inghetarea subiectului. Total gresit. IS ajuta intr-o buna masura (depinde si de IS generation aici) la compensarea miscarii camerei cand se face fotografia. Chiar si rabatarea oglinzii in DSLR produce vibratii. O tehnica care e folosita cu success, in custom functions la Canon, este lock up mirror. Oglinda se rabate, este blocata, iar la a doua apasare a declansatorului, se face focus , measuring si shoot photo. Apoi oglinda coboara. Se recomanda remote shutter aici (cably sau wireless).
3. Am remarcat intrebarea sa pun butonul pe Av sau Tv. Av inseamna aperture priority (ce deschidere a diafragmei impun, aia e, si timpul de expunere este ales incat sa se potriveasca) , Tv inseamna shutter priority (ce timp de expunere stabilesc ala a, si diafragma e aleasa de camera incat sa se potriveasca). In momentul in care ledul din vizor nu sta aprins, nu exista confirmation si poza chiar daca facuta iese mai slaba.
4. Ecranul din spatele camerei. Este un gadget din punctul meu vedere. In general eu folosesc multiple shots in a row pe acelasi subiect su bracketing. Si pe monitor acasa vad la 100% marime ce si cum si imi aleg ce imi place
7. De preferat RAW. JPG este rezultatul transformarii din RAW de catre procesorul camerei. Insa software specializat gen Adobe face un job mult mai bun. Plus in RAW posibilitatile de post processing sunt infinit mai multe, oferind o flexibilitate enorma
8. Ptr flash. Flash e ok, dar lumina este extrem de dura, elementele de caldura, umbre disparand practic cu totul. Asta nu inseamna ca aruncam flashul. Nu, dar folosind un flash difuser rezultatele sunt de-a dreptul impresionante. Folosesc flash si in natura, ptr contralumina, sau in interior ptr umplerea cu lumina suplimentara. Extrem de rar nu pun difuserul pe el
9. Acum , indiferent de camera, daca mana celui ce fotorafiaza tremura ca la parkinson, pai zau ca pozele vor iesi ca din carciuma lu nea Pandele, no matter what.
10. Folositi in masura in care se poate, carduri de viteza mare. Al naibii de important daca esti la evenimente in care subiectul are reactii extrem de rapide. Cum ar fi copiii sau sport. Nu de alta dar la carduri lente, drept e ca sunt ieftine, pai pana scrie pe card camera, s-a dus in palarie momentul.
11. Macro e o arie superba. Dar in general macro nu se face cu autofocus, ci manual, si musai pe trepied, cu lock up mirror. La macro orice miscare cat de mica se cunoaste. O lentila macro reala este cea care este Macro 1:1. Restul sunt close up, dar nu macro.
12. Cu cat lentila are focala mai lunga cu atat mai stabila trebuie sa fie in mana. Adica sa nu tremure mana. O jumatate de mm aiurea poate sa duca la cativa centeimtri buni. Si uite asa in loc ce caprioara vedem o chestie stearsa, miscata.
13. Camerele accesibile DSRL (XTI, XSI si chiar 40D) sunt numite crop senzor cameras. Cu alte cuvinte, senzorul e mai mic decat la o camera full frame (care are senzorul de dimensiunea unui cadru de film 35 mm). XTI si XSI sunt 1.6 crop.
14. Sa presupunem ca folosim o lentila de 200 de mm pe o camera 1D care e full frame. Regula de aur este ca timpul de expunere sa fie cel putin inversul focalei, adica in acest caz 1/200. Daca aceeasi lentila e pe o camera 1.6 crop, timpul de expunere trebuie sa fie cel putin 1/320 (320 = 200 x 1.6)
Sper sa va ajute. Fotografia poate fi un hobby scump, dar cel putin ptr mine nimic nu este mai placut decat sa stau linistit sa urmaresc animale sau ma plimb si fac fotografiez.
Nu toate fotografiile vor for de tinut, dar asta este. Si nimeni nu poate face poze 100% perfecte.
Echipamentul ajuta , dar si fotograful conteaza.
Ar fi mai multe de spus, dar eu as recomanda de ex cartile lui Scott Kelby din seria "The Digital Photography Book"
Multe se aplica chiar si point and shoot camera.
armandcp spune:
Sa nu uit. Daca vreti fotografii intr-adevar fenomenale, ma refer in special la peisaje, acestea se fac la crapatul de ziua sau la amurg. In rest daca nu exista talent, toate vor apare ca vederile de 1 leu.
Ptr imprimante, buget mic Epson Mate, ptr buget mare Epson R80 sau mai bun.
HP un mare NU. Calitate discutabila. Ca sa fiu elegant.
La camere, fara chinezarii.
Era sa iau plasa de pe ebay, 800 un kit fenomenal. Numai ca respectivul ave un numar de telefon. Si imi spune candid ca da e Canon made in China, dar sa fiu linistit ca US Canon va onora garantia. Replica a fost scurta "Nene du-te la dezintoxicare ca ai fumat prea multa marjiuana. Canon si nici Nikon nu isi strica reputatia". Daca puteti, luati serial number si verificati la Canon/Nikon.
In acelasi timp, chiar daca produsul e genuin, verificati resellerul ce reputatie are.
Nu de alta dar sa nu plangeti dupa bani.
Eu am avut o situatie in care resellerul nu m-a convins si i-am pus in brate fara nici un motiv o lentila de aproape o mie. La intrebarea ce am cu el, am raspuns "Ai facut product missrepresentation si nu am incredere in tine. Conform regulilor din magazinul tau sunt in cele 30 de zile de returnare fara penalitati, totul e in perfecta stare, ia-o, da-mi banii inapoi si pa"
gogosel spune:
vreau si eu un sfat=recomandare referitor la o camera foto. luati in calcul faptul ca vreau sa execute pozele "profi", nu doresc sa si filmeze si aloc un un buget de 1000 euroi.nu ma deranjeaza daca si mai putin. si inca ceva: ce accesorii sa mai cumpar pe langa miraculoasa camera astfel incat sa iasa chiar "profi"?
multam!
am pentru filmat sony dcr sr 52 dar nu imi place cum face pozele . din momentul in care apas pe buton si pana cand fixeaxa trec cateva sec si s-a dus "momentul".iese o ...chestie incetosata si nimic din ce am vrut.iar pe timp de noapte sau la lumina artificiala este un adevarat dezastru. ca si camera de filmat este ok, insa pe timp de noapte nu este prea buna.sau poate imi scapa mie ceva?poate nu o "exploatez" suficient? am facut o alegere buna?
stiu, prea multe intrebari, dar va rog, macar la cateva sa imi raspundeti!
pls!
pupici!
gogosel, mamica lui rares-mihai (11.08.2007)
poze noi