Ce carti bune nu ati putut citi

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica_b spune:

Citadela - Antoine de Saint-Exupery o consider singura carte pe care nu am putut-o citi. Din timpul pierdut al lui Proust am citit vreo 6 volume (din cele 13, parca) si brusc mi-am dat seama ca nu doresc sa ajung si eu "in cautarea..." asa ca am sistat de bunavoie lectura.

Carti care m-au "chinuit" insa:
- Toamna patriarhului (imi amintesc ca era complet lipsita de punctuatie, probabil asta a fost cauza pt. care a fost dificil de citit)
- Frumosii invinsi (Leonard Cohen)
- Incest (Anais Nin)

Monica
Aspiranta in stand-by


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Zic si eu de Toamna Patriarhului: imbarligatura ideilor, lipsa punctuatiei, nush' exact ce anume, dar am aruncat-o la pagina 16.
Ceva mai mult efort am depus la Procesul lui Kafka dar tot n-am ajuns prea departe.

In schimb am reusit sa-mi mentin sanatatea psihica si sa termin "Pe patul de moarte" al lui Faulkner (dar n-as avea curaj sa-mi mai incerc norocul cu alt Faulkner) si chiar si Pendulul pe care l-as reincepe astazi daca l-as gasi pe undeva de cumparat.
Recunosc ca la Pendul mi-am distrus marea majoritate a neuronilor si oricum n-am inteles cartea nici pe sfert.

Din cate observ, sunt cateva nume care se cam repeta pe aici...

PS Misto de tot subiectul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Mey incep sa ma simt bine.
Din Ulise a lui joyce am citit fix 10 pagini si am cedat nervos. Magicianul lui Fowles...a mers bine pana pe la pag.100, p'orma mi s-au incalcit toate in cap. Proust...numa' cand ma gandesc cate carti sunt, ma apuca deprimarea.
La Kafka io m-am impotmolit la Metamorfoza...n-am putut frate sa trec de pagina 20. Intai am incercat in romana, apoi mi-am zis ca poate in germana ma va atrage mai mult...da' de unde! Procesul in schimb chiar mi-a placut.
Toamna patriarhului n-am citit-o si chiar ma faceti curioasa pt.ca mie imi place Marquez la nebunie...tocmai vreau sa recitesc Dragoste in vremea holerei.
Ah era sa uit de Llosa cu Razboiul sfarsitului lumii...m-a "terorizat" si aia vreo cateva saptamani

Io sa fiu sincera nici dupa Hemingway nu ma omor, insa nici nu pot spune ca m-am\ impotmolit la vreo carte de-a lui. Le-am citit, insa m-am plictisit, mai ales la Fiesta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Daa, shi io m-am kinuit fro doo saptamini bune ca sa termin Razboiul lu Llosa, da m-am ambitzionat, deh, toata lumea o lauda! De fapt, nu e greu digerabila, da, ca shi la Mizerabilii, gasesc istoria, adeka istoria tarii, care-i inshirata fara cap shi coada- taaare insipida shi plictisitoare, in rest, toate bune

Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo

noiembrie
degetzeii




In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mist spune:

Nu am reusit sa termin nici una din cartile lui Dostoievski si nici "La Divina Commedia" a lui Dante (m-am impotmolit tocmai in Paradis , se vede treaba ca mi-s neam de drac). Sigur mai sunt si altele, dar nu imi vin in minte acum.

"I am still learning."

"La gente tira a matar, cuando volamos muy bajo."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anella spune:

quote:
Originally posted by gangurici_licurici

Citind postarile voastre mi-am amintit si eu muulte carti pe care nu le-am dus pana la capat.
Cu Faulkner, am esuat lamentabil, "As I Lie Dying", cred ca Pe patul de moarte in romana nu m-a tinut mai mult de 30 de pagini, maxim. Tot a lui F. Zgomotul si Furia, cred ca am ajuns la vreo 50 (altfel se pare ca o carte foarte buna).
Kafka, hmmm... Procesul mi-a placut, la fel si nuvela "Metamorfoza", Castelul insa l-am citit pe jumatate, dupa care m-a apucat asa o stare crunta de deprimare (datorata cartii) ca n-am putut-o termina. Si e una dintre cartile pe care nu le voi mai incepe vreodata.
Saul Below, "Darul lui Humboldt", alta carte geniala, abia am citit vreo 50 de pagini.
Huxley "Punct Contrapunct", dar asta chiar vreau sa o reiau.
John Fowels, Magicianul, am citit-o pana la punctul cand devenea superflua, adica pe la jumatate. Am vazut si filmul, si m-am lamurit ca am avut dreptate, si ca nici nu merita sa o citesc pana la capat.
Sartre, "Varsta intelepciunii", dar am intrerupt lectura nu ca nu mi-ar fi placut, ci din alte motive. Dar nu mi-a placut chiar asa de mult incat sa-mi doresc sa o reiau. Poate mai incolo.
Proust, pe care am inceput sa-l citesc, sperand sa gasesc ceva a la Camil Petrescu (pe care il ador), dar n-am trecut de primele pagini.
Si cu siguranta mai sunt, si nu putine.

Ganguriciul


Gangurici,subscriu la Point Counterpoint cu singura deosebire ca dupa esecurile initiale de a o duce pana la capat acum am reluat-o de vreo doua saptamani si ma apropii de sfarsit.
SARBATORI FERICITE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deborah77 spune:

Vad ca va chinuie clasicii mai ales :)). Din scriitorii moderni, eu mi-am prins urechile in David Londge. Am incercat "Ce mica-i lumea", dar din aprilie pana acum n-am ajuns la jumate. Nu mai am curaj sa experimentez altceva, desi vad ca are un succes nebun. Imi explica si mie cineva de ce?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

citindu-va imi creste self-esteem pt. ca am citit pe nerasuflate mai tot ce insirati voi aici ca e plicticos, mai putin Ulisse. Pe mine chiar m-a fascinat toamna patriarhului ca si stil pt. ca Marquez are capitole intregi intr-o singura fraza. Pagini intregi fara punct, dar cu virgule, ca sa separe cumva ideile, desi curg una din alta. Mie chair asta mi-a placut la nebunie.Daca ii prindeti firul e curgator, are ritm, e altceva. Conversatie la catedrala are 70 personaje (deci cam multe ca sa mai tii minte cine-i cine) si in mai toate romanele lui din acea perioada Llosa foloseste tehnica pe care el o numeste "a vaselor comunicante" inventata de el conform careia incepe o fraza intr-un loc si timp si o termina in alt loc si alt timp dar exitsa o legatura intre ele. Mie mi s-a parut f. ingenioasa, de-a dreptul dementiala si as face paralela cu cu toate tehnicile utilizate in cinematografie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Mey, e o mare contradictie ! eu zic ca daca o carte e buna pentru cineva atunci se poate citi, daca nu, nu se merita.

Si eu am incercat Maestrul si Margareta, 2 romane de Rushdie, dar n-am abandonat. Stau toate linga pat, unele de 4 ani. Am citit Pendulul lui Foucault de 2 ori (eram intr-un tren Rennes_Lyon), idem (tren Lyon-St Etienne dus_intors) pentru Toamna patriarhului (o coperta foarte haioasa cu generalul tradator adus pe tava).
Am incercat si am abandonat definitiv ca nu se merita Da Vinci Code. O mare, mare timpenie.

Nu poci citi romane de amor imbecile (Sandra Brown, Danielle Steel), ma ia cu greata. Astea e clar ca nu sunt carti bune. Aceeasi impresie o am despre Anais Nin.

In tineretele mele am incercat Proust, dar parca ma imbolnaveam si am lasat-o balta. Era o carte care era prea buna pentru mine !

In Marquez citesc cu foarte multa placere, insa "Jurnalul unei rapiri" l-am citit teribil de greu, dar nu din cauza stilului, cit a continutului.

Am incercat "Jazz" de Toni Morrison, dar nu am putut citi pina la capat. Ma lua cu frica si cu dezgust. De Toni Morrison am putut citi "Ochiul cel mai albastru", era suportabil, dar "Jazz" nu si nu. Adrienne, tu ai incercat/reusit ?


Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

E GENUL UMORISTIC USOR, DAVID LODGE, DE ASTA ARE SUCCES.SINCER NU MI SE PARE EXTRAORDINAR DAR...DE GUSTIBUS...PE MINE M-A DAT GATA LUCRETIU...JOYCE ULYSSES MI-A IESIT DIN A DOUA INCERCARE.DUPA LLOSA NU MA PREA OMOR PENTRU CA NU IMI PLACE GENUL.TURGHENIEV MI SE PARE USOR INSIPID.ACUM MA CHINUIE 'POTOPUL'.DE VREO 6 LUNI SUNT LA SFARSITUL PRIMULUI VOLUM...

Mergi la inceput