Ce carti bune nu ati putut citi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

Crima si pedeapsa... cu muuulti ani in urma,am terminat-o pana la urma,a fost asa un fel de ambitie personala,dar nu as mai reciti-o.Uitasem de ea,dar a fost o ecranizare acum ceva vreme la televizor si m-am amuzat cand mi-am amintit ce greu am citit cartea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Citind postarile voastre mi-am amintit si eu muulte carti pe care nu le-am dus pana la capat.
Cu Faulkner, am esuat lamentabil, "As I Lie Dying", cred ca Pe patul de moarte in romana nu m-a tinut mai mult de 30 de pagini, maxim. Tot a lui F. Zgomotul si Furia, cred ca am ajuns la vreo 50 (altfel se pare ca o carte foarte buna).
Kafka, hmmm... Procesul mi-a placut, la fel si nuvela "Metamorfoza", Castelul insa l-am citit pe jumatate, dupa care m-a apucat asa o stare crunta de deprimare (datorata cartii) ca n-am putut-o termina. Si e una dintre cartile pe care nu le voi mai incepe vreodata.
Saul Below, "Darul lui Humboldt", alta carte geniala, abia am citit vreo 50 de pagini.
Huxley "Punct Contrapunct", dar asta chiar vreau sa o reiau.
John Fowels, Magicianul, am citit-o pana la punctul cand devenea superflua, adica pe la jumatate. Am vazut si filmul, si m-am lamurit ca am avut dreptate, si ca nici nu merita sa o citesc pana la capat.
Sartre, "Varsta intelepciunii", dar am intrerupt lectura nu ca nu mi-ar fi placut, ci din alte motive. Dar nu mi-a placut chiar asa de mult incat sa-mi doresc sa o reiau. Poate mai incolo.
Proust, pe care am inceput sa-l citesc, sperand sa gasesc ceva a la Camil Petrescu (pe care il ador), dar n-am trecut de primele pagini.
Si cu siguranta mai sunt, si nu putine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

Eu n-am putut sa termin "Demonii" lui Dostoievski iar "Castelul" cu greu am reusit sa-o citesc pana la capat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Fetelor, eu cand citesc ce ati scris, ma simt asa, nu stiu cum sa recunosc ca nici programul TV nu reusesc sa-l citesc zilnic pana la capat ......... voi cum stati la capitolul acesta ?

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Maestrul si Margareta de Bulgakov...este singura carte pe care nu am putut sa o citesc si pace. M-am chinuit imens de mult si nu am reusit sa trec de a doua treime. Deci, mi s-a parut absolut de nedigerat, oribila, o porcarie. Si stiu ca are critici extrem de favorabile, ce mai, e o capodopera in viziunea unora. Asa ca m-am straduit..bey, doar n-oi fi io mai proasta...dar...sunt!
Dau o bere oricui mi-o poate face digerabila, sau imi poate explica de ce i-a placut si in ce fel... si mai ales : ce dracu a inteles din ea?

Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Citindu-va pe voi m-am mai linistit. Credeam ca sunt eu nu de ajus de "desteapta" pentru ca n-am putut trece de primele 30 pagini la nici una dintre urmatoarele:
Proust -In cautarea timpului pierdut",
Eco - -Pendulul... si
Faulkner - Lumina de august.

Se pare ca sunt cam greoaie, dar promit sa le mai incerc sau macar alte carti ale aceluiasi autor, pentru ca eu daca nu merge o carte -dau si autorul la o parte si zic " Nu e pentru mine".

of, ma simt cu mult mai bine...
Va pup,

Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

Ajutati-l pe George!
www.cuzuc.netfirms.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

Doamnelor, doamnelor, simt cum imi creste respectul de sine
ca fin'ca terminai Pendulul... si mi s-a parut super extra deosebit de meseriasa. A, si Ciuma o terminai. Dar cu Toamna patriahului o dadui si io de gard desi mor dupa Marquez (stiu pe dinafara pasaje intregi din Dragostea in vremea holerei de ex.). Si m-am mai impotmolit la Istoria ideilor si credintelor religioase de Eliade, la Metafizica sexului de Evola, Pamantul de sub talpile ei - Salman Rushdie pe care am abandonat-o la 80% sh-or mai fi da' nu-mi aduc aminte acush acush.
Sper sa nu patesc la fel cu Inteligenta emotionala - Daniel Coleman, care pare super interesanta, da' nu prea e de citit la 9-10 seara cand gasesc io timp. NU, nu e cu fantome sau morti vii, e cu lobi parafrontali, nucleu amigdalian, hipotalamus si hipocamp..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

quote:
Originally posted by inaioana

Maestrul si Margareta de Bulgakov...este singura carte pe care nu am putut sa o citesc si pace. M-am chinuit imens de mult si nu am reusit sa trec de a doua treime. Deci, mi s-a parut absolut de nedigerat, oribila, o porcarie. Si stiu ca are critici extrem de favorabile, ce mai, e o capodopera in viziunea unora. Asa ca m-am straduit..bey, doar n-oi fi io mai proasta...dar...sunt!
Dau o bere oricui mi-o poate face digerabila, sau imi poate explica de ce i-a placut si in ce fel... si mai ales : ce dracu a inteles din ea?

Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Inaioana, e fix ce citesc eu acum. Nici mie nu-mi place foarte mult, dar am sa o termin, mai am cateva pagini. Nici eu inca nu am inteles mare lucru, poate se lamuresc lucrurile la sfarsit (eu mai sper).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

Si eu am avut probleme cu Maestrul si Margareta. In copilarie nu am putut-o citi, am citit-o de-abia anul acesta, cu mare greutate.
Nu am putut citi romanele lui Eco (eseurile imi plac).
In schimb, mi-au placut In cautarea timpului pierdut si Toamna patriarhului. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_maria222 spune:

Alchimistul

Sa poti sa ierti cand altii te inseala, sa te ridici cand altii te doboara, Sa poti pastra ce altii pot s-arunce, Sa razi chiar daca sufletul iti plance Si vesel sa ramai chiar daca..afara ninge! Aceasta este arta de-a invinge....

http://community.webshots.com/user/ana_maria222
poze noi....

Mergi la inceput