Ce carti bune nu ati putut citi
Exact asa! Adica sunt carti bune, foarte bune, geniale, dar pe care eu pur si simplu nu le-am putut duce la capat. M-am linistit cand am citit ce spunea Borges pe tema asta, ceva de genul ca trebuie sa citesti de placere, nu ca asa trebuie. Unele carti am incercat sa le reiau, si a 2-a oara chiar mi-au placut, insa majoritatea au ramas necitite pana la capat.
Un exemplu care-mi vine acum in minte e Toamna patriarhului, a lui Marquez, una dintre cartile preferate ale sotului meu, cu care in general ma potrivesc la carti (si nu numai). Altfel, Marquez e unul dintre scriitorii mei preferati... si mai sunt, daca-mi amintesc mai zic.
Raspunsuri
copiloi spune:
"Educatia sentimenatala" - Flaubert
"Conditia umana" - Malraux
....carti , pe care, doresc sa le citesc candva pana la capat!
La fel mi s-a intamplat si mie cu "Toamna patriarhului".....si mi-am propus sa citesc, mai intai, cate ceva despre istoria Americii Latine (in special a ultimului secol), pentru a intelege mai bine contextul, in care are loc actiunea cartii!
Alina
she_wolf spune:
Castelul - Kafka...a mers tare greoi pana pe la jumatate unde m-am blocat definitiv acum vreo 3-4 ani.
Claudia si Cristi (16.12.2002)
Kehleyr spune:
Camus - Balzac - Flaubert. De Proust nici nu m-am apropiat .
Umberto Eco - Pendulul lui Foucault si Insula din ziua de ieri.
Luminous beings we are, not this crude matter.
gabirus spune:
I love Márquez!!!!!
Dar sa raspund si la topic: m-am apucat de Ulise mult prea devreme si evident ca s-a terminat cu un abandon. Am sa-l reiau candva, dar nu prea curand.
Dr. Faustus, desi nu mi se parea dificil, la un moment dat a inceput sa ma plictiseasca ingrozitor. Si zace pe raft cu semnul de carte in el .... cred ca va mai astepta.
POZE
iileana spune:
"Berlin Alexanderplatz" -Alfred Doblin. Culmea e ca e tare tare faina, dar nu mai stiu ce a intervenit, o viroza a lui fiu-miu, ceva, de-am lasat-o balta la trei sferturi....Lasa, cind o pleca odorul in armata...
A, da, si "Ulise" (James Joyce)....si n-am nici scuza cu kupilu', ca eram juna si independenta pe-atunci...
Dar Pendulul lui Foucault -Eco si Castelul lui Kafka le-am citit cu sufletul la gura...
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
mobriq spune:
In tinerete, "Crima si pedeapsa" ... si nici nu-mi propun s-o reiau vreodata. Mai recent, "Midnight children", in original. De cativa ani citesc numai in engleza, asa ca nu cred ca limba a fost impedimentul principal.
Imi aduc aminte ca am citit un interviu a lui Umberto Eco,in care spunea despre Pendulul lui Foucault ca primele 100 de pagini sunt de testat cititorul - daca treci de ele, restul e usor.
Monica si Eduard
iren spune:
Din ce reushesc sa-mi amintesc acu:
Camus- o carte cu nejte povestiri, Ciuma nush cum, am ajuns cu greu la jumate, unde m-am blocat definitiv.
Faulkner- Lumina de august, are un stil de-a scrie absolut odios, greoi shi dificil, cel putzin mie asha mi s-a parut atunci, ca n-am curaju sa ma apuc iar de ea.
Mai caut in memorie
aaa, shi Kafka, ceva cu Memorii, parca, sau ceva de genu asta
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
noiembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Ajutatzi-o pe micutza Alina sa vada
buli spune:
conversatie la catedrala
ulise
pendulul lui foucault si insula din ziua de ieri au mers snur
educatie semntimentala am sfirsit-o cu greu si oricum nu mai tin minte nik din ea