salam biscuiti

salam biscuiti | Autor: mieke

Link direct la acest mesaj

Acum ceva timp,cred ca prin vara,cineva a postat o reteta de salam de biscuiti mai speciala.Reteta este cu o crema ca de mascota daca imi aduc bine aminte.Eu am notat-o ,am facut salamul de biscuiti si am pierdut reteta.Am cautat in arhiva dar nu o gasesc.Va rog daca o mai stie cineva sa o posteze.Multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Mieke nu stiu reteta cu crema de mascota dar am una cu nutella ... uite pagina in italiana ( ca sa vezi si pozele ) si iti pun traducerea mai jos.

http://www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=7138

500 gr biscuiti uscati
2 oua
100 gr zahar
50 gr alune macinate
150 gr ciocolata
50 gr unt
150 gr nutella
topesti ciocolata cu untul,
macini in bucati mai maricele biscuitii, lasind deoparte citiva, circa 50-70 gr
adaugi zaharul,alunele macinate, apoi ouale,nutella si ciocolata topita cu untul,amesteci bine si la sfirsit adaugi restul de ciocolatasfarimata (ar fii dragut sa pui o parte macinata mai fin si alta bucati mai mari)si amesteci bine totul.
Separat sfarimi fin biscuitii ramasi si ii pui pe o folie de aluminiu. Dai forma de salam si il pui peste biscuitii macinati.Il rostogolesti ca sa se acopere de biscuiti si il dai la frigider la racit. ( ei lau servit pe farfurie cu niste crema de vanilie : lapte, faina , zahar , ou si vanilie fierte pe foc ... daca vrei reteta o scriu dar e cea clasica .)
Dupa citeva pagini acolo sunt si alte idei scrise: sa pui rom , ciocolata alba , stafide .... Ei aici habar nu au de rahat .. dar daca ai posibilitatea si iti place poti adauga si bucatele de rahat ( sau coaja de portocale zaharisita .. ).





Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Multumesc Cristina,o sa o incerc pe asta,pare mai apetisanta decit reteta clasica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

uite inca ceva:

Salam de biscuiti

Ingrediente
450 g biscuiti
110 g unt
125 ml lapte
2-6 linguri zahar
3 linguri cacao
60 g rahat
50 g nuci
5 curmale
5 smochine (optional)
3 linguri stafide
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita esenta de rom
folie de plastic sau o punga curata

Mod de preparare
1.Biscuitii se rup bucatele si se pun intr-un castron. Se face un sos la foc mic din lapte, zahar si cacao. Se lasa cat sa se topeasca zaharul. Cand s-a mai racit (sa nu fie foarte fierbinte) se adauga untul. Acest amestec se poate face si in cuptorul cu microunde. Cantitatea de zahar depinde de cat de dulci sunt biscuitii si rahatul. La biscuitii „populari” si rahatul romanesc se pot pune toate cele 6 linguri de zahar. Daca folositi biscuiti gen digestive si rahat mult mai dulce chiar si 2 linguri de zahar pot fi arhisuficiente. Puteti pune mai putin zahar, apoi gusta compozitia si daca vi se pare ca mai are nevoie de zahar, puneti zahar pudra.

2.Cand s-a mai racit sosul se adauga esentele. Intre timp se taie bucatele rahatul, curmalele, nucile.

3.In castronul cu biscuiti se pune sosul caldut si se amesteca repede ca sa se incorporeze. Se adauga rahatul, curmalele, nucile, stafidele, smochinele amestecandu-se usor. Daca vi se pare sfaramicioasa compozitia mai incalziti putin lapte si adaugati-l in compozitie.

4.Se rupe o bucata de folie de 40-50 de cm si se intinde pe masa. Se poate tapeta cu cacao cernuta in prealabil. Se pune ametecul de-a lungul foliei, pe mijloc. Se ruleaza si se da la frigider pana a 2-a zi. Daca pare prea moale nu va speriati. Untul se va intari si veti obtine un salam „inchegat”.






Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

sau una mai simpla:

Ingrediente
900 g lapte, 1 kg biscuiti, un pachet de margarina, 11 linguri cu varf zahar, 5 linguri cu varf cacao, 3 sticlute de esenta de rom, 800 g rahat

Mod de preparare
In timpul fierberii laptelui se pune pachetul de margarina cu zaharul si se amesteca pana se topeste. Se da vasul deoparte de pe foc si se pune cacaoa si se amesteca pana se dizolva bine, dupa care se mai da o data in clocot. La sfarsit se adauga esenta de rom si se amesteca lichidul.






Beatrice, mami de Alex pifos



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Ete o reteta de la kid2003(daca nu ma insel)

400 gr biscuiti populari (e important sa fie mai tari biscuitii, (sa nu fie sfaramiciosi, gen Petit Beurre)
4 oua
un pac. de unt (preferabil strain, sa nu lase multa apa)
7 linguri de zahar
stafide (cam doi pumni)
nuci (cam 2 pumni)
50 gr cacao

Bateti ouala bine, puneti-le asa batute impreuna cu 4 linguri de zahar intr-o oala. Puneti ouale si zaharul pe foc (foc f f mic sau bain marie). Amestecati intr-una pana ajunge de consistenta unei smantani mai groase. Puteti pune si un pliculet- doua de zahar vanilat.

Dupa ce e grosuta crema (dar sa nu se faca tare ca ouale jumari, sa ramana ca o smantana, legata), o dati la rece.

Taiati biscuitii in patratele cam un cm patrat, amestecati cu nucile taiate si stafidele.

Faceti intr-un ibric un sirop dintr-o cana de apa + o jumatate de lamaie + 3 linguri de zahar. Lasati amestecul pe foc pana scade bine. Lasati la racit un pic.

Crema de oua, deja rece se freaca bine de tot cu untul pana se incorporeaza bine. Se freaca cu o lingura de lemn pentru ca untul face spuma mai bine si devine crema mai fina decat daca e amestecata cu mixerul. Cand e incorporat untul adaugati un plic de 50 de gr de cacao. Gustati din crema, ajustati gustul de cacao cum va place. Crema iese divin, este crema de mascota eu pun si un pic de nesquick sau pudra de cacao pentru lapte- ii da un gust bun)

Siropul facut si lasat pe foc: Se stropeste cu el peste biscuiti, nuci si stafide, dar nu mult, cat sa nu mai fie tari-tari, sa le inmoaie un pic. Grija sa nu se flescaiasca de tot.

Crema de oua + unt + cacao se amesteca bine cu biscuitii, stafidele si nucile. Cand se incorporeaza tot in crema, se intinde o hartie alba (sau un celofan), se pudreaza cu pesmet de biscuiti sau cu nuca de cocos) se formeaza salamul, se infasoara bine, se strange la colturi si se da la frigider. Trebuie sa stea de pe o zi pe alta ca sa se imbine aromele.

Este absolut fenomenal, pare mai greu de explicat, dar in realitate nu e greu deloc. Mie imi place ca nu include rahat topit pe foc, ala ii da asa o consistenta foarte cleioasa si se pierde aroma. Stafidele pot fi tinute jumatate de ora intr-un castronas cu apa si estenta de rom, sa se umfle un pic.



Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Laureta,asa este,reteta era de la kim.Am notat-o acum,mersi mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Buna,

Acum ma pun sa fac reteta PatricieiRo.....
maine merg la socrela si vreau sa-i duc salam.
Urati-mi bafta...no, de paraca ar fi mare lucru de facut.



de-ale gurii

Veronica si
Stefan Peter(1 an si 8 luni)

Mergi la inceput