Scandinavii stiu DC... (89)
Raspunsuri - Pagina 5
doruletz spune:
Adusca ma bucur ca iti placu' Iesu macar in poze. aaa, si uitai, bine ca fu doar un zvon ala cu pomenirea, ma mai linistii! Merci de pontu' cu dl Eiffel, uite nu stiam (vezi daca n-avuseram ghid bun la Iesi?). Intradevar, in poza aia, daca daramam cladirea din dreapta ramane un colt de Paris, acu imi dau seama! noi cautaram casa Cantacuzino ca era pe harta cu obiectivele turistice ce ne-o deterea la hotel. da' n-o gasiram desi taximetristu intreba prin statie pe toti colegii lui pe unde s-ar afla aia insa tot degeaba, nu stiura nici unu'. Restul obiectivelor le vazuram. Mancaram bine preparate traditionale la Casa Lavric, Bolta rece , Tosca (aci mancaram pizza traditionala de porc) si nu mai stiu. Fuseram in Copou pe un frig de inghetau pietrele doar noi eram p'acolosha. Concluzie: frumos tārg.
Adela si io si io! Acu nu zic 100% ca el ca mi se pare cam radical (poate pentru ca e f. bolnav?), fu totusi si un lucru bun ca scapa lumea d'un dictator da' ceva ceva tot are dreptate. Si specia umana d'aia a iesit din savana si a capatat inteligenta ca sa nu mai fim noi nevoiti sa ne incaieram unii cu altii pentru supravietuire . Pacat ca ne incaieram pentru altceva (putere, bani, etc)
irimell, concluzia nu e asa interesanta (ca e aia fireasca, doar e vorba de 'Science et Vie' si nu de 'La Croix'!) mai mult drumul parcurs pana acolo si argumentele merita atentie. dar o sa fac rezumatul ala cand am timp si o sa-l pun la subectu respectiv.
Azi se sarbatoresc in Franta 100 de ani de laicitate! Desi toate tarile europene sunt laice (mai putin Grecia?!) Franta e singura tara pentru care laicitatea e inscrisa in Constitutie si in care nici un cult religios nu e recunoscut oficial si nici subventionat de stat. Hai sa traiasca!
Bre, sa va spui de Gepetutza, azi ma trezi io pe la 8h30 si detei fuga in camera ei ca nu zicea nimica (aseara a adormit pe la 12h30). O gasii treaza, nu plangea, statea si se rādea la pereti ! si acu' e in patutu' ei si tot asta face, ce-o gasi frate asa de amuzant la peretii aia?!
mai viu
Kehleyr spune:
Eu sunt un pic defazata cu subiectele de discutie...
Tata_lu_toma stiu ca voi sunteti cu Vorvourou, noi mergem in Neos Marmaras... pe partea cealalta a piciorului. Si te rog nu mai imi insira bunatati ca sunt la birou . Daca vrei eu am reteta de moussaka si si de papoutzakia care ies taaaare bune. Bine, nu-s ca acolo, dar sunt un surogat fericit . Insa e de munca la ele...
Doruletz sa ne spui cand pui rezumatul ala.
Annie poate imi spui si mie... pendulul ala (al lui Foucault?) la care se vede ca se schimba planul de oscilatie (cu rotatia Pamantului?) chiar exista si este la Paris in Panteon? Sau am viast eu toata ideea asta si toata discutia? Era ceva care folosea la demonstrarea ca sistemele de referinta nu sunt absolute sau asa ceva... cred ca sunt total pe alaturi...
Revenind la partea cu Spania... am vazut aseara un spectacol de flamenco superb, iti venea sa te ridici de pe scaun si sa dansezi si tu. Se miscau oamenii aia cu atata pasiune si energie, de parca traiau numai pentru asta. Numa' la Flatley am vazut ceva sa semene din punct de vedere energie a interpretarii. Cred ca sa ii vezi la mama lor in Spania ar fi chiar unic.
Luminous beings we are, not this crude matter.
liris spune:
da Adelita, Yoko asta mare cochoana a fost si este.
Miha ti-a placut Mystic River?... mie mi s-a parut un film bun, dar nu asa de Oscar, adeca deosebit... Sean Penn imi place.
ai naibii francezii astia, fac ce fac si tin "referintele" la ei.
tata lu Toma spune:
Kehlyer, iaca pendulu':
http://membres.lycos.fr/pantheondeparis/pendule.html
"stiu ca voi sunteti cu Vorvourou" ... mi-am gasit si teren pe malu' marii ... poate castig duminica la Loto.
Retete avem si noi, luaram un ceaslov de bucate anu' asta, da' e lenea mare ... cred ca mai repede dau o fuga pana la Salonic.
Presupun ca stii inghetataria aia delicioasa, din Neos Marmaras, care are o priveliste mortala spre mare ... oops, iar vorbesc de lucruri sfinte.
Doruletz, or fi niscai cai verzi pe pereti aia. Tu zi merci, oricum.
Sabino, asa-i cu bobocii de gradi ... mucii ruuuuuuulz. Noi i-am rezolvat, in primavara, scotand polipii; acu' tusim aproape tot timpu' ... daca-l auzi cum isi curata instalatia in fiecare dimineata ... zici ca-i tabagism curat. Sper sa-i treaca in vacanta !
Si in final, baaaaaaaaaaai corciturilor, ma roade pizma ca io-s roman neaos. Mama-i juma' bihoreanca, juma' clujanca iar tata (fie-i tarana usoara) era moldovean get-beget (din dulcele targ al Aduscai)
_
Sunt moderator dar ma tratez
Rayuela spune:
na ziua.
nimic remarcabil pe ziua de azi.
Vaz ca poienitza e animata de sujete care mai de care mai interesante,de la laureati Nobel pina la Yoko Ono(vezi,Adelutz,ca ne-ai lipsit?Tu vii mereu cu subiecte "excitante")
Abia astept si io maine festivitatea de decernare a premiilor,imi place sa ma uit la rochiile printeselor si sa ascult speechurile,ca sint in general foarte haioase!
P.S.-bey nu va legati de frantzuzi ca io ii ador si ma supar!De greci puteti sa ziceti ce vreti
P.S. 2-Kehleyr,felicitari pentru bebe si bune venit printre noi!
Elena si mademoiselle Amelie-Boubou
adusca spune:
io n-am multe de zis, da' vreu oleaca sa ma laud
deci io am in mine sanje albastru pur....de moldovianca
dorule, zau ca nici io nu stiu unde-i casa Cantacuzino, sau nu ma duce capu' acu' (nu ca m-ar duce de obicei)
annie, ce-ti face Jazz?
fetele de pe DC
Viata e ca carosabilu'...unii vine....altii trece....
annie_xtreme spune:
Da, da aia e, iaca si inca o data.
Si pentru ca tot m am apucat de pus poze, o zi fainacand vad pentru ce platesc neste bani in plus la chirie, respectiv ce nu vad eu de la mine de acasa.
ECSZ: bine face animalu, am inteles ca e rasfatzat ingrozitor si ai mei ma asteapta acasa sa il tund :D
Rayuela spune:
Anitzo,esti mortala in poza asta
doruletule,hehehe,nu-i asa ca te topesti cind o vezi rizind?Nimic nu e mai grozav decit sa-ti auzi progenitura rizind in hohote!
Aaaa,si pentru iesence.Tocmai am citit un sirop de carte de Ionel Teodoreanu,dar am citit-o pina la capat pentru ca prezinta Iasul foarte frumos si mi-a facut o pofta grozava sa-l vizitez.
Spre rusinea mea,am fost in Moldova dar la iasi nu am ajuns.
Elena si mademoiselle Amelie-Boubou
buli spune:
cred ca doruletz vorbeste despre casa de care se povesteste www.bcu-iasi.ro/biblos/biblos14/pag7.pdf" target="_blank">aici
e chiar in Piata Unirii, colt cu hotelul Continental, vis a vis de Select.
acum acolo e Starea Civila, pe vremuri era sediul revistei Cronica.
doruletz, sigura ai vazut-o numai ca n-ai stiut ce-i.
incerc sa revin cu poze
buli spune:
www.dntis.ro/romania/iasi/images/s6/74.gif" target="_blank">asta e o imagine mai veche, acuma-i renovata total, daca nu gasesc poze noi parol ca ma duc io si fac
edit: cumva pe taximetristii astia i-ai intrebat? caci, daca da, sa stii ca era exact in fata lor