Ergomet sau Oxytocin?

Ergomet sau Oxytocin? | Autor: anyc79

Link direct la acest mesaj

A nascut o prietena de-a mea si i s-a recomandat Ergomet. Nu i-am gasit dar i-am spus ca-i voi face rost de la o prietena farmacista de Oxytocin. Am auzit, multe cazuri, ca Ergometul nu ajuta la secretia de lapte si chiar scade in timp scurt. Am inteles de la o colega ca a pierdut laptele la 3 saptamani si asta s-a datorat injectiilor cu Ergomet care i-au fost facute dupa ce a nascut. Eu am facut Oxytocin si in spital si cand imi scazuse lactatia pe la 3luni si alaptez si acum ( un an si aproape 2 luni). Voi ce stiti despre cele 2 medicamente? Care e mai bun?

"numai un om destept isi poate permite luxul de a face pe prostul"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Eu am gasit Ergomet. Se mai gaseste pe la unele farmacii. Am gasit la mine, in Militari, la o farmacie mica, mititica...Nu se da decat pe reteta. MIe dr mi-a recomandat ERgomet si nu am avut probleme cu lactatia. Ce-i drept, le-am baut, nu le-am facut injectabil. Si am luat doar 2...Ca apoi tot la spital am ajuns, sa-mi dilate colul, ca nu se scurgeau lohiile si aveam lichid in uter
Daca cele 2 medicamente sunt echivalente, cred ca poate lua si Oxytocin, asta, bineinteles, dupa ce se consulta si cu dr. ei!

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

nu are nici o legatura ergomet-ul cu secretia lactata. ergometrina este un alcaloid ce provoaca contractia muschilor netezi cu actiune similara cu a ocitocinei. diferenta este ca oxitocina este activa doar dupa injectare, ergometrina este activa si pe cale orala.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anyc79 spune:

Dar in prospectul de la Oxytocin scrie ca se poate administra atat oral cat si intramuscular.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Roxana, pe prospectul de la ergomet scrie ca poate scadea secretia dfe lapte in perioada imediat urmatoare nasterii.

Oxitocina am inteles ca nu se poate lua decat in primele zile dupa nastere, nu si dupa cateva saptamani. Sa intrebe dr, cel mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

"Reacții adverse: Dozele mari pot provoca greață, vomă, dureri pelviene, hipertensiune arterială trecătoare; injectarea intravenoasă rapidă (în mai puțin de 1 minut) poate fi cauză de hipertensiune arterială bruscă (chiar de accidente cerebro-vasculare), parestezii, amețeli, cefalee, tinitus, palpitații, dureri precordiale, dispnee, sudorație; rareori erupții cutanate." prospectul de la ergomet disponibil si on-line. daca e modificat de curand...nu vad nici o notificare.
pentru oxitocina: "efectul apare imediat după injectarea intravenoasă, la 2-3 minute de la injectarea intramusculară și se menține 2-3 ore; stimulează mioepiteliul glandei mamare, favorizând ejecția laptelui.""administrare:Pentru controlul metroragiei post-partum se injectează subcutanat, intramuscular sau intravenos (lent și cu prudență) 2-4 u.i. în operația cezariană se injectează intramuscular 4-12 u.i. (după extragerea copilului)." in proprietatile farmacodinamice ale oxitocinei scrie clar "este activa numai dupa administrare injectabila. actiune de scurta durata". este clar ca administrarea orala nu are efectele dorite.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Am in fata prospectul la maleat de ergometrina produs de sicomed, e acelasi lucru. ultima verif a prospectului: sept 2004.

"Atentionari speciale:
Ergometrina determina scaderea secretiei de prolactina in perioada imediat urmatoare nasterii. Acest lucru poate duce la scaderea secretiei lactate."

Prospectul e gasit de google dar nu mai e disponibil pe site-ul sicomed.

Mergi la inceput

Deci am avut dreptate, tot oxytocin e mai bun... si au avut dreptate si prietenele mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ontica Camelia spune:

Dupa ce am nascut mi s-a administrat Ergomet injectabil. Nu am avut probleme cu secretia laptelui.

poze cu noi

Camelia & Alexandra Elena (27 feb 2004)

Mergi la inceput

I-am dus pana la urma Oxytocin. Medicul a spus ca este mai bun dar ii recomandase Ergomet pt ca se gaseste mai usor decat Oxytocin.

Mergi la inceput