Magia Misterului
Raspunsuri - Pagina 2
Grace spune:
quote:
inaioana Posted - 08/12/2005 : 23:41:31
--------------------------------------------------------------------------------
Facem, facem...stii ca io sunt cu petitiile
iubibubi spune:
quote:
Originally posted by ovidiu bufnila
Dar in jurul nostru sunt o multime de texte interzise! Ceilalti par niste texte interzise. Pe unii ii citesti pe nerasuflate, pe altii te pacalesti ca i-ai citit. In Internet, textele-Navigatori sunt texte interzise pure si frumoase.
Institutionalizarea are exercitiul ei de interdictie, Institutia, oricare ar fi ea, are Textele ei Secrete pe care le apara in fel si chip. In general Sistemele, oricare ar fi ele, au in enciclopediile lor tot felul de texte secrete pe care le poti lectura ustinut. In antichitate, in evul mediu, in secolul XIX, in secolul XX si acum, milioane de texte interzise.
FUNDAMENTUL unei Natiuni este Marele Text pe care orice AGRESOR Extern incearca sa-l descifreze.
Aceasta e una dintre teribilele chei ale Razboaielor din toate timpurile.
Acest Fundament e un Templu. Agresorul extern, orice forma ar avea, orideunde ar veni, incearca in forme perverse si disperate sa ajunga la Fundament. E primul inteles pe care un bun luptator trebuie sa-l inteleaga.
Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
da, da, e adevarat, eu studiez ca o furnica toate pozele din profilul personal al fiecarui forumist si-mi salvez si toate postarile lor. apoi le printez si dau cu carioca dintr-aia fosforescenta peste cuvintele cheie. deja sunt pe punctul de a finaliza profilul psihologic, si nu numai, al unui membru DC, ales aleator, folosind o caciula in care am pus 23.517 biletele. imi propun sa accelerez ritmul ca sa pot cuceri Fundamentul pana cand implinesc 35 de ani. ar fi un cadou superb de ziua mea...
cu toata pasiunea si devotamentul meu pt. Marele Text, am descoperit cu durere (am plans si m-am zvarcolit zile si nopti intregi dupa ce am aflat), ca raspunsul la:
quote:
Initial creeata de ovidiu bufnila
Ce poate fi mai tare, mai palpitant, mai innebunitorr!
este (prefer varianta valurita a )
buli spune:
iubibubi
io la primele cuvinte nu m-am prins ca-i misto si imi iesisera okii din orbite
la astea: da, da, e adevarat, eu studiez ca o furnica toate pozele din profilul personal al fiecarui forumist si-mi salvez si toate postarile lor.
contactnicole spune:
super iubibubi
Nickidutza
"Cuvintele sincere nu sunt intotdeauna elegante;Cuvintele elegante nu sunt intotdeauna sincere!(Lao Tzi)"
monica_b spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Vai, ce mi-ar mai placea sa citesc ceva interziiis
Din pacate nu am intalnit niciodata vreun text interzis. Da-ne exemple..ce sunt alea texte interzise..cine le interzice?
Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
Am sa incerc sa dau niste exemple mai "palpabile" decit metaforele domnului Bufnila (caruia tin sa-i multumesc ca reuseste sa construiasca insule de "zona artelor" in marea de coelho/danbrown-fani):
- Delirul / Cel mai iubit dintre paminteni - Marin Preda (romane, din cite imi amintesc, interzise pina acum 16 ani)
- Versetele satanice - Salman Rushdie (volum interzis in lumea islamica)
- Ulisse - James Joyce (roman interzis temporar in Irlanda)
Nu-mi vin in minte alte exemple concrete, dar cu siguranta texte interzise au fost si cele ale lui De Sade, Giordano Bruno, sau insemnarile despre "Experimentul Philadelphia".
Si o curiozitate culeasa cu google-ul:
"Două districte scolare din California au interzis Scufita Rosie, de Fratii Grimm, întrucât o ilustratie arăta explicit cosul pentru bunicuta continând o sticlă de vin alături de pâine proaspătă si unt, ceea ce ar putea fi privit drept o propagandă mascată pentru uzul alcoolului."
Monica
Aspiranta in stand-by
iarina spune:
quote:
Originally posted by monica_bquote:
Originally posted by inaioana
Vai, ce mi-ar mai placea sa citesc ceva interziiis
Din pacate nu am intalnit niciodata vreun text interzis. Da-ne exemple..ce sunt alea texte interzise..cine le interzice?
Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
Am sa incerc sa dau niste exemple mai "palpabile" decit metaforele domnului Bufnila (caruia tin sa-i multumesc ca reuseste sa construiasca insule de "zona artelor" in marea de coelho/danbrown-fani):
- Delirul / Cel mai iubit dintre paminteni - Marin Preda (romane, din cite imi amintesc, interzise pina acum 16 ani)
- Versetele satanice - Salman Rushdie (volum interzis in lumea islamica)
- Ulisse - James Joyce (roman interzis temporar in Irlanda)
Nu-mi vin in minte alte exemple concrete, dar cu siguranta texte interzise au fost si cele ale lui De Sade, Giordano Bruno, sau insemnarile despre "Experimentul Philadelphia".
Si o curiozitate culeasa cu google-ul:
"Două districte scolare din California au interzis Scufita Rosie, de Fratii Grimm, întrucât o ilustratie arăta explicit cosul pentru bunicuta continând o sticlă de vin alături de pâine proaspătă si unt, ceea ce ar putea fi privit drept o propagandă mascată pentru uzul alcoolului."
Monica
Aspiranta in stand-by
Aoleu Bufnila incepe sa aiba suporteri. Printre Dan Brown si Coehlotu chiar n-ai gasit nimic???cre'ca esti valurita si d'aia. No ofense
monica_b spune:
quote:
Originally posted by iarina
Aoleu Bufnila incepe sa aiba suporteri. Printre Dan Brown si Coehlotu chiar n-ai gasit nimic???cre'ca esti valurita si d'aia. No ofense
"Experienta este numele pe care il dam greselilor noastre" Oscar Wilde
Ba, Iarina draga, am mai gasit asa: niste saci de biblii, pilde, psalmi, scripturi si citeva ocale de nedumeriri si plictisuri la adresa Veacului de singuratate sau a Maestrului si Margaretei sale (al caror fan convins ma declar). Dar, e drept, inca nu am citit toate thread-urile.
Ah! si multam de compliment: nu stiu de-s valurita, dar aspir.
Monica
Aspiranta in stand-by