Shaorma -cine stie?
Raspunsuri - Pagina 2
cristiama spune:
vad ca reteta de shaorma a dat-o toata lumea, cam asa o fac si eu, da cand mi-au ramas lipii le-am uns cu humus, pui rece taiat feliute, cartofi prajiti si castravete murat - f bun.
Sau cu orice rest de friptura+ maioneza + castravete murat si cartofi prajiti.
Si acu ca sa ma dau un pic mare, e mai buna decat in oras.
alayna spune:
Si eu mai fac shaorma acasa,dar nu se compara ca cea cumparata din oras,oricat m-as chinui.
Lipiile le cumpar de la un restaurant arabesc.Era 4.000 lei/bucata.Daca am timp le fac acasa.Fac un aluat normal,cu apa,faina si sare.Nu pun drojdie.Fac niste foi rotunde,foarte subtiri si le coc pe un gratar de teflon.
Eu fierb carnea,dupa ce s=a racit un pic,o tai fasii si o pun pe o tigaie de teflon ,fara ulei,mai stropesc cu unt sau margarina uneori.Am un condiment special de shaorma tot de la un restaurant arabesc.E super la gust.
Cartofii ii cumpar,imi plac cei congelati pentru shaworma,si-i pun sa fiarba in ulei.
Prepar salata de varza cu un strop de ulei si multa zeama de lamaie.Pun sare,piper si 1 lingura de maioneza.Nu folosesc otet.Mi-e nu-mi plac castravetii murati sau alte muraturi la shaorma.
Si ultima parte...maioneza,e favorita mea,imi este super greu sa o fac acasa,daca o cumpar din oras nu-mi place,are gust naspa.De mult timp ma chinui sa gasesc o maioneza cum mananc in mall in alte fast food_uri,dar nu stiu cum se numesc,oricat de multe as cumpara,nu le nimeresc.
Mama ce pofta mi s-a facut!Imi ploua in gura si sunt la regim de azi ...
ingerash spune:
mai mult nu pot spune pt. ca imi ploua in gura
Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!