Lebar....cum?

Lebar....cum? | Autor: devylla

Link direct la acest mesaj

Fetelor iar sunt in dilema.
Mi s-a nazarit mie sa fac lebar de Craciun si nu stiu cum se prepara ca sa fie ffff bun.
Are cineva niste retete de lebar preparat in casa?
Va astept!






Sarbatori fericite
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

haideti mai chiar nimeni...pls...cine stie?






Sarbatori fericite
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

am gasit eu o reteta pe net insa nu e cea pe care o cautam , mai asteapta pina miine , vreau sa caut in niste reviste mai vechi
pina una alta citeste-o pe asta :
http://www.gustos.ro/retete-culinare/aperitive-cu-carne/leb-259-rvur-351-t.html
si iti mai scriu miine ... sper sa gasesc revista ..
paaaaaaaaa

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Eu iti dau reteta pe care o face mama. E fara ceapa pt ca lebar-ul la noi 'tinea' era 2-3 saptamini la rece si ceapa s-ar fi stricat, totusi.
Cantitati de asemenea nu am. Mama pune tot ficatul de la porcusor la fiert dar si plaminii(se poate si fara), si citeva bucati de slanina, fara sorici, cu piper, foi de dafin, sare. Cind e fiert, se scot, se lasa la racit si ficatul il dai prin masina de tocat, dar slanina nu, o toci bucatele ptrivit de mari( cam cit dimensiunea unei taste de la tastatura, sau mai mici un pic:-) ).
Apa in care fierbi nu o arunci. Amesteci ficatul cu slanina, daca ti se pare compozitia prea tare mai pui un pic din apa in care a fiert acel ficat. Condimentezi dupa gust, apoi cu aj. masinii de tocat carne din care ai scos cutitul si sita pui compozitia in intestine.
Intestinele nu sint cele de cirnati ci unele un pic mai groase.
Le pui din nou la fiert, cam 20min, in aceeasi apa in care ai fiert ficatul la inceput(eventual mai completezi) si imediat cum incepe sa se incinga un pic intepi matele cu un ac gros sau cirlig ceva fiindca altfel vor crapa.
La sfirsit le scoti si trebuie sa le pui la presat. Arata mai bine asa, dupa parerea mea.
Sper sa nu ti se para complicat.Spor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

retete din revista Practic

Lebar
ficat de porc, carne de porc grasa , intestine de porc, sare si piper dupa gust
speli ficatul si carnea si le pui la fiert in apa rece la foc potrivit. Dupa ce au fiert le scoti, le lasi la racit si abia apoi le dai prin masina de tocat de 2 ori. Pui amestecul in castron , adaugi sarea , piperul si 2 linguri din zeama in care au fiert si amesteci . Intestinele spalate bine , le freci cu malai si sare si le lasi in apa rece cu otet citeva ore. Le scurgi bine de apa, le umplic cu pasta de ficat , le legi la capete si le intepi cu acul in citeva locuri. Le pui la fiert la foc mic 40 min. Le lasi sa se raceasca in apa in care au fiert. Apoi il pastrezi la rece .


pateu de ficat :

Ficatul de porc se pune la fiert 10-15 min. Dupa aceea se da prin masina de tocat de 2 ori impreuna cu 1/3 slanina . Se adauga condimente ( piper, sare, cimbru), numai uleiul de la 1-2 cepe prajite si 2-3 linguri de zeama in care a fiert ficatul. Se amesteca totul bine si se umple mai lejer intestinul. Se leaga la capete si se fierbe cam 1 ora. Se scoate in apa rece si se preseaza apoi putin.

alta reteta de pateu ...

2 kg de carne de porc macra, 2 kg slanina proaspata , 500 ml lapte, 5 cepe, 800 g ficatde porc, foi de dafin , piper sare
se taie cubulete carnea , slanina, ficatul. INtr-o cratita se aseaza un rind se slanina, unul de carne, unul de ficat, unul de ceapa felii si se pun la fiert cu laptele, dafinul, sarea si piperul. Cind au fiert se toaca tot de 2 ori si se potriveste de sare . Se pune compozitia in borcane si se leaga cu celofan . Se fierb intr-un vas cu apa cam 1 ora . Se poate pastra pina vara .


Devylla ... Pentru retetele de lebar in intestin poate gasesti o alta solutie daca nu gasesti intestine sa le pui in ceva .. nu stiu ma gindesc pe ceva frunze si sa-l fierbi la abur . Important e ca frunzele sa nu schimbe gustul ..Ma gindeam sa-l pui pe folia aia verde de alge in care se inveleste ceva cind fierbi la vapori in cosuletul de bambus ( in loc sa-l pui in intestin si sa-l fierbi in apa ) ... dar numai daca folia aia verde nu schimba gustul la ce e inauntru...

Cristina

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

crissa merci pt reteta m-ai facut fericita!
rinosuke eu stiam ca se pun in intestine dar eu rezolv fara intenstine,o sa vad cum afc cand il fierb,gasim noi o metota.Al meu e mort diupa lebar mai mult pt el fac.






Sarbatori fericite
bubulinele
'Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.'
Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella@ spune:

Eu am gasit intestine la un magazin cu mancare din import "magazinMEJIAsi erau in pungulite mici cu fffff multa sare ,am facut carnati de Craciun.devilladaca vrei iti cumpar eu si iti trimit.

Mergi la inceput