Manastiri vizitate

Manastiri vizitate | Autor: andora

Link direct la acest mesaj

Sper ca am plasat subiectul unde trebuie.. poate ar parea mai bine asezat in "zona artelor" insa aici cred eu ca am mai multe sanse de raspuns - daca gresesc iertare!!! Si stiu ca exista subiectul "biserica favorita" dar eu vreau sa aflu altceva:
As vrea sa aflu ce manastiri ati vizitat si mai ales unde ati fost intampinati de preoti/calugari adevarati...
Eu pana acum nu am trecut decat intr-o oarecare "graba" pe la Manastirea Bodrog din Arad, apoi la o alta cu hramul Sf Fecioare Maria tot din Arad, si la Sambata de Sus... Nu am stat decat vreo ora insa de peste tot am ramas cu regretul de a nu fi ramas sa aflu mai multe, sa ma rog mai mult...
As fi vrut sa aflu de la voi si despre preoti adevarati, care te asculta dandu-ti sfaturi si fiind cu sufletul alaturi de tine... Si pentru o prietena caut un preot care deschide cartea.....
Am auzit ca Vasile Obreja a realizat ceea ce-mi doresc, adica un album al manastirilor din Romania, stiute sau uitate de lume... Are cineva idee daca a aparut si unde se gaseste?
Imi cer mii de scuze daca exista un subiect asemanator, eu nu l-am gasit.
Va multumesc anticipat...

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Eu am vizitat doar Manastirea dintr-un Lemn, Valcea , si manastirea Agapia , intr-adevar, nu am mai vazut locuri mai frumoase.

Dar nu am stat mult, doar in trecere ..., in anii care vin ne dorim sa vedem cat mai multe.

http://www.tourismguide.ro/xinfo/MANASTIRI.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tina_Welsh spune:

Buna.EU am vizitat anul asta in iulie, Manastirile:Humor(Gura Humorului),Voronet,Sucevita,Putna si Moldovita!Toate sunt foarte frumoase!Sucevita si Moldovita sunt cu maici.La Putna sau Voronet chiar si Humor sunt multi calugari si preoti.Multi dintre ei stateau de vorba cu turistii pentru diverse probleme.La orice manastire gasesti preoti buni.Dar din ce-am auzit ar fi un preot foarte bun la Manastirea Trei Ierarhi!Alta Manastire foarte buna si frumoasa este in Bucuresti pe Bulevardul Unirii,Manastirea Antim,unde a fost parintele Sofian.
Iarta-ma ca indraznesc sa iti dau un sfat..insa deschiderea cartii este un mare pacat!Nu este acceptat de biserica in primul rand!Dar fiecare cum vrea!
Eu iti urez succes si numai bine!

Tina and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel,SI CU BURTICA!
Semnatura mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

intr-adevar, deschiderea cartii... nu e ceva bun, e ca si cum te-ai duce sa iti ghiceasca in cafea..., un preot adevarat nu iti ghiceste viitorul, nu se face asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Multumesc mult fetelor pentru randuri!!!!
Printre zeci de linkuri gasite, unul mi-a atras atentia si anume http://www.nistea.com/duhovnici.htm -in stangaa e o lista cu duhovnici n viata.... unde deja am citit lucruri f interesante.
Cat despre deschisul cartii, chiar ii spuneam prietenei care vroia s-o faca - cat de teama imi este de chestia asta... Dupa care am cautat tot pe net si uite ce am gasit:
"- Acei care deschid pravila, calugari sau preoti de mir sau maici, cine deschide pravila a cazut din dreapta credinta. Aceia se cheama ghitii, adica vrajitori cu lucruri sfinte. Cine se duce la cei care deschid pravila, 10 ani nu se pot impartasi. Iar cel ce deschide pravila, daca-i preot sau calugar, este anatema si este despartit de Biserica, pentru ca face vraji cu lucruri sfinte."
Asa ca multumesc ca mi-ati atras atentia... eu nu am auzit prea multe despre asta insa aveam impresia ca daca numai anumiti preoti au voie s-o faca - atunci inseamna ca cineva cu har are totusi "voie".... Eu una nu vreau sa stiu nimic din viitor... cat despre prezent, preotul ma poate asculta si sfatui.... Asa ii voi spune si prietenei.
Chiar ma duc sa studiez "lista" din linkul cu duhovnici...
Sper sa mai povesteasca lumea despre manastiri si preoti...(eu am mai gasit o lista de linkuri cu manastiri: http://www.credo.ro/crestin-ortodox/14/Manastiri-si-schituri)..

PS: Are cineva idee de o Biserica/manastire aflata la 33km de Pitesti, care a fost construita in urma unui vis, pentru care numarul 33 inseamna ceva special? Am citit acum cativa ani buni un articol despre aceasta si am motive sa ma duc neaparat..

www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii

Mergi la inceput