Despre iubire si iertare

Despre iubire si iertare | Autor: dyana

Link direct la acest mesaj

„Iertînd te ridici mai presus decît cei ce te-au insultat.” (Napoleon – „Cugetãri”)

Cel ce nu iubeºte pe nimeni, mi se pare, nu poate fi iubit de nimeni.” (Democrit – „Fragmente”)

„Numai cel ce iubeºte are dreptul sã certe, sã îndrepteze.” (I.Turgheniev – „Rudin”)

„Mai bine sã ierþi pe cel vinovat, decît sã pedepseºti pe cel nevinovat.” (Proverb românesc)

un site interesant http://www.artadeatrai.ro/arhiva.php

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

" a iubii e o magarie, a ierta e o prostie " ( Narancea- Ginduri matinale )

citate din clasici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teutza spune:

"Nu meritã sã plângi pentru nimeni, iar cei care meritã nu te vor face sã plângi"Garcia Marquez

uneori cand o persoana la care tin foarte mult greseste simt ca nu pot sa iert atat de usor. desi nu tin la suparare, pe moment nu pot sa accept sa ma dezamageasca persoana in care am incredere si pe care o iubesc...insa din dragoste pot sa trec peste orice( depinde de gravitatea situatiei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Teoria ca teoria..... da’ practica ne omoara......
Opinie proprie si personala !

Cu stima,

Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

"Toti putem iubi, dar nu toti putem si ierta".
"A ierta ceea ce iubim, poate deveni o constanta cu o frecventa regulata (de citeva ori pe zi )." (Sursa: eu, aflata intr-un ratacitor moment de luciditate.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

"Intotdeauna iarta-ti dusmanii; asta-i enerveaza cel mai tare". (Oscar Wilde)

"Iertarea poate fi considerata un act aproape egoist datorita beneficiului imens ce il dobandeste astfel cel ce iarta". (Lawana Blackwell)

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

"iubirile vin si trec, sunt trecatoare ca vremea, dusmanii ramin acolo, pe ei potzi sa te bazezi "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Iertarea e un act perfect egoist, "in timp ce tu porti ranghiuna dusmanii tai danseaza"
"Iubirea e ca banii"-daca o avem in casa nu ne prea gandim la ea, dar daca nu o primesti pentru un timp, nu te poti gandi la nimic altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Grace spune:

"Mai usor iert pe altii decit pe mine insami."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

quote:
Originally posted by Grace

"Mai usor iert pe altii decit pe mine insami."

O concluzie este locul in care te-ai plictisit sa mai gindesti...

asa e

si sunt de acord ca e mai usor sa iubesti, dar e mai greu sa ierti, insa macar incercam ..., cred ca macar putin conteaza

legat de anumite perioade ale vietii, am iertat , dar nu am uitat , si e bine sa eviti acele persoane, situatii care iti aduc tristete si suparare, spun din experienta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zozela spune:

"Cand iti va veni sorocul,Dragostea te va urmari ca pe o prada...Te vei indragosti,chiar daca ii vei spune iubirii:'Iarta-ma,nu te doresc in inima mea.'..Ea isi va gasi drumul catre tine"

Nunta noastra-26.06.2005

Mergi la inceput