FIV 52

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Alinuk, din cate stiu eu ovulatia se produce in cateva secunde, nu in ore sau zile, adica pur si simplu foliculul este plin cu lichid folicular care exercita presiune din ce in ce mai mare asupra invelisului acestuia, in final se sparge, eliberand ovulul (celula germinativa feminina), ovul care este captat de trompa (la capatul de sus, trompa arata ca si cum ar fi franjurata, acolo este captat ovulul) si prin miscarile cililor care captusesc trompa pe dinauntru ovulul este 'impins' pe trompa in jos, catre uter. Fecundatia, adica intalnirea spermatozoidului cu ovulul are loc in treimea superioara a trompei (nu stiu unde este portiunea ingrosata la tine pt simplul motiv ca nu stiu unde este regiunea ampulara). Spermatozoizii parcurg drumul vagin-col-uter-trompa cu 3 mm/ minut, dar unul singur fecundeaza ovulul si anume in cca 7 ore are loc 'contopirea' acestora. In urmatoarele 3-4 zile oul fecundat calatoreste prin trompa si se divide neancetat, la sfarsitul acestor 3-4 zile ajunge in uter. In uter mai 'sta' 1 zi, apoi incepe sa se ingroape in endometru, in urmatoarele 7 zile se implanteaza, astfel ca in ziua 12 dupa ovulatie el este complet 'ingropat' in endometru. In urmatoarele zile trofoblastul sparge vasele din peretii uterului, si stabileste conexiunea cu sangele care iriga peretii uterului, pentru a se hrani si pt a supravietui, de aceea unele femei au o mica sangerare 'de implantare'.
Acestea fiind zise, daca mai vrei sa ma intrebi, iti raspund cu placere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

cami, nu te da batuta! propria mea experienta este singura incurajare pe care ti-o pot face.
fetelor, ecograful mi-a aratat un embrion de 14 mm cu activitate cardiaca. peste 2 saptamani pot sa-l numesc fat. am fost foarte fericita, pentru ca m-am speriat inca o data in dimineata ecografiei cand am avut iar cateva pete rozalii. ma rog la Dumnezeu sa ma ajute sa trec prin toate fara probleme. sa pare ca va trebui sa stau cumintica inca ceva vreme de acum incolo.
va urez din tot sufletul sa aveti sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua si UN AN MAI BUN!

mishi
.............
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

CAMI,IMI PARE TARE RAU!!!!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos

Gabi si Moni 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Mishi,la mine Ancar a asteptat cu gura cascata sa treaca 10 saptamani de sarcina...aveam dureri de spate cumplite si la 11 sapt mi-a facut cerclaj...dupa cerclaj a fost mult mai bine!Uitre ce minunatie de fata am!E mare si obraznica...

Karula,ce faci ? Demult nu am mai vorbit cu tine!Ce fac embrionii?Ai mai facut vroeun ET?

La noi a venit Mos Nicolae cu invitatia la interviu in februarie si speram ca in august sa fim !

M-am interesat si de preturi la FIV in Canada!Nu mi-a trecut,dupa cum vedeti!Un FIV+ET costa 4500 $ CAD($ cad=26000 lei).Se pot face contracte de 3 FIV cu 11000 CAD...Nu e asa scump avand in vedere ca acolo castigi intr-o luna cam 2500 CAD singur chiar de la inceput cu putin noroc!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos

Gabi si Moni 4 ani.

Mergi la inceput

CAMI, imi pare tare rau

Karula, inteleg ca la tine au intrerupt procedura FIV? Cu embrionii rezultati ce s-a intamplat? Ai facut ulterior FIV?

Romaniaau, tinem pumnii!

Elise, unde vei face FIV? Cand vrei sa incepi investigatiile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Avalon, la Giulesti voi face, dar inca sint ametita dupa veste, si nu am intrebat nici macar in ce constau analizele astea...
Mi-au dat oricum o fisa informativa si probabil o sa ma interesez mai bine dupa sarbatori.

Ma gindeam sa mai fac un HSG dar probabil nu are rost. Oricum a fost un mare chin (au incercat de citeva ori, sa vada daca totusi trece ceva prin nenorocitele mele de trompe) si mai aveam putin si pocneam. Nici laparoscopia n-a fost asa neplacuta.....

Daca voi stiti exact ce analize se fac pt. FIV, mai exact in ce consta " dosarul FIV", va rog spuneti-mi.
Incet, incet, trebuie sa ma trezesc si sa ma gindesc la urmatorul pas.

Multumesc.

Elise

Mergi la inceput

In legatura cu HSG si instilatii, aveti mare grija... se pare ca aceste proceduri repetate mult timp duc la distrugerea cililor care captusesc trompele uterine (rolul lor este vital, de aici riscul de sarcina extrauterina, adica ce a patit Alinuk... In cazul FIV starea trompelor nu mai este importanta, pt ca embrionul este pus direct in uter...
Elise, dar tie ti-a spus dr. din ce motiv s-a intamplat asa cu trompele tale? La laparoscopie erau functionale? Ce s-a intamplat? In legatura cu procedura FIV , trebuie sa iei legatura cu medicul la care te-ai hotarat si el iti va da toata lista de analize, pt ca vad ca difera de la clinica la clinica... Apoi, analizele trebuie sa fie cat mai 'proaspete', in special cele de secretie si hormonalele. HSG nu vad de ce sa mai faci, nimeni nu ti-o cere pt FIV. Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Pup fetele si le tin pumnii celor care lupta in continuare.

Eu numai pe la 11 noaptea sau 6 dimineata pot sa scriu, in rest sint la munca, la 2 firme. Unii sint foarte amabili, bun sa ii pui la rana, iar cu ceilalti te infectezi daca intri in contact. Asa e viata.

Va pup, imi e dor de voi, citesc mesajele si am grija pentru fiecare.

Cami, Moniland,sint aici. O sa fie bine. LA mine e ceva suspect, nu simt nimic si e prea bine. Citeodata ma doare un pic burta ca la mens, doar citeva secunde si gata. Am ajuns sa ma bucur cind ma doare, parca ar fi semn ca ar fi ceva viu pe acolo:)

Va pupic de noapte buna. Miine intru la raportul de seara si sper sa avem toate vesti bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Ce s-a intimlat cu trompele mele.... Dumnezeu stie. N-am avut avorturi, n-am avut sarcini, n-am avut infectii sau probleme majore niciodata, exceptind o hemoragie...subita, care a inceput prin ianuarie 2002 si s-a terminat in iunie. Am fost la n doctori, si se uitau la mine ca pisica in calendar. Pina la urma, s-a oprit de la sine.
La inceputul anului trecut (deci dupa 3 ani) a inceput sa ma doara burta f. tare. Iar periplu prin spitale... unii mi-au dat vitamine (?!) altii au vrut sa imi scoata ovarele (care erau ok) - doar la Giulesti am reusit sa fac o laparoscopie de investigatie.
Si s-au descoperit aderente, trompele infundate, chisturi, pilnii distruse. Cu chisturile si aderentele s-a rezolvat. In 3 ore si ceva de op. Trompele erau f. inflamate, si intr-o stare f. jalnica (pline de aderente) deci nu s-au putut testa atunci. Le-am testat acum. Si se pare ca sint infundate in continuare 100%.
De ce...nu stiu.
Asa m-am trezit cu ele.

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Avalon,
am facut dupa punctie o pauza de doua-trei luni sa-si revina toate cele, dupa care am facut un prim ET. N-a fost sa fie. Am mai facut unul la cateva luni, dar nici ala cu noroc. Oricum, in urma hiperstimularii am obtinut 18 embrioni, iar acum mai am 7 congelati care asteapta cuminti sa nasc mai intai (am ramas natural si sunt in 6 sapt)si sa-i transfer si pe ei. S-au schimbat multe in procedura de FIV la Medsana de cand am facut eu (2003). Constat ca schimbarile sunt in bine si cred ca e greu acum sa mai apara necazuri ca ale mele.

Raluca

Mergi la inceput