Minunatele scorpiutze (26)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

Neata' fetelor frumoaselor
mey dar ce liniste-i pe-aici

monica
http://community.webshots.com/album/526201867odZHaD
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

AN NOU FERICIT!!! Fie ca anul nou sa va aduca liniste, fericire, sanatate si noroc! Sa fie mai bun decat anul care a trecut, sa iubiti mai mult si sa fiti iubite mai mult .

Noi am stat acasa si de Craciun si de Revelion, eveident ca nu singuri, pana la urma a dat peste mine si inspiratia asa ca mi-e plina casa de mancare. Noroc ca al meu Cristi i-a invitat pe colegii lui de birou la amiaza pe la noi, sa speram ca produc ceva loc in frigider cu ocazia asta. Printre chestiile traditionale (care fac ce fac si cumva tot ajung pe masa noastra) am facut niste morcovi inveliti in sunca afumata, somon afumat umplut cu pasta de branza si mere, ciuperci umplute cu rucola, parmeza si ardei, sandw mici (crostini cred ca le zice la mama lor acasa) cu pasta de masline sau cu mozzarela, rosii si busuioc. Anul asta pentru prima data am facut si un fel de punch . Iar prajiturile au fost complect iesite din traditie cu mici exceptii...de craciun am avut cozonaci (asta fiind exceptia) cu nuca, strudel cu mere, strudel cu visine, astea cu sos de vanilie si inca o prajitura creatie personala, ideea pricipala ... a fost cu nuci si ciocolata alba in foi cu cacao. De revelion am avut prajitura cu branza dulce(din aia cu foaia de juma' de cm si branza inalta de 5 cm), foarte buna , tort cu frisca, visine si nuci (delicios...lauda-te gura ), crema din mascarpone la pahar cu migdale, piscoturi si protocale si sate de ananas si banane in sos de coniac.
Iar saptamana dintre sarbatori am lenevit, cum nu am mai lenevit de mult. Fiecare statea calare pe un calculator si se juca jocul lui preferat . Eu "Heroes of Might and Magic" iar Cristi "Civilization IV". Si desi ne jucam noi mai ceva ca si copii, anul asta absolut toate urarile de la neamuri au venit cu dorinta lor de a produce noi un bb . Si aliatii mei permanenti, respectiv parintii mei, care niciodata nu au facut presiuni au venit cu aceeasi urare, bunicutza mea imi zicea sa pun niste grau sau malai la geam sa stie barza unde sa vina, zicea ca daca nu am, imi trimite ea de la Ro .

Nu imi pare rau de leneveala asta, insa imi promisesem ca mai fac ceva cu masina aia de cusut, si nu am produs nimic .

Cam acestea ar fi noutatile, va doresc inca o data UN AN NOU BUN SI FERICIT!,

O zi frumoasa,

Esme

Mergi la inceput

Doamne Esme ce de bunatatidaca nue ram asa full cred ca lesinam pana acum

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

buna dimineata, scorpiute.am intrat si in 2006.eu nu mai am timp de nimic.razvan ma consuma din ce in ce mai mult.dupa 2 maselute iesite, a treia e pe drum si de 2 zile nu ne mai intelegem cu el, dar sa-l vedeti cum sta la bunica.ne minunam aseara si nu ne venea sa credem:statea in brate la ea, cuminte si se uita la tv ceea ce acasa nu ar face nici in ruptul capului.se iubeau amandoi(el care nu sta la pupat).cred ca din cauza ca suntem noi nervosi i-am transmis si lui starea asta si buni daca era bine dispousa i-a convenit la ea.dar nu mai pot.ma dispera cateodata de simt ca o iau razna.v-am innebunit.haideti poate 2006 sa umple paginile mai repede ca de anul trecut suntem la capitolul asta.
va pup.

albumul meu
adriana&razvan 01.11.2004

Mergi la inceput

Buna dimineatza fetele, ce vreme de kko este afara, ceatza, frig
Adriana, deja aveti si maselutze...noi tot cu 4 dintisori ne laudam...pupici dintzosului

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmensilva spune:

buna dragelor!
La multi ani!un an nou cu bucurii si realizari!
la noi deja e un pic mai bine,Anda e incapatinata,tzipa ,dar papa!nu stiu ce a patit dar cere mincare (sa n-o deochi),ii dau din scobitori ,din furculitza ,maninca singura,face casa vraiste,dar tot e un inceput bun!
tati deja e la serviciu,si eu imi storc creierii cu ce mincare sa fac sambata ca am 2 Ionici;adica tati si Anda.
Esme,cand ai avut timp de atatea bunatati?mamaaaa!!!!!chiar ca noroc ca suntem satule de bunatati ca nu stiu ce fcaeam,dar la tortul cu visine si nuca tot imi ploua in gura.vrem si noi reteta!pleeeeaaaaase!
Monica,nu fi suparata ca si noi tot 4 dintzisori avem,acum ies urmatorii 2 si suntem mai maricei ca Ruxi.

tre sa plec fetelor ca mi-am gasit treaba de la inceput de an pe la Directia Muncii cu dosarul asta de crestere a bb ,sa vad ce si cum.schimba astia legile peste noapte.chiar Monica ,tu stii ceva ca nu se mai dau banii de la scoli ,ci de la Fortele de Munca?eu n-am inteles nimic!
pupici pentru toata lumea,sa aveti bblushi sanatosi si cumintzi!

Mergi la inceput

carmen, mie mi-au dat banii pe CIC pe 2 luni si mi-au dat o foaie pe care sa o duc la primaria sect unde locuiesc si sa-mi fac acolo un alt dosar si de-acolo o sa ridic banii(care sper sa fie tot 7 830 000 lei si nu 3 mil cat se aude ca se da acum)...ce ma enerveaza ca am iar de umblat...de-abia scapasem de problema asta...nu-mi vine sa cred ca o sa o iau iar de la capat.

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma27 spune:

la multi ani,tuturor scorpiutzelor!!!si un an nou cat mai fericit!!!
imi cer scuze tuturor ca nu am mai intrat,dar vb unei prietene tot de pe dc,a zis ca traversat o perioada asemnatoare,cand era nehotarata cu bebe2.azi,mi-am facut curaj,dar sincer,nu am luat nici o hotarare.noi am avut un sf de an mai plin cu nabadai:daria a facut varicela.ceva probleme cu masina.apoi un accident cu nasul nostru.sper insa ca asta sa fie tot baiul si sa iesim si noi din perioada asta neagra.
va pup pe toate.sincer mi-a fost dor de voi.

Ema
Iepurasii trazniti
Haloween
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60351&whichpage=3 br / " target="_blank"> Haideti sa o ajutam pe mama scorpiutza!!!!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank"> Bazar pentru Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Buna,

in sfarsit s-a mai trezit lumea, adevarul e ca acu' am ceva timp la indemana ca nu au venit inca profii la servici si ma simt "frustrata" ca nu am cu cine povestii .

Am uita sa va spun ca in lenea noastra deosebita, am ajuns totusi pana la mare, defapt am fost sa vizitam un muzeu cu Brazi decorati de diversi artisti sau designeri...unul mai ciudat ca altul si care mi-au cam furat din bucuria Craciunului. Nu ma credeti...va explic. Era de exemplu un brad la care i se daduse foc, apoi o parte fusese ras de crengi cealata parte era taiat in forma paralelipipedica si reprezenta...sicriul de Craciun, fiindca autoarea nu suporta Craciunul...sechele din copilarie, pai sa ma scuteasca, nu ii place sa nu se prezinte, personal in mine a cam bagat groaza. Mai era unul care era integral vopsit in negru si avea doar multe luminite rosii pe el, arata ca "The three from Hell", ma rog, o gramada erau de calibrul asta. Au fot exact doi care au prins spiritul Craciunului si mi-au placut mult...poze nu am avut voie sa facem, dar nici nu cred ca m-as fi obosit. Asa, poze de la mare si din orasul nostru de Craciun se pot vedea la aceeasi adresa http://pharao92.smugmug.com/ va duceti pe Holidays si apoi X-mas 2005.

Carmen draga, de Craciun, fiindca nu am avut concediu, sau libere inainte de sarbatoare, am facut cate am putut miercuri noaptea, joi noaptea, vineri noaptea si ce era de ultima ora, sambata. Iar inainte de revelion fiindca am avut o lene in oase si era musai sa ma joc cu eroii mei (aoleu ce pofta mi-e acuma sa ma joc cu ei ) toata actiunea s-a petrecut vineri noaptea si sambata peste zi, motiv pentru care am fost grozav de obosita, dar dupa doua pahare de sampanie si o cana de cafea extra tare nu mai simteam nimic .

Tortul cu visine al meu...l-am facut pentru ca am mancat o data unul facut de tata, dar eu l-am facut putin altfel...desi era mult mai bun al lui tata, dar cred si cu mult mai multe calorii Sper sa apara si poza, ca l-am pus pe Cristi sa ii faca, e facut in felul urmator.
A fost micut intr-o forma de 20cm diametru am facut un blat din 3 oua, care a crescut ca prostul a iesit din forma asa ca presupun ca ar fi trebuit sa folosesc eventual forma de 22cm... 1l de frisca lichida, (sunt ferm convinsa ca la dimensiunile astea cam 700ml ajung, eu am batut 1L si am ramas cu frisca suplimentara) se bate sa nu fie foarte tare, dar ncii moale, cu 100g zahar pudra - (cantitatea e 10g zahar la 100g frisca), esenta de vanilie si esenta de rom daca iti place - se pune la rece.
5 foi de gelatina (eu am folosit dr. Oetker si sunt la fel cu cele din ro, daca le gasesti foi ) se inmoaie vreo 5-10 minute in apa, apoi se scurge apa si se adauga cateva linguri de lapte si se incalzesc doar pana se topeste de tot gelatina (sa nu cumva sa fiarba), se lasa la racit putin, pana ajunge la temperatura degetului, apoi se amesteca in chestia asta o lingura de frisca rece, iar apoi chestia asta se pune in frisca multa si se amesteca constiincios, ca sa nu se formeze granule mari de gelatina.

Se imparte in trei parti, una mai maricica...sa zic cam o jumate pentru ornat, si restul se imparte in doua...

O parte din frisca se amesteca cu nuci macinate, cred ca am macinat vreo 200g, dar nu stiu...ca nu am cantar in orice caz vezi cam cat ti-ar ajunge de un strat (grosut), si se mai adauga putin rom...sau esenta, daca e si pentur copii. O parte, nu mult de amesteca cu visine (eu am avut un borcan de 800g cu compot de visine, dar foarte mult fruct, iar siropul l-am pastrat). Cealalta parte se pune la rece putin.

Tai blatul in trei bucati pe orizontala, le insiropezi cu siropul de la compotul de visine. Construiesti daca se poate in forma in care ai copt. Pe stratul inferior pui visinele cu frisca, fiindca sunt mai grele, acoperi cu blat, pe stratul al doilea pui frisca cu nuci il acoperi cu ultimul blat. Dai tortul la frigider vreo doua ceasuri apoi invelesti tot tortul cu frisca de la frigider? Pe marginea tortului poti sa dai cu nuci macinate, sau daca ai migdale feliate subtire (nu stiu cum sa le zic) le prajesti putin si le pui pe astea pe margine. Deasupra unbuchetel mic de menta si trei visine, sau un cirochine de coacaze rosii sunt suficiente. Nu il incarca prea tare cu decoratii ca esueaza .

Evident ca dupa ce l-am facut mi-a venit ideea ca daca faceam blaturile cu nuci si nu cu faina, puteam sa pun pe ambele etaje frisca si visine ca sa pastrez gustul acela frisca+nuci+visine, care e boala copilariei mele.

Varianta lui tati era...se batea frisca 1,5 l.
1 litru se facea cu gelatina ca mai sus;
o jumatate de litru se face cu 7 foi de gelatina, procesul ca mai sus. In jumatatea asta de litru se puneau nuci macinate si niste rom si apoi se intindea in trei forme identice, in acest fel obtineai niste foi.
Restul de frisca se impartea, o parte se facea cu visine, cand foile erau intarite se umpleau cu frisca cu visine si apoi se acopereau cu frisca simpla si se orna simplu cu visine.

Pot sa pariez ca iarasi suna reteta de parca iti ia o saptamana, ca nu sunt talentata deloc la explicat in doi timpi si trei miscari, dar pana mi s-a facut si racit blatul, frisca era deja preparata si inca am avut timp intre sa rulez sunca pe morcovi si sa fac branza cu mere pentru somon.

Gata, va pup, si cat mai este vreme ma mai desfasor eu pe aici...

Intrebare intrebatoare...pe unde or fi emma, syd, Yris si piticasi go..., parac nu le-am mai citit de multa vreme, sau am scapat eu anumite pagini...

Asa am scris original...fiindca editez mesajele in word, sa nu ma trezesc cu surprize, intre timp am citit ultimele mesaje aparute si am zarit Emma...bine ai revenit draga noastra, sa aveti un An Nou Exceptional cat se poate de BUN!!! Noi tinem pumnii sa fie totul bine acolo la tine!!!

Fuuug,

O zi frumoasa,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns HelleneC spune:

Deci... cam gata cu sarbatorile ca de azi la munca si nu mai vreauuuu!
Iar astept un an Craciunul, si cand ma bucur mai tare, a trecut!
C'est la vie... doar ca parca as face cumva sa stea timpul in loc!
Esme, m-am delectat cu pozele..., dar nu am vazut tortul sau sunt eu , nu de la alcool ci de la oboseala! Sa ai un an bun, mult mai bun... si oare ce i-o fi apucat pe toti ai tai sa iti ureze sa ai un bebe? (glumesc!)
Ema, bine ai revenit, stiam eu de ce lipsesti, dar... chiar asa de mult?? Pupaturi la cretofolina ta!
Carmen, daca vrei sa impresionezi, fa rulade pentru Sf. Ioan, eu cam ii impresionez pe unii-altii cand le servesc daca vrei retete, spune. Eu le-am facut si de Craciun si de Revelion... si o sa tot fac de acum mai des ca mi-am intrat in mana!
Adriana, stiu cum e la masele si canini... nu uit veci noptile si saptamanile acelea nedormite si pline de lacrimi si tipete de durere... chiar ai nevoie de incurajari serioase! te pup!
Monica, tocmai ce am vazut la stiri cum e cu noua indemnizatie... sunt de-a dreptul "destepti" astia (ca sa nu vorbesc urat, insa pricepi mesajul), aproape ca iti piere cheful de a obtine banii, la cate hartii ai de facut! Parca de Directiile de asistenta sociala din primarii tine noua treaba, nu? (macar e in ton cu meseria mea)! Daca tot mai vreau unul mic, sa iau exemplu de la voi cu dosarele astea!
Fetelor, oare ce mai fac Syd, Yrys (Esme, ma repet, dar... chiar mi-e dor si mie)? Cu Iri(Pitica) am vorbit de Craciun, era bine, cu familia, sper sa ii fi fost bine toata perioada asta, la fel cum v-a fost si voua!!!
Va pup si ma reintorc la rufele mele... ca de pe 5 nu se mai spala parca vreo 9 zile!
Seara faina, Elena

Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze

Mergi la inceput