Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (75)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

hai mai taniuta mai stai pe aici, ne mai conversamun pic...

eu ascult muzica + stau in picioare langa comp, scriu doar cu o mana, in cealalta o tin pe nati care doarme => nu pot folosi shift-ul si nici lit mari....

daca se intareste toata burta e contractie, daca e doar intr-o parte e un fundic sau un spatic! Simti mai bine daca e contractie in poz culcat.

da mai fata, deja ai tinut sarcina mai mult ca mine, eu am nascut la 38-1z! si cine avea colul deschis si disperare la greu prin vara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

LAVI, tot mai trag cu ochiul pe aici, ca-mi place! .
Ce haioasa trebuie sa fie pozitia ta! O sa iasa Nati o calculatorista!

Xandra ce frumos e BB Vladutz!!!! Sa-ti traiasca!

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 38+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput

am eu ce am cu melodia asta ca-mi place mult, dar acum iar o alaptam pe nati a mia oara pe ziua de azi in timp ce ascultam melodia lui Pavel Stratan si m-am prins ca i se aplica f bine si ei:

"Eu beu putin,
Putin cate putin
Pan' capul meu
pe umeri nu mai pot sa-l tin
Si am sa beu
Atata pana cand am sa aflu cine
Poate sa-mi spuie
cat sa beu sa-mi fie numai bine
....
eu inca nimeresc sa torn
cu toate ca aproape dorm"

Deci azi ne doftoricim cu toatele: eu si mandy la 6 asptamai, Maria si Tania la burtici...

Cam toata lumea a trecut de 37s, deci toata lumea e la termen deci fiecare poate naste linistita oricand! Eu va tin pumnii!

Sa incerc sa pun betivanca in pat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Lavi02 stii care-i faza cu durerile alea? ca sunt mai degraba in fatza decat in spate, pleace d eundeva dintre picioare si radiaza pe lateralele interioare ale coapselor. Nu prea ma pricep sa explic. Chestia e ca, si atucni cand merg prin casa, trebuie sa-mi tin burtica cu mana, ca altfel ma doare. De-astea n-am mai patit!

A, sa va zic si o fapta de vitejie pe care am realizat-o ieri: am fost la cosmetica si m-am epilat total pt prima data!!! Mai, n-am crezut ca o sa scap asa de ieftin, dar a fost chiar ok. Acum, e putin ciudat pt mine, dar mi-am luat un stres de pe cap. Zic eu ca sunt pregatita de nastere

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 38+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput

bineinteles ca pana am pus eu rufele in masina iar a inceput sa scanceasca asa ca mi-am reluat pozitia in picioare in fata compului.
tania, bravo pt fapta de vitejie!Eu n-am avut tupeul la viata mea !
Atunci ori sunt celebrele ligamente ori e bb care apasa jos de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Buna , fetele!
Felicitari noilor mamici si la multi ani si tot ce-si doresc sarbatoritelor (de ieri)!!
La inceput vreau sa-i spun Feliciei ca Tudor al meu mi s-a inecat de 2 ori ( o data in cadita la baie, iar o data el dormea si a latrat catelul la usa camerei )si aceeasi reactie ca si a ta am avut, iar in ce priveste medicul ginec. :eu am prins frica de doctorita mea(ginec) si caut si eu un altul (mai milos!!!!)
Cu pompita de nas , eu am tot de la nuk si e o mare porcarie, daca n-ar mai stranuta copilul ...
Am si eu o mare problema:baietelul meu (1luna+1sapt) nu poate face (in unele zile)kaki decit dupa o zi de chinuri...ce sa-i fac?utilizatul termometrului clasic..n-a dat randament;supozitoarele cu glicerina ii dau niste dureri de pling de mila lui;ceiutul (baby drink) caldut nu-l mai vrea.....ce sa fac...ieri nu mi-a dormit de la 7 dimineata pina la 19(numai sin papa)
Inca o intrebare:credeti ca e posibil ca la 5 saptamini de la nastere sa vina primul ciclu desi alaptez? de alataieri a inceput sa curga singe rosu insotit si de durerile corespunzatoare de mijloc(in ultima sapt. avusesem ca o scurgere galbuie)
Atena +D-lTudor

Mergi la inceput

Atena, daca papa numai san, nu e constipat, laptele de san are efect laxativ.
1. Face destul pisu? Ia bine in greutate?
Daca raspunsurile sunt da inseamna ca mananca destul si treci la pct 2. Daca nu, atunci aplica metidele de crescut lactatia: pus des la san, odihna, papa bun, lichide, la o adica Galactogil, etc.

2.Se poate ca laptele tau sa aiba putine reziduuri solide. Asta inseamna ca e normal sa faca 1zi da, una ba.

Plansul si statul treaz pot sa aiba 1 milion de cauze, nu constipatia. Ori ai mancat tu ceva (vezi pe paginile ant - am scris eu ceva regim), ori sunt colicii, ori pur si simplu ca Nati acuma, sunt agitati si nu stiu sa se linisteasca singurei.

In ambele situatii nu-l mai stresa nici cu termometrul, nici cu sup. Ce poti sa obtii cu astea 2 : dependenta, sa nu mai faca fara ele.

Cu sangerarea - cred ca n-ar trebui sa fie ciclu menstrual obisnuit. Dar nu stiu sigur. Cel mai bine ar fi sa mergi la un dr. Pacat ca cu doctorita ta nu prea mai vrei sa ai de a face, incearca la altcineva, mai calm si pasnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

tania, asa dureri am si eu in ultimele 2 saptamani (nopti)

mama di tutti, ba da, cred ca pierd si lichid cate putin de 2-3 zile, chiar inainte sa merg la ultimul control, cam de luni dimineata...azi a curs si putin rozaliu, da' f. putin. ma doare doar spatele, dar tot f. putin! NICI O CONTRACTIE! Asta ma enerveaza...ce sa fac, sa mai stau...eu ziceam ca ma duc degeaba acum la spital, dar e posibil sa stea bebe fara lichid si sa nu fie contractii? Nici una!

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Acum reusesc si eu sa intru pe forum!

Am fost de dimineata la dr. si mi-a zis ca totul e OK!Desi acum 2 sapt. aberase ca mai am cateva zile, mi-a spus ca probabil am luat medicamente si am stat linistita de aceea nu am nascut!Dar deja suntem in saptamana 39 si eu am inceput sa ma simt mai bine de vreo 2 zile, ies in oras si sunt OK!-mai bine zis am chef de dsitractie!Sau poate m-am obisnuit eu cu durerile

Oricum constat ca sunt mai pregatita acum sa il am pe bebe langa mine si sunt sigura ca e mai bine ca vine mai tarziu!Eu nu ma mai grabesc deloc sa nasc!Si apoi, daca ne tot grabim sa vina urmatorul moment riscam sa pierdem ce se intampla in prezent!

ANDA, colega mea de DPN si spital eu cam 4 mil ma gandeam sa dau la dr. si 1 mil la anestezist daca e cazul!;500 la moasa, dar oricum ma orientez la fata locului.Cu natural nu cred ca stau decat 2-3 zile si mi-am schimbat cam 1,5 mil in hartii de 10, 50
si 100!

Stiti ca va povesteam ca imi amortesc mainile de la coate noaptea-asta noapte m-am trezit in niste dureri la mana dreapta groaznice, iar peste zi mi-au trecut , dar nu de tot!Dr. a spus ca nu e nimik, probabil ca sta bebe pe ceva si de aceea...

Si eu am mainile si picioarele super umflate si imi pocnesc oasele de zici ca mi se sparg!

Ce mai, una peste alta , ce bine e sa fii gravida!!!!!!

Ilenutza, 39+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

fetelor!

azi am iesit prima data singura cu Ilinca afara. A dormit fata tun si cand am venit acasa a mancat de a rupt!! Creste fata mea, ceva de groaza, a ajuns deja la peste 3,5 kg!!!
Insa trebuie sa recunosc - cu ajutorul suplimentului ca tot nu are destula putere sa traga la san atata lapte cat ii este necesar. Aseara a venit o prietena in vizita si a spus sa mai am rabdare, s-o pun la san, sa-si intareasca muschii falcilor (tipa e profesoara de sport). Asa ca ma conformez. Poate in final, renuntam la nemernicul asta de supliment.

mandy si pe mine ma distreaza cand bb cauta nervoasa sfarcul!! E asa haioasa, isi intinde gatul ala scurt precum !
Lavi intr-adevar, nasterea mea a fost provocata, deoarece eram deja dilatata 3 cm. Aici si eu am fost de acord, ca la fiecare control bb era tot mai jos, colul tot mai moale, deci nu mai exista posibilitatea sa se inchida.Eu mai facusem un control si la o prietena a mea, care mi-a confirmat cele spuse de dr.
Iar eu venisem oricum cu bagajul de spital, la indicatia ei.
La controlul facut cu o saptamana inainte mi-a zis ca ar fi ca bb sa mai stea vreo 2 saptamani, dar dc Ilinca nu a mai vrut, asta e! Nu cred ca mai statea bb inca o saptamana. Pe de alta parte, mi-a spus ca voi naste f.repede si nu apuc luna decembrie.
Cat despre bb, nu stiu ce sa zic - avea oricum 3,2kg, mai erau 3 zile pana la 37 de saptamani, ce se mai dezvolta astfel incat sa nu am acum probleme?
Eu inca ii mai acuz pe cei de la salonul de copii ptr problemele ei - mai ales ptr netratarea icterului, ptr dezinteresul fata de modul in care mama alapteaza copilul. In timp ce in alte maternitati asistentele stau pe capul mamicii si o invata cum sa-l puna bb la san, pe noi ne puneau sa alaptam ca animalele, la gramada, ca nu erau nici scaune de ajuns. Iar in salonul 11 nu se mai oboseau sa aduca bb sa stea cu mamele ca era prea mare deranjul, desi salonul era adecvat ptr asa ceva. Ce mai, spital comunist! Auzisem atatea lucruri frumoase despre el, mai ales de la tipa de la gymnastica, si cand colo, socul a fost mare.

Felicia mamica Ilincai Teodora

Mergi la inceput