Mamici de mai-iunie 2006 (17)
Raspunsuri - Pagina 14
puiudana2004 spune:
Cam slaba activitate si azi.Unde ati disparut toate?Va simtiti rau?
Stiti ce mi-a adus sotul meu aseara? Bradutul de Craciun,iar zilele astea o sa-l impodobesc.
Dana
15+
http://community.webshots.com/user/puiudana2004
LYLY809 spune:
Cypocs, vezimesaj pe privat
Lyly 14+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20724;51/st/20060528/k/6071/preg.png
Samburica
Poze echo
puiudana2004 spune:
Ati vazut ce am primit eu? O steluta.E de genul feminin,nu?Asa ca fetitza o sa fac.Primesc semne de la ea.Mai intai visul,acum stelutza,ce sa mai.
Dana
15+
http://community.webshots.com/user/puiudana2004
cypocs spune:
LYLY , nu am primit nimic de la tine
ALIA17+
ALIA
http://community.webshots.com/user/cypocs101
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png
cypocs spune:
Am primit , Lyly .
Ama , daca pleci cine ne mai face capitolul nou , suntem la pagina 9 , poate ne salveaza Amonar , dar s-a lenevit fetita asta .Nu mai da pe aici .Ama de ce nu-ti faci cerclajul la bucuresti daca tot esti aici ?
ALIA
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png
ama_kaly spune:
puiudana cu semnele subscriu!
Ca si eu am primit un semn ca am baietel!
io
19+ cu
Seby
Poze mami si bebeBebe
betty13ro spune:
Alia, nu stiu daca ai primit PM-ul meu asa ca iti multumesc inca o data. Tocmai mi-am facut programare la gyneco, la dr. Serban pt marti la ora 17.
13+
ama_kaly spune:
Alia pai va deschid eu capitolul nou ca plec pe la trei..nu stiu la ce dr sa ma duc aici si vreau sa scap mai repede sa nu mai stau asa cu colul deschis.
Nici nu stiu ce sa imi iau la mine la spital..trebuie sa-mi strang lucrurile ca de acum o sa stau la buzau si ma cam doare burta..sunt si singura acasa momentan..am intrat si intr-o pasa mai proasta dar sper sa imi revin!
Fetelor sa aveti grija de voi!!!!!io
19+ cu
Seby
Poze mami si bebeBebe
dilaural spune:
Buna fetelor,
am vazut ca sunteti interesate:
In data de 3 Nov 2005 s- a publicat OUG 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului.
Noua OUG inlocuieste indemnizatia pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani, prevazuta in Legea 19/2000, acordata si platita pana in acest moment de catre angajator.
Incepand cu 01.01.2006:
- concediul pentru crestere copil pana la 2 ani va fi acordat de catre angajator
- indemnizatia se va acorda prin primaria unde isi are beneficiarul domiciliul, urmand a fi platita de catre directiile teritoriale.
Astfel, incepand cu 01.01.2006, indemnizatia lunara pentru cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani ( denumita "indemnizatie"), sau a copilului cu handicap pana la 3 ani va fi în cuantum de 800 lei (RON). Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul indemnizatiei scade la 600 lei (RON).
In perioadele în care beneficiarii acestei indemnizatii realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit (ex. se intorc la serviciu), primesc un stimulent (denumit "stimulent lunar") în cuantum lunar de 300 lei (RON), situatie în care plata indemnizatiei de 800 lei (RON) se suspenda. Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar este de 100 lei (RON).
Alocatia de stat pentru copii
Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul alocatiei de stat pentru copii prevazute de Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii este urmatorul:
a) 200 lei (RON) lunar, în situatia copiilor în vârsta de pâna la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap;
b) cel acordat conform art. 3 alin. (1) din Legea nr. 61/1993 ( respectiv 225 000 lei vechi in prezent ), în situatia copiilor în vârsta de peste 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copiilor cu handicap.
Incepand cu 01.01.2007, indemnizatia sau stimulentul lunar se cumuleaza cu alocatia de stat pentru copii de pana la 2 ani.
Alocatia de stat pentru copii de pana la 2 ani se cuvin pentru fiecare dintre copiii rezultati în urma primelor 3 nasteri au, dupa caz, pentru primii 3 copii ai persoanelor care au adoptat copilul, carora li s-a încredintat copilul în vederea adoptiei sau care au copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenta, precum si persoana care a fost numita tutore.
Cine beneficiaza de indemnizatie sau stimulent: - optional, oricare dintre parintii firesti ai copilului. Beneficiaza de aceleasi drepturi si una dintre persoanele care au adoptat copilul, carora li s-a încredintat copilul în vederea adoptiei sau care au copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenta, precum si persoana care a fost numita tutore.
Concediul si indemnizatia lunara, se cuvin:
- pentru fiecare dintre primele 3 nasteri sau, dupa caz,
- pentru primii 3 copii ai persoanelor care au adoptat copilul, carora li s-a încredintat copilul în vederea adoptiei sau care au copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenta, precum si persoana care a fost numita tutore
Concediul pentru cresterea copilului
Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, de catre angajatorii la care îsi desfasoara activitatea beneficiarii acestor drepturi.
Depunerea dosarului la primaria de sector/judet/localitate pentru solicitarea indemnizatiei:
Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentând indemnizatie, stimulent sau alocatie de stat pentru copii, se acorda, la cerere, în baza urmatoarelor documente, dupa caz:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de nastere al copilului si, dupa caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoana cu handicap al copilului, dupa caz;
d) adeverinta eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte îndeplinirea conditiilor prevazute la art. 1;
e) adeverinta eliberata de platitorul indemnizatiei de maternitate sau, dupa caz, alte dovezi, din care sa reiasa ultima zi de concediu de maternitate, în situatia prevazuta la art. 10 alin. (1) lit. a);
f) declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu beneficiaza în acelasi timp de indemnizatie de maternitate, în situatia prevazuta la art. 10 alin. (1) lit. b);
g) declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca celalalt parinte natural sau, dupa caz, o alta persoana dintre cele prevazute la art. 5 alin. (2) nu beneficiaza de drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta;
h) declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca solicitantul se ocupa de cresterea si îngrijirea copilului si ca acesta nu este încredintat sau dat în plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
i) dovada eliberata de autoritatile competente, de angajatori sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul se afla în concediu pentru cresterea copilului - pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 1, respectiv art. 2;
j) dovada eliberata de autoritatile competente sau, dupa caz, declaratie pe propria raspundere, din care sa rezulte ca solicitantul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 3;
k) dovada eliberata de autoritatile competente sau de catre angajator, dupa caz, din care sa rezulte încadrarea în situatiile prevazute la art. 1 alin. (2);
l) alte acte necesare, dupa caz, stabilirii dreptului, prevazute în normele metodologice pentru aplicarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta
[ Formularele de mai sus vor fi probabil anexa la Normele Metodologice ce vor aparea in maxim 2 luni].
Acordarea indemnizatiei/stimulentului lunar/alocatiei de stat pentru copii:
1. Cine primeste dosarele?
Cererile pentru acordarea indemnizatiei, stimulentului lunar sau alocatiei de stat pentru copii, si documentele din care rezulta îndeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun, dupa caz, la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza careia/caruia solicitantul îsi are domiciliul sau resedinta.
2. Cine solutioneaza dosarele?
Pâna la data de 10 a fiecarei luni, primariile au obligatia de a transmite pe baza de borderou cererile înregistrate în luna anterioara, însotite de documentele justificative, la directiile judetene de munca, solidaritate sociala si familie, respectiv la directia de munca, solidaritate sociala si familie a municipiului Bucuresti, denumite în continuare directii teritoriale.
Cererile se solutioneaza în termen de 15 zile lucratoare de la data înregistrarii la directia teritoriala, prin decizie de admitere sau, dupa caz, de respingere, emisa de directorul executiv. Decizia se comunica solicitantului în termen de 5 zile lucratoare de la data emiterii.
3. Cine plateste?
Calculul si plata drepturilor se fac de catre directiile teritoriale.
Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se achita lunar beneficiarului, reprezentantului legal ori mandatarului acestora, împuternicit prin procura, pe baza de mandat postal sau, dupa caz, în cont curent personal.
Drepturile reprezentând indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc începând cu ziua urmatoare celei în care înceteaza, conform legii, concediul de maternitate si plata indemnizatiei aferente, daca cererea este depusa în termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
Modalitatile de plata a drepturilor se stabilesc prin norme, aprobate prin ordin al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei.
Comunicarea modificarilor ivite in situatia beneficiarului
Beneficiarul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta este obligat sa comunice în scris primariei orice modificare intervenita în situatia sa, de natura sa determine încetarea sau suspendarea platii drepturilor, în termen de 5 zile lucratoare de la aparitia acesteia. Necomunicarea constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei (RON) la 600 lei (RON).
Contributia de sanatate:
Pe perioada în care se beneficiaza de indemnizatia contributia individuala de asigurari sociale de sanatate se calculeaza prin aplicarea cotei prevazute de lege asupra sumei reprezentând valoarea a de doua ori salariul de baza minim brut pe tara, garantat în plata, si se suporta de la bugetul de stat.
Asupra drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu se datoreaza celelalte contributii sociale obligatorii stabilite de lege.
Calculul si plata contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate, datorata pentru drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, se fac de catre directiile teritoriale.
Informatii pentru persoanele aflate deja in concediu de crestere copil
Prevederile prezentei ordonante de urgenta se aplica si persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005, se afla în plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, reglementata de Legea nr. 19/2000.
Plata indemnizatiilor pentru cresterea copilului restante, aferente perioadelor anterioare datei de 1 ianuarie 2006, se efectueaza de catre directiile teritoriale, în conditiile prevazute în prezenta ordonanta de urgenta, cu respectarea termenului general de prescriptie.
Începând cu data de 1 ianuarie 2006 înceteaza plata indemnizatiei pentru cresterea copilului (acordata de catre angajator) efectuata în conditiile prevazute de Legea nr. 19/2000.
În termen de 60 de zile de la data publicarii prezentei ordonante de urgenta, Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei va elabora norme metodologice în aplicarea acesteia, care se aproba prin hotarâre a
Guvernului.
Sper sa va fie de folos si va pup pe toate!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060619/dt/7/k/ce22/preg.png
Dilaural
12 s.
cypocs spune:
AMA , curajjjjjj , nu e mare lucru .Poate totusi nu ar trebui sa calatoresti acum .Aruncai o intrebare pe forum si sigur sareau fetele cu idei , sfaturi etc sunt o groaza de dr in buvcuresti .Pai daca te doare burta unde pleci tuu .Ia supozitoare de scobutil sau fa nospa injectabil , mi se par mai efiente
Betty , cu placere .
Lyly , mersi mult ca ai raspuns .
ALIA