despre fumat

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cisa spune:

tot eu sunt. am uitat sa-ti spun ca am nascut o fetita cu greutate la nastere de 4,400 kg. e adevarat ca pe urma nu a luat in greutate cum trebuie, insa acum la varsta de 1 an si 7 luni are aproape 12 kg si 80 cm lungime, ceea ce este suficient si eu sunt multumita atata timp cat ea este sanatoasa.

va pup dulce pe tine si viitorul bebita

cisa si andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Sa stii ca inainte de a ramane insarcinata eu fumam in zi cam 1/2, 2/3 din pachetul de Parlament 100 mm (daca nu cunosti, sunt fff tari cu filtru cu carbune). Cand am aflat ca sunt gravida am dat pachetul inceput unei colegi de servici, iar eu mi-am cumparat Vogue, care stii ca sunt ca niste chibrite si fumam cam 3-4 tigari pe zi, cateodata si mai putin, pt. ca, obisnuita cu alt tip de tigari, nu reuseam sa pompez nimic prin scobitorile alea frantuzesti. In 2 saptamani m-am lasat definitiv de fumatul activ, dar continuand cu fumatul pasiv, or la noi in birou se fuma la greu ca nici nu te vedeai de atata fum. Stiam de daunele fumatului pasiv, imi faceam si o gramada griji ca stateam in fata PC 9 ore/zi, dar nu puteam face absolut nimic, colegele mele erau prea comode ca sa iasa pe hol, iar cand era sefu , care fuma trabuc , era jale. Moto-ul lui era "este interzis sa NU fumezi. Cui nu-i convine, se adapteaza sau pleaca..."
Soarta a vrut ca una dintre aceste colege sa ramana si ea insarcinata la scurt timp dupa ce am nascut eu, eu intre timp am reinceput serviciul si am fost mutata intr-un alt birou unde se fumeaza rar, iar in locul meu a venit o fumatoare inraita care intr-un fel "m-a razbunat", pt. ca nu scotea tigara din gura si-i sufla fumul in fata . Aaaa, nu v-am zis, mesele ns. erau instalate una in fata la alta, altfel ca ne despartea doar doua latimi de masa, adica cca 1.5 m.
Puiutzu, Slava Domnului nu a avut probleme din cauza asta, dar am stat cu frica in san pana l-am vazut sanatosel la mine in brate. A avut 3.400 kg la nastere si a luat 1700 g 1 luna, iar apoi cate 1000 g urmatoarele 3-4 luni. Cel mai mult mi-a fost frica de malformatii la plamani, care pot aparea din cauza fumatului mamei gravide. E adevarat ca la nervi am mai tras cate-o pipa de vreo 2 ori in timpul sarcinii, dar cand ma mai linisteam, ma gandeam la peutzu meu si-mi venea sa-mi dau pumni in cap de furie ca am cazut prada ispitei. Am mai citit undeva ca copilasul care se naste din burtica unei fumatoare e asemeni pestelui pus pe uscat, are nevoie de nicotina ca de pestele de apa.
Acum, desi am iesit la servici de mai bine de 1 an si 3 luni) continuu sa alaptez puiu si NU fumez. Si mi-am pus in gand sa nu reincep fumatul nici cand il voi intarca, pt. ca mai vreau un copilas si il vreau sanatos, grasulean si zambaret la fel ca Danutz.

Cu drag,
Danza, mami fericita a lui Danuz

paginuta personala: http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Danza

Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Incerc sa raspund si eu la acest subiect, chiar daca nu am fumat niciodata si nici nu cred ca o sa fumez in viitor. Dar pot sa va spun ca unchiul meu este fumator inrait si cand matusa mea era insarcinata a fumat (ca un nesimtit) langa ea pe toata perioada sarcinii. Verisoara mea s-a nascut cu 2.600 kg si de cand a fost mica a fost tare bolnavicoasa (era racita mai tot timpul si nu lua in greutate mai deloc), iar la scoala nu prea a fost stralucita, chiar daca isi dadea interesul. Cam asta am vrut sa va povestesc.

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei

Mergi la inceput