reteta cu fasole verde

reteta cu fasole verde | Autor: lavinai

Link direct la acest mesaj

va rog sa imi scrieti si mie cum sa fac fasolea verde!!!! mi-a trimis socramea niste fasole verde la borcan si singurul fel care stiu sa il fac este prajita cu usturoi si mamaliguta.
va multumesc!


<< Daca altul poate, pot si EU....>>

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Poti sa faci o ciorbita,sau poti sa faci cu sos de rosii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

eu gatesc fasolea verde in 2 feluri:
1. mancarica cu fasole verde si carnita de pui - prajesc bucatile de pui date inainte cu sare, apoi le scot pe o farfurie; in aceeasi cratita calesc ceapa, rosii si verdeata (marar), le inmoi cu zeama de supa / apa, adaug fasolea pastai si le las sa fiarba inabusit. Cand sunt aproape fierte pun si bucatile de pui si mai las sa scada un pic, asa incat sa ramana suficient sos
2. fasole pastai fiarta amestec cu: sare, piper, verdeata (marar, patrunjel) foarte multa, ceapa tocata marunt, un morcov dat pe razatoarea mica, 3 oua si o cana de smantana. Tapetez o tava cu unt si faina, torn amestecul si bag la cuptor pana se rumeneste deasupra.

pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

craluca.
Eu o fac si cu carne de vita sau cu carne de porc, depinde de care am in acel moment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns heny spune:



Poti sa o mai faci asa: prajesti ceapa si ardei, adaugi faina si stingi cu zeama de oase sau supa de pui (adica faci rantas). Lasi sa fiarba si adaugi pastaii, boia, condimente (sare, secretul gustului,usturoi)si rosii taiate sau bulion. Cand sunt fierte pui smantana si marar tocat. Mai lasi 1-2 minute si gata. Daca nu gatesti cu rantas, faci asa: dupa ce prajesti ceapa si ardeiul stingi cu zeama si adaugi pastaii. Amesteci 1 lg faina cu putin lapte sau smantana si pui peste pastai. Restul e ca mai sus, dar la final nu mai pui smantana decat daca doresti.

Heny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinai spune:

va multumesc pt ca mi-ati raspuns asa de repede! nu stiu acuma (poate par........), dar cred ca daca e la borcan e deja fiarta, nu? sau oparita?..........

<< Daca altul poate, pot si EU....>>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Daca e fiarta o pui aproape la sfarsit pentru sosuri caci nu are nimic.Oricum si la cuptor daca o faci trebuie cel putin sa o oparesti inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Fasolea (taiata marunt in prealabil)de la borcan (mic), eu obisnuiesc sa o fac salata cu:
-doua-trei linguri de maioneza,
-un pic de piper si sare (dupa gust),
-1/2 lingurita de usturoi pisat,
-1/2 lingurita de marar crud tocat si cateva picaturi de lamie-optional (daca e...ca da o aroma faina).
De la frigider e si mai buna.
Bon apetit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

eu fac fasolea verde cu maioneza si usturoi- ca aperitiv,
sau innabusita cu usturoi- de obicei ca garnitura la rasol;
mincare de fasole verde cu sos rosu cu carnita de ce o fi sau
ciorba de fasole teci cu lapte( asta e o bunatate din zona Muscelului- ciorba obisnuita de legume, cu pastai multe si la sfirsit se ingroasa ciorba cu smintina,lapte batut, ou si un pic de lamiie- marar deasupra si e criminala, si calda si rece de la frigider, in lunile de vara.


M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns she_wolf spune:

Am facut si eu aseara fasole verde cu pui.

Poti sa mai incerci si salata Nicoise - poza

- 450 g cartofi noi
- 450 g fasole verde
- 2-3 rosii
- cateva frunze de salata verde
- 4-5 fire de ceapa verde
- 1-2 oua fierte
- o cutie de ton in suc propriu
- 4-5 sardele (ansoa), tot din conserva
- 1 catel de usturoi
- cca. 10 masline
- vinegreta: 2 parti ulei de masline, una de otet, sare si piper

Cartofii se fierb, se taie in bucati potrivite si se lasa la racit. Fasolea verde se fierbe (nu foarte tare), se scurge si se lasa la racit. Se freaca bolul pentru salata cu usturoi, se adauga cartofii, ceapa verde, taiata bucati, jumatate din vinegreta si se amesteca bine. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca si se serveste.
Mie-mi place.


Claudia si Cristi (16.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stinu spune:

Eu o fac in trei feluri :mancare de fasole verde cu carne de orice fel ,rasol cu usturoi mult ,otet si ulei ,ca o salata ,merge ca garnitura sau salata ecuadoriana ,un borcan de facole verde ,o cutie de ciuperci ,o cutie de porumb dulce ,o conserva de ton si maioneza ,e dementiala .
IUstina

Mergi la inceput