vreau sa deschid o gradinita
Raspunsuri - Pagina 4
pisimuky spune:
Bun subiect, fetelor ! Si pe mine ma intereseaza tot ce tine de o astfel de afacere dar in primul rand as dori sa stiu ( cele care va pricepeti ) cam de ce fonduri ( minime ) ar trebui sa dispui cand te inhami la asa ceva.
Mamica de nazdravan Rares
si
Mihnea
[url=http://www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment.ro/bebe.php?cod=1840][img]
[url=http://www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment.ro/bebe.php?cod=2259][img]
Good things last forever.
Gandacel spune:
Dante, ideea cu gradinita in afara orasului este si nu este o buna. Eu de ex. am ales sa-mi duc copilul la gradi la cinci minute distanta, mergand pe jos, pentru ca o pot lasa pe cea mica singura in casa cand doarme, fara probleme. Il pot duce dimineata si sa-l iau seara repejor, seara il iau cu caruciorul si mergem direct in parc. Problema cea mai mare pe care o vad eu cand gradinita este la distanta este programul parintilor si durata deplasarii pana acolo si de acolo inapoi. Mai concret, rar intr-o familie au timp ambii parinti sa duca si sa ia copiii de la gradinita, chiar si in cazul programului lung (care de obicei inseamna 8:00-18:00). Sa-ti dau exemplul nostru (si sigur pot fi altele mai dificile). Tati incepe serviciul la 7:30, face de acasa la serviciu aprox jumatate de ora. Deci nu-l poate duce pe pitic la gradi. Foarte rar pleaca de la serviciu inainte de 18:30, face vreo 40 de minute la intoarcere... Deci exlus si luatul de la gradi. El e cu masina!
Eu, cand voi incepe serviciul, o sa fie ora 8:00 ori 8:30, la distanta de 45 de minute de casa. Probabil o sa "negociez" cu sefa sa decalez putin, daca s-o putea. Daca nu, serviciul de dus la gradi il va face o vecina. Nu o pot trimite departe totusi, nici eu nici ea nu avem masina. La intoarcere, scap la 17:30, in cel mai bun caz, in care sa zic "sparg usa"... Iar nu merge luat decat de catre vecina. Buuun. Ramane varianta cu transportul asigurat de gradi. Aici vad doua probleme majore: 1. dimineata cand vine soferul sa ia copiii, macar un parinte trebuie sa fie acasa. La intoarcere, la fel. Deci mare lucru nu s-a rezolvat. Eu nu las vecinii singuri in casa mea. Apoi, daca un copil nu e gata de plecare la ora la care vine soferul, asteapta, tot asa se decaleaza programul fiecarui copil in fiecare dimineata, e de ajuns sa se stranga o jumatate de ora pana la ultimul din lant... si a dat peste cap zilnic programul parintilor.
Alta varianta... sa angajam o bona, care sa faca serviciile de dus-luat de la gradinita. Sau sa zicem ca oferi suplimentar un timp (doua ore, sa zicem) dupa program, un soi de supraveghere pana vin parintii sa ridice odoarele. Ei bine... cam cum stam in ecuatia asta cu distanta? Cu cat mai departe de casa (ori de serviciu e gradinita, cu atat mai mult timp in plus trebuie sa-si aloce parintele pentru drumul catre/de la serviciu. So, zic ca e mai bine sa fie aproape de casa.
Tu poti face acolo (daca vrei neaparat ceva axat pe ingrijirea copiilor si nu altceva) un fel de spatiu de recreere pentru copii si parinti, pentru week-end-uri. Ai avantajul spatiului mare de joaca, o cladire unde pot dormi la pranz, manca. Iar parintii pot opta intre a petrece timp la aer curat cu copiii lor, ori a lasa copiii o zi unde le e bine, si sa-si vada o vreme de treburi ori aerisit de creier in doi. Iar pe timpul saptamanii poti functiona in regim de gradinita pentru cei care isi permit sa faca drumul mai lung cu masina... Ca in mod sigur vor fi cativa, sau poate chiar suficient de multi. Pana nu o faci, n-ai de unde sa stii. Fa un sondaj in zona. Asta ar fi sugestia mea.
SUcces.
P.S. SI eu vreau sa fac o gradi particulara, dar n-am unde! Daca aveai terenul in Bucuresti... cu draga inima puneam umarul.
dante01 spune:
@gandacel
merci de input, ca sa zic asa...
am precizat ca sigur va fi oferit transport...
un miocrobuz nou, cu 9 sau 16 locuri (cel mai probabil cu 16) astfel incat fiecare copil sa aiba locul lui. si toti sa aiba seat booster astfel incat centura sa le vina bine, nu sa-i stranga de gat inca z de ceva, Doamne fereste...
iar cei mai mici, vor avea scaunale, nu seat booster.
programul va fi pana pe la 6-6-30 asa...eu zic ca pe la ora aia se mai intoarce lumea de la munca...daca nu, copii pot ramane la gradi, sub supravegrere, la un film ceva sau la joaca...nici eu nu as fi de acord cu lasatul copilului la vecini sau mai stiu eu cine.
dimineata, programul ar incepe astfel incat sa nu fie nevoiti parintii sa lase copilul asa cu altcineva, adica daca majoritatea incep programul la 8-8.30, copii vor fi luati inainte...si in functie de care cum incepe programul, se poate aranja incat unii copii sa fie luati primii, altii mai la urma...un 10-15 min delay, ar trebui sa ajute.
ultima ta idee, e buna, insa eu cred ca parinti in weekend mai degraba vor merge cu copiii in parc sau care are unde, undeva la bunici, la tara...sau la un teatu, cu rolele, etc...
A_Iulia spune:
Cred ca e o afacere profitabila deschiderea unei gradinite particulare.
Dante cred ca se refera la o alta categorie - mai de lux - cei 7 km sunt nimic fata de posibilitatea sa zburzi in 1500mp. Unul din dezavantajele gradinitelor din Bucuresti este faptul ca nu au curtea prea mare, deci nici foarte multe jocuri nu poti face cu ei in aer liber (si eventual faci pe ture, pe grupe...cam complicat). Bona, bunica, mama - pot sa foloseasca si taxiul la o adica, daca nu au masina - desi inteleg ca transportul e asigurat - deci doar urgentele ar fi problema.
Eu in locul vostru as cauta una sau mai multe educatoare de gradinite particulare (eventual bine cotate) - si pe baza unui contract de consultanta/intelegeri/etc as strange absolut toate informatiile necesare chiar inainte de demararea proiectului.
- cred ca ele sunt o mina de aur pentru voi.
Mai e ceva. Nu stiu cum se descurca celelalte mame cand sunt copiii bolnaviori. Eu nu am probleme (am bunicele amandoua...), insa ma gandesc pentru cei ce nu au cum sa-si ia liber de la servici pentru cazurile astea -ar fi bine un spatiu izolat, asigurat, cu supraveghere medicala...etc - in caz de viroze sau alte boli usoare, sau pentru convalescenta.
Adina +
Olivia 04.03.2004
speed spune:
dante,sincer ideea cu gradinita atit de departe de oras nu mi se pare prea buna.toata lumea cauta ca gradinita sa fie ori aproape de casa ori aproape de locul de munca.sunt o gramada de motive si scenarii pentru sustinerea acestui punct de vedere.eu as zice sa faci un sondaj de opinie inainte de a demara afacerea-ce preferati,gradinita cu curte mai mica dar aproape de casa sau gradinita cu loc de joaca in aer liber imens dar la x km de oras?eu sincer prefer ceva cit mai aproape de casa sau de locul de munca fiindca nici o curte cit de mare ar fi n-ar compensa orele petrecute zilnic in trafic ca sa duc copilul acasa.
oricum,eu zic sa faci multe "sondari" printre potentialii tai clienti,sau macar sa fii sigur ca ai clienti.numai bine 
speed spune:
ps> acum am citit mai atent si raspunsul lui gindacel...cred ca e o idee excelenta.dante,citeste problemele mamicilor din bucuresti relativ la parcurile pentru copii...sunt pline de mizerie de caini-vagabonzi sau cu stapini,sunt murdare,etc etc.ai putea face un loc de joaca minunat,dedicat in exclusivitate copiilor,ceva de genul celuia de la malahide castle sa chiar un "pet farm"...si cred cu tarie ca ai avea multi clienti,mult mai multi decit pentru o gradinita.ai putea contracta niste firme sa vina sa vinda fast food,niste toalete decente si esti cistigator!singura problema e ca esti dependent de vreme favorabila.pentru anotimpul rece si ploios insa ai putea amenaja un loc de joaca acoperit,de genul hurly burly,energy,fun fitness etc,unde ar putea avea loc si petreceri pentru zile de nastere in tot timpul anului.nu te baza ca toti in weekend merg la teatru sau la bunici!
adina iulia,oriciti bani sa ai,traficul nu-l cumperi din pacate.acelasi timp ii ia unui sarac cit si unui bogat sa ajunga de la punctul x la punctul y la orele de virf.
A_Iulia spune:
Pai Speed, terenul il are in Ploiesti, deci clientii sunt din Ploiesti.
Habar n-am cum e traficul acolo, da' ma gandesc ca 7 km ii faci in 15 min. Am I wrong?
Adina +
Olivia 04.03.2004
speed spune:
quote:
Originally posted by Adina Iulia
[Habar n-am cum e traficul acolo, da' ma gandesc ca 7 km ii faci in 15 min. Am I wrong?
Adina +Olivia 04.03.2004
I don't know!
da uite cum sta situatia la noi de exemplu: prima gradinita/cresa la care a mers fetita mea se afla aproape de casa.am avut de ales intre multe gradinite din zona si sincer,am ales-o pe cea cu gradina cea mai mare.asta fiindca imi lua acelasi timp de acasa pina la gradinita respectiva cit imi lua de acasa la o gradinita fara curte asa mare.
dar apoi ne-am mutat in alta zona.iar gradinita/after-school-ul la care merge acum fetita mea nu are gradina deloc.desi as fi putut sa o las la gradinita la care a fost pentru aproape 3 ani,care are gradina mare si servicii de after-school,am ales sa o inscriu la o grdinita/after-school la 5 minute de mers pe jos de noua locuinta (si 2 secunde de condus ca d'aia's "speed"
A_Iulia spune:
Pai Speed, si gradinita fii-mii e la 3 min de mers cu masina si la maxim 10 de mers pe jos...da' n-are curte prea mare.
Nu m-am gandit ca pentru Bucuresti ar fi o idee buna gradinita in afara orasului - faci in plus vreo ora-doua, pe drumuri
Depinde de traficul local
Dar mi-am imaginat Ploiestiul ca o chestie din care iesi imediat, la o adica, 15 minute cu tot cu pauza de tigara...da' s-ar putea sa ma insel.
Desi cu transportul asigurat...dus-intors...ar conta doar in cazurile de urgenta.
Adina +
Olivia 04.03.2004
dante01 spune:
terenul e in afara Ploiestiului, am zis undeva mai devreme, in localitatea Gageni. Din Ploiesti, sunt 7,5 km pana la teren. se face din marginea ploiestiului (cei care stiu orasul sau cat de cat zona pot sa confirme) cam 5 minute pana la Gageni.
transportul va fi asigurat si inclus in pret...
nu stiu cum e traficul pe acolo, adica eu am mai prins ceva trafic, dar nu mi s-a parut prea rau, poate unde stiu ce inseama trafic in .ie, dar oricum, cred ca in max 20 min travesrsezi orasul lejer.
@speed
stiu cum e la malahide castle, am poze si m-am inspirat o gramada de acolo. si nu numai...