vreau sa deschid o gradinita
Raspunsuri - Pagina 3
adablackcat spune:
Hai ca si pe mine ma intereseaza sub asta ca eu vreau sa deschid gradi parti in Arad. Si sunt tare hotarata impreuna cu alte 2 prietene.
si alte poze cu noi + serbarea de 8 martie
speed spune:
un aspect important mi se pare igiena din camerele in care stau copiii.cind am cautat crese pentru fetita mea tin minte ca intr-una dintre ele proprietara m-a dus sa vad camerele pentru copii dar am intrat toti incaltati iar micutii se tarau pe jos.evident ca nu am inscris-o acolo.la cresa unde am inscris-o in cele din urma tineau la usa cutii cu "footcovers" din plastic si era obligatoriu sa le folosesti inainte de a intra in incaperi.la fel era obligatoriu ca toti copilasii sa aiba papucei de casa.
caramel spune:
Pe langa toate dotarile, important mai e si sa ai personal calificat si BINE PLATIT.Mamicile sunt foarte impresionate cand copilul lauda acasa personalul de la gradi.Ingrijitoarele si educatoarele trebuie sa-si faca meseria asa cum trebuie si nu ca "la stat".
Tino-Tino spune:
mult succes! Majoritatea mamicilor isi doresc sa deschida gradinita "cea mai buna". (atentie! - nu exista "gradinita perfecta")
Cand vei termina de amenajat gradinita ( tinand cont de "sfaturile" prezentate mai sus), dupa mult timp si multa "alergatura" pentru autorizatii,vei realiza ca abia atunci incepe adevarata munca!!!
Pare usor sa lucrezi cu copiii, dar nu este asa! Intr-adevar, este foarte frumos!
Ai nevoie de personal calificat, cu experienta, sa iubeasca pe cei mici si sa relationeze foarte bine cu adultii. Munca in gradinita, in afara de multa responsabilitate, presupune a lucra cu copiii si a fi apreciat de catre parintii lor !!!
Spor la treaba!
Mihaela
(de 12 ani "in slujba" copiilor)
irisa spune:
buna fetelor
caut o gradinita particulara pentru baietelul meu
sunt venita de 6 luni in ploiesti
acum m-am mutat undeva pe mihai bravu daca stiti vreo gradinita care sa merite va rog sa imi ma anuntati
va pup
dumitrulaura spune:
Am si eu o intrebare , gradi particulara trebuie infiintata ca fundatie/asociatie non-profit sau poate fi si o societate comerciala. Dupa cum zice legea , trebuie sa fie fundatie/asoc nonprofit.
Alta intrebare e legata de cel care conduce fundatia, trebuie sa fie de specialitate? Ce specilaitate si cum se obtine specializarea respectiva?
Nu aruncati cu rosii dar nu m-am lamurit cum e cu infiintarea de gradi particulara. Fetelor, care vreti sa faceti asa ceva, ce parere aveti?
dante01 spune:
interesante pareri si ideei...
am si eu un astfel de proiect in cap, chiar si pe hartie...
da' eu is luat rau cu capul, am ajuns la chestii de detaliu, etc...
in fine, eu am de gand sa fac o gradi. in afara orasului...
am la vreo 7 km de Ploiesti (in Gageni pt cine stie) un teren de ~ 1500 mp pe care vreau sa fac chestia asta...
eu vad in faptul ca e in afara orasului un mare avantaj, aer curat (la 500 m e padure), spatiu de joaca f.f mare (practic constuctia va fi cam pe 200 mp la parter, deci raman peste 1000 mp de tern de joaca), transport asigurat ca sa nu fie nevoit sa il aduca parintele pana acolo, etc...
nu-i nici fff departe de oras, adica la o chestie, poate sa vina sa-l ia de acolo, in caz ca e o situatie si are nevoie sa-l ia mai devreme de la gradi...
treaba e ca altora nu li se pare un asa mare avantaj locatia viitoarei gradinite, ba chair unii considera ca e un dezavantaj...
eu zic ca eu am dreptae, dar asa sunt eu...subiectiv adica...
voi ce credeti, care are mai multa dreptate?...
Marina spune:
dante sa fiu sincera la mine ar cam fi dezavantaj...criteriul de baza a fost sa fie langa casa. Au si transport e drept da e cosmarul meu...centura la copii e inca un lucru tabu in RO si daca copilul nu vrea sa puna centura sau o desface ce mare branza.
In plus imi face placere sa-i duc la gradinita, avem un super ritual de pupat dimineta si cand nu pot sa-i duc imi scot okii o saptamana.
In plus ai multe idei excelente dar sa le pui pe toate in practica iti trebuiesc bani. Si uite asa ajungi ca ducand copilu la particular cu engleza, muzica, dans, inot, transport sa ceri o taxa in jur de 1000 RON. Justificata nu zic dar totusi mare.
dante01 spune:
clar centura in masina...
de fapt, intaltator la scaun si centura.
ceva in genul asta:
http://static.howstuffworks.com/gif/child-car-seat-booster2.jpg
si centura nici nu se dicuta...
de fapt, vanul va avea incalzire suplimentara pt locurile din spate si aer conditionat, adica conditii bune, spre f bune zic eu... ![]()
Quinoa spune:
draga mea, ai deschis pana la urma gradinita despre care vorbeai mai demult? eu am aflat azi de acest forum si vreau si eu sa deschid o gradi... any kind of help would be much appreciated..
quote:
Initial creeata de c_raluca
cum spun si in titlu, vreau sa deschid o gradi si nu stiu ce ma asteapta. doar ceva vagi banuieli. daca e cineva interesat sa dea sfaturi, primesc cu mare bucurie.
am citit citeva din paginile de discutii de pe forum care privesc nemultumirile parintilor in ceea ce priv gradinitele, atit ca accesibilitate cit si ca servicii. Imi dau seama ca macar bunovointa de a face acest lucru ALTfel am, asa ca daca cineva crede ca ma poate sfatui, in orice privinta, cu atit mai bine. Multuimesc!