vreau sa deschid o gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
danangie spune:
Daca vrei sa faci un parc in curte, ar fi bine daca reusesti sa pui sub tobogane sau leagane, etc. un material ca un fel de cauciu moale. In caz ca ei vor cadea....acest material din cauciu moale amortizeaza cazaturile. Asa sunt aici in parcuri.
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
Giana spune:
La asa ceva m-am gandit sa fac si eu in orasul nostru.Ma bate gandul serios si sotul meu ma sprijina.Numai ca nu stiu inca de ce acte e nevoie...Nu sunt de specialitate dar am un bebel si ador copii de cand ma stiu.Eu asi face numai cresa pentru copii mai mititei,cu muulte jucarii,centre de activitate...mmm am niste idei super...Iar cu programul...in functie de nevoile parintilor,sa fac mai multe "pachete" sa le zic asa.De dimineata pana la 12,sau pana la 16 sau chiar pana seara tarziu.
Cam de ce aprobari am nevoie?E mult de umblat?
Giana
de
Daniwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">POVESTEA NASTERII
POZELE NOASTRE
VARSTA DANI
daniella4 spune:
Raluca, felicitari pt idee!
Sper sa ne tii la curent cu proiectul, ca merita
Daniella
c_raluca spune:
La multi ani tuturor, multa sanatate si ceva noroc pe ici pe colea, in partile esentiale!
scuze ca nu mai intrat de mult, nu mi-am vazut capul de treaba. acum am 3 zile libere si recuperez!
Giana, pentru gradinita iti trebuie alt set de aprobari si alt tip de dosar decit entru cresa, gradi privata functioneaza dupa legea 196/99, dosarul il depui la min ed si cercetarii, str. gen berthlot, buc, info pe site www.edu.ro. momentan nu se admit dosare, ca asta ma tine si pe mine pe loc. dar s-ar putea sa fie numai pt bucale, desi nu cred. risca si tu un telefon, ceri la invatamint particular si intrebi.
de cresa nu stiu exact, dar trebuie sa te interesezi la min sanatatii.
si da, ca pentru orice chestie in tara noastra mindra, e taaare mult de umblat! dar da, se poate face.
daniella, multumesc pentru incurajari. se pare ca mai dureaza ceva ceva, dar nu ma descurajez. pe de alta parte timpul care imi ramine il folosesc ca sa termin niste proiecte pe care le aveam in lucru, astfel incit de la vara sa ma concentrez pe asta. mi-am propus sa dau drumul in toamna asta. sa vedem ce o sa rezolv!
o sa va mai tin la curent! multmesc pntru interes!
teoprean spune:
Dragele mele,
Bebelul meu are 1 an si 7 luni, deci deja ma gandesc cu groaza la momentul in care trebuie sa hotarasc ce voi face cu David. Astfel am sunat la t-spe mii de gradi si crese din Timisoara care bineinteles ca nu au loc, nu primesc sau alte motive intemeiate si neintemeiate.
As avea posibilitatea de al lasa la soacra mea, dar nu prea sunt multumita, in schimb as face un compromis pentru sotul meu: l-as duce la cresa sau gradi pentru 4-5 ore dupa care sa il ia socrela mea.
Astfel din gand in gand mi-a venit si mie ideea de a deschide o cresa sau o gradi, astfel as avea posibilitatea sa imi ingrijesc puiul mai departe poate chiar sa-i fac o surioara sau un fratior si sa fac ceva ce imi place, astfel as scapa de serviciul pe care il am si care nu prea imi aduce mari satisfactii.
Nu am nici prea multi bani, nici locatie dar sunt plina de idei ca de alfel si prietenii mei, iar familia s-a oferit sa ma ajute.
Ma lovesc insa de aceasi problema: habar nu am de ce acte si autorizati am nevoie, cat e maximum admis in privinta copiilor, angajati, metrii patrati si altele.
Cred ca aici voi gasi toate raspunsurile la intrebariile mele plus o gramada de idei bune.
Va multumesc si va doresc multa sanatate voua si bebeilor vostrii.

sanziana72 spune:
Pentru dormit se pot folosi saltele direct pe podea. In felul acesta nici nu risca nimeni sa cada din pat si nici nu iti trebuie nu stiu cate paturi.
Eu asa am facut acasa. Am desfiintat patul in momentul in care a inceput sa se deplaseze singura ca sa nu trebuiasca sa o pazesc continuu,
ci sa aiba un loc de joaca al ei, in siguranta.
Iar saltelele se pot folosi si pentru alte lucruri, nu numai dormit.
Exista perioda de acomodare in Romania ? Adica sa vii in prima zi cu copilul si sa stai o ora, apoi 2, apoi 4.
Dupa aceea sa il lasi singur o ora sa vezi cum reactioneaza...
Daca copilul nu a mai fost in comunitate, e un soc sa vii si sa il lasi asa, din prima.
Pe cand daca se obisnuieste treptat e mult mai bine. In felul asta e si mama mai linistita ca vede ce si cum se intampla,
e si copilul mai putin socat.
In Franta exista o perioada de 1-2-3 saptamani de acomodare, e drept ca pentru crese,
dar cred ca nu ar fi rau nici pentru gradinite.
Am vorbit asta vara cu o educatoare de cresa.
Spunea ca la ele e o educatoare de copil pentru copiii de la 3 luni pana incep sa se tarasca.
Apoi o educatoare la 5 copii care se tarasc sau incep sa mearga.
Si o educatoare la 8 copii care merg.
Mie mi se pare mai greu sa ai grija de niste copii care fug, dar ele ziceau ca unul mic are mai multa nevoie de atentie permanenta.
Ce mi se pare mie foarte important in dezvoltarea unui copil sunt limbile straine. Cat inca nu vorbeste, isi formeaza urechea si gura
pentru sunetele din alte limbi si le va reproduce cu usurinta pentru ca i se imprima in creier.
Iar cand incepe sa vorbeasca poate deja sa invete poezii si cantecele in alte limbi.
Eu am facut franceza la gradinita si mi-a placut foarte mult.
Dar nu ma gandesc la o ora pe saptamana, ci pur si simplu educatoare sa le vorbeasca in alta limba.
La varsta asta invata fara probleme.
Muzica este si ea foarte importanta. Mareste capacitatea de concentrare, organizarea copilului...
Eventual pot chiar sa fac cunostinta cu pianul sau alte instrumente adaptate varstei lor.
Nu stiu la ce varsta se incep jocurile logice (sah, go...), dar cred ca o apropiere de aceste jocuri nu poate fi decat benefica.
Am vazut ca mai multe mame de fetite cauta cursuri de balet, desi in general se incep dupa 4 ani sau chiar mai tarziu.
Poate ca o ora de curs de balet pentru fetite si de karate pentru baieti ar fi binevenita.
Eu vad toate aceste activitati ca o parte integrata a jocului si nu ca niste corvoade pentru copil.
Pentru joaca in aer liber si nu numai se pot pune: frangii cu noduri, plase de franghie...
Locuri unde se pot catara in siguranta. Am vazut copii catarandu-se inca inainte de a merge!
E o foarte buna dezvolvare a echilibrului, fortei, coordonarii.
Ne putem inscrie ? Fiica-mea va avea aproape 2 ani in toamna (e nascuta pe 3 octombrie) si ne intoarcem intr-o luna in tara.
Oricum, sunt interesata, asa ca tine-ne la curent. Multumim.
Na ca mi-am dat si eu cu parerea. Sper sa ii foloseasca cuiva.
Sanziana & Marina (03/10/2004)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sanziana72/album?.dir=mail&.src=ph
Be carefull of what you wish for, cause you might get it! / Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa primesti!
alexadaniel2000 spune:
Raluca ma numesc Maricela Alexa iar daca pe viitor vei avea nevoie de profesoara de dans(animatie,diverse)pentru pitici ma poti contacta!!!!Am lucrat si lucrez cu multi copii(la randul meu sunt mamica de bebe 8 luni) incepand de la varsta de 4 anisori pana la cei de facultate!!!Pot invata dans sportiv, dans modern, as putea sa adaptez dansul si pe ideea unei povesti, putem cambina dansul cu orice idee se doreste ....Am participat cu copii(program de dans) la festivalul International de Muzica Ti Amo si s-au descurcat excelent!!!!Deci daca ai nevoie de ajutor imi transmiti un e-mail si te ajut cu placere doar sa fie in Bucuresti!!!!!
c_raluca spune:
alexa, multumesc pentru oferta, am sa tin cont de ea.
va vine sau nu sa credeti, nici nu am demarat proiectul inca si am deja un baietel "incris" pe lista de asteptARE. Oana, multumesc din nou pt votul de incredere. Tinem legatura, ok?
Multumesc din nou tuturor!
geniest spune:
Am si eu o intrebare: la gradinita (de orice fel ar fi) copiii folosesc toti aceleasi WC-uri??? Adica dupa ce face unul kk stand pe colacul vasului de toaleta se aseaza altul s.a.m.d ????
Ca daca e asa....mi se pare cam ciudat :-(((
mamimoni spune:
Eu am vizitat zilele trecute o gradi particulara din Bucuresti si printre multele intrebari pe care le-am avut (fiind direct interesata caci fiul meu implineste in aprilie 2 ani), s-a numarat si aceasta: folosesec toti copii acelasi WC???? DA, a fost raspunsul (de fapt nu chiar toti, ci cei de la o grupa, respectiv vreo 10); dar am fost asigurata (dar cum sa verific????), ca se sterge vasul cu servetele umede dupa fiecare copil.
Si inca un amanunt: cele 2 bai (cate una la fiecare etaj nu erau adaptate varstei copiilor, cel mai mic avand un an si ceva; adica aveau WC-uri si chiuvete normale)
Monica, mama lui Vlad