vreau sa cumpar un apartament

vreau sa cumpar un apartament | Autor: floarea de colt

Link direct la acest mesaj

buna ....tuturor forum-istilor de dc...postez aici acest mesaj..pt ca nu ii gaseam locul nici intr-un topic...sper ca nu va supara pe careva...
am urmatoarea dilema.si am nevoie de niste sfaturi din partea voastra..
dupa mai multe cautari ,pt ca vrem sa ne luam un apart , si pt ca dispuneam de o anumita suma de bani ,am ales doua apart....sa le zicem apar.x si y , ambele in blocuri turn..din caramida..
bun....apart. x este la etj.9 din 10 este dec.este intr-o zona buna..dar nu chiar la bulevard ci un pic mai in spate..nu are f multe umbun.dar e curat , decom , cu o buc nu f mare asa cum ne doream noi..cu o supraf. de 47 mp.
apart.y este la etajul 8 din 8 adica la ultimu...este tot dec.are cam acelasi imbun.ca si x , dar are o buc ff mare..asa cum am visat-o noi..nu are prob. la izolatie..e curat...si e chiar la bulevard...
si este si mai iftin cam cu 1500 eur...suprf. totala 53mp.
noi nu stim pe care sa il luam pana la urma...de aceea va cer si voua o parere..poate sunt prin voi pers. care stau la ultimul etaj..este chiar asa o mare problema izolatia..mai ales daca din suma aia de 1500 eur facem o izolatie cu ultimile mat. aparute pe piata..si event.punem si un aer conditionat..vara..ca sa nu fie sufocant..ca am intels ca asa se inampla vara la ultimul etaj..
va rog ..mult...astept pareri avizate..sau nuchiar..dar vreau tare mult sa facem o alegere buna...
mltumesc anticipat..

nuntahttp://pg.photos.yahoo.com/ph/tomaanamaria2005/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

eu am o prietena care sta la ultimul etaj 8 din 8 - asa si-a luat ea apartamentul, si nu s-a plans deloc de frig iarna sau caldura vara. e ff multumita. dar, din cate stiu eu, acolo centrala termica e chiar pe bloc, si poate de aia nu au probleme.
alta prietena de-a mea sta in chirie la et 4 din 4 si ingheata de frig! asa ca ... e relativ :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea de colt spune:

merci de raspuns..cand am fost sa vizionam apart.era o caldura..de abia puteam sta..in pulover de iarna pe noi..fara geci..probabil ca prob. caldurii se exclude..singura prob.pe care o vad eu este izolatia..sa nu apara pete pe tavan de la infiltratii...
si eventual sa nu fie extrem de cald vara...in rest...sper ca nu am are hibe ascunse...
mai astept pareri..

nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Apt. la ultimul etaj va fi mai greu de revandut, exista riscul de a avea probleme cu terasa. Parerea mea este sa mai cauti si sigur vei simti care este apt. pe care sa-l cumperi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Da, apartamentele la ultimul etaj sunt greu de vandut...am incercat sa vindem noi unul la 4 din 4 si foarte greu apar cumparatori, trebuie sa insisti sa vina sa-l vada. Si apoi toti intrebau de starea terasei si desi era buna nu aveau incredere....Pe mine nu ma incanta deloc ca este la bulevard, din contra....La bulevard este zgomot din cauza masinilor si mult praf.

Cristina si bebe Alexia Maria Uimirea (02.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

si noi stam la 8 din 8 si nu avem pb.la inceput ma cam lua cu ameteala pe balcon (mai ales ca e deschis si nu e incadrat de pereti), dar m am obisnuit repede.Un pct in plus ..e mai mare, unul in minus dupa mine ...la bulevard(zgomot)
ca nu vand ap la ultimul etaj...conteaza si blocul si zona..nu numai etajul, gasiti voi cumparatori la o eventuala mutare
din experienta ...stiu cat de greu gasesti ceva care sa iti convina(ca nu e zona buna, ca nu are piata , parc aproape, etc...)...insa tb sa tii cont ca il cumperi ptr ani buni, poate nu vei avea posibilitatea sa il schimbi prea curand
na, mai mult te am ametit cu daca si cu parca
sa l stapaniti sanatosi oricare ap ati cumpara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

vin si eu cu o completare: cel care l-am vazut eu, 8 din 8 avea inaltimea f mare, si asta compensa mult, ca avea o gramada de spatiu in plus pe verticala. si avea si tavan fals. lumea in general e reticenta sa stea la ultimul etaj, mai ales daca au animalute de casa, copii mici si e de inteles asta. eu nu as sta mai sus de etajul 2.

cat despre bulevard pfiiii, fugi de el ca de ... mitraliera . eu am stat in 3 locuri: cu geamurile inspre o piata care desi e inchisa noaptea, veneau tot felul de curatatori pe la 11 - 12 - 1 si trosneau si spargeau pe-acolo containerele de ma trezeau. ma rog, nu aveam termopane, si auzeam tot-tot. apoi cu geamurile la o strada pe unde se iese din oras... tiruri, masini non stop - cu termopane, nu e groaznic, dar daca e deschis geamul, nu aud televizorul cand trece un trocader de tir/camion romanesc care abia se trage pe roti. si inca intr-un loc, la 2 minute de statia de tramvai/troleibus/autobus. iti imaginezi ca de la 6 dimineata somnul devine zvarcolit - si acolo aveam termopane, dar degeaba.

cel mai bine e mai retras. faci 5 minute pe jos in plus, dar conteaza de numa! chiar si la geamuri, care se murdaresc de la strada in cateva zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

n-am stat la ultimul etaj dar din cele auzite de la altii...
-chiar daca e cald iarna, cand isi vor pune toti repartitoare (si tu pe langa ei) o sa platesti mai mult la caldura decat ceilalti;
- poate n-ai acum probleme cu terasa dar odata si odata tot se va intampla si nu stii cat de repede reactioneaza comunitatea si rezolva problema (gandeste-te numai cat de mult a plouat anul asta);
- la bulevard e mult zgomot (care se aude chiar si cu termopan);
- e imp. care e frecventa defectarii liftului (eu am stat la 9/10 intrun bloc in care liftul nu mergea cel putin o data pe saptamana)...
- sa te uiti prinap. dupa o mega tzeava (destul de inestetica) - aerisirea de la instalatia de incalzire a blocului - pe care nu o poti elimina.

cam astea ar fi dezavantajele. destul de mari zic eu, tinand cont ca vei locui acolo cativa anisori buni si ca o sa fie destul de greu sa vinzi (eu am vandut 9/10 si au fost foarte multi clienti care au strambat din nas din cauza etajului).

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea de colt spune:

buna...se pare ca parerile sunt impartite...si aici..:)
am discutat prob. cu toate rudele noastre..parintii si nasii nostri..dar aproape toti mi-au spus ca nu e bine la turn si nici la ultimul etaj...numai ca nimeni nu intelege parca..ca din cauza diferentelor de bani in plus pt un apart.la etajele inferioare...nu ne putem apropia..de ele...asa ca avem de ales..cu banii pe care ii avem si astia sunt trasiiiiiii tareee mult de par ca sa fie suma care ne trebuie ,nu ne putem lua decat un apart.cu doua cam dec in blocuri turn si la etaje sup,dar in zona buna a orasului sau un apart. la etaju 1 sau 3 sau 3 in blocuri din cartiere marginase...
prin urmare....lucrurile stau cam asa...ori ..ori...

nu am spus de la inceput..dar nu stiu daca schimba mult situatia..ca noi nu suntem din buc..suntem din suceava..un orasel nu tare mare..deci circulatia si nivelul de poluare nu este la fel ca in bucuresti..iar bulevard-ul nu presupune extrem de mult zgomot..

nefiind pe deplin multumiti nici de unul din cele doua apart..am zis ca mai cautam ...poate o sa apara altceva..desi...stiti cum e..apart. perfect nu exista...adica nu poti gasi ceva si bun si ieftin si in buricul targului si la etaju 2 ...:)

multumesc frumos pt toate ideile..mi-au fost de ajutor..pupic..si bafta multa tuturor..si pt ca azi vine mos nicolae...un cadou frumos sa primiti...

nunta

Mergi la inceput