Bebelusi de mai-iunie 2005 (36)
Raspunsuri - Pagina 15

Tdi spune:
Vaccinuri...noi am primit urmatorul program:
- obligatorii: polio, difterie, tetanus, hepatita b
- optionale: pertosse (tuse convulsiva), hemofilus B (meningita), morbillo (rujeola), oreion, rubeola.
am hotarat ca Alyssa sa le faca pe toate asa ca s-a ales cu vaccinul hexavalent (ceva cu 'rix'), care le contine pe primele 6 mentionate. vaccinul trivalent contra pojer, oreion si rubeola se face numai dupa implinirea varstei de 1 an.
calendar:
- la nastere: hepatita B (doar la cei care au mame purtatoare de acest virus)
- 3 luni: dtp (difterie, tetanus, pertosse) + ipv (polio injectabil) + hepatita B + hib (meningita)
- 5 luni: idem 3
- 11-12 luni: idem 3
- 12-15 luni: mpr (rujeola, oreion, rubeola)
- 3 ani: ipv
- 5-6 ani: dtp + mpr
- 11-12 ani: hepatita b
- 12-14 ani: varicela (ptr.cei care nu au facut-o pana acum)
- 14-15 ani: dtp.
Toate vaccinarile se fac gratuit si doar la centrul de igiena.
Teddy si bebe Alyssa (05.05.05)

Tdi spune:
...sa ma iertati daca am dat cu traducerea-n gropi...la vaccinuri ma refer...sunt tare la ora asta ca am dormit iepureste azi noapte...se pare ca a inceput "campania electorala" pentru dintisorul nr.3 al Alyssei...trece si asta!

gabitzam spune:
Continuare la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63584" target="_blank">Bebelusi de mai-iunie 2005 (37)
Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi

Tdi spune:
Loreen - ma bucur ca ai terminat cu mutatul...te-am sustinut de la distanta ...ce fain ca faceti sarbatorile in casa noua! Pacat de "suportul" primit de la restul familiei...vezi socrella...las-o in plata domnului, tot ea are de pierdut pana la urma!

monicica spune:
Salut
noi suntem foarte incantati de jucariile de la Mos Niculae, se joaca bebe de azi dimineata intruna.
andreea.a vroiam sa te intreb ce fel de exercitii ai facut tu pentru "sunculitele laterale" ca pe mine alea ma dispera, alea se duc cel mai greu...
vaccinurile in germania arata in felul urmator
2 luni: diphterie, pertussis, tetanus, hib, polio, hep.B
3 luni: diphterie, pertussis, tetanus, hib, polio
4 luni: diphterie, pertussis, tetanus, hib, polio, hep.B
11 luni: diphterie, pertussis, tetanus, hib, polio, hep.B plus
masern, mumps, röteln (aici e si rujeola) plus
varicela
15 luni: masern, mumps, röteln
5 ani: diphterie, tetanus
9 ani: diphterie, pertussis, tetanus, polio
Noi ce am facut pana acuma: asta combinat,numai 1 intepatura in picior, bb nu a plans deloc si nici nu a avut vreo reactie.
Mai haios e ca eu vorbind cu doctorul am decis sa fac si eu asta masern, mumps, röteln (rujeola, oreion si rubeola) ca eu nu am facut nici o boala a copilariei cel putin constient si a zis ca mai bine fac avccin, si sa vezi acolo efecte secundare, mi s-a umflat mana si m-a durut cateva zile...La noi, bb e mai puternic :)
Nu mai faceti intalnire a mamicilor si bebeilor?
Monica

ioanailincam spune:
Salutare, mey! Vad ca v-a revenit cheful de scris fix azi cand nu am avut timp de nimic. Doar de masaj, ce bine a fost.
De ce n-am avut timp? Pentru ca am vrut sa fiu eu si barbat si femeie in casa (ca oricum asa se pare ca sunt) si am apelat la un vecin sa ne dea si noua curent la masina sa nu mai stea ca mortaciunea in fata blocului si eu ca prostu'n casa ca am o multime de drumuri de facut. Asa ca cadoul pentru sotul meu (care aseara s-a intors iar in creierii noptii, nici nu stiu cat era ceasul ca m-am culcat de nervi) va fi un mic atac de cord cand va vedea ca masina nu mai este in locul unde zacea de 3 zile
. Uite-asa, de-a naibii ce sunt, nu-i spun ca am reparat-o, alta data sa se ocupe mai repede de casa si familie, iar nu de biroul asta nenorocit unde sta zi lumina.
El in schimb ca sa ma impace mi-a lasat in adidasi (ca n-am scos nici ghete, nici cizme de nervi ce aveam aseara) un CD pe care inregistrase o scrisorica de dragoste. Vezi, Doamne, ce buna si iubitoare si intelegatoare sunt eu cu el
. Pai da, sigur ca da, dar pana cand?
Loreen - bine te-ai intors! Nici eu nu pot vedea covorul cu vacile, ma baga pe webshots general. Trebuie sa fac ceva special?
Of, parca vad ca iar nu apuc sa-i dau morcov la maimuta, de o saptamana ma chinui si nu apuc. Mi-a adormit afara, ama adus-o in casa si face nani in continuare si presimt ca se va trezi cu o foame groaznica si nu voi mai avea timp sa scot storcatorul si sa-i dau suculet. Nu-i nimic, maine e o noua zi!
Pisik - te superi ca i-am spus Anei "bursuca"? SPer ca nu ai pus monopol pe porecla. EU constat pe zi ce trece ca subconstientul este f afectat de ce vede zi de zi pe aici. De ex. a trebuit sa verifica mesajul meu pt ca nu-mi aminteam sa fi folosit porecla asta. Iar de vreo 2 zile imi tot venea in cap cuvantul SYNEVO si nu stiam de unde vine. SI cand deschid forumul, constat ca e o reclama la aceasta firma, ceva cu laboratoare medicale. Dar eu nu citisem nici o clipa reclamele, dar probabil ele se inregistreaza pe retina si iti vin cap cand te gandesti mai putin. Ce reclama de mii de dolari minutul la TV? Uite pui aici si are mult mai mult impact. Asa si cu bursuca: tot citind la semnatura mi-a ramas in cap probabil si l-am folosit fara sa-mi dau seama.
Subscriu si eu la nopti de bagat suzeta din jumate-n jumate de ora. La mine e una buna, cu somn mai mult, una cu somn mai putin. Ma capiaza, nu alta. Mama, si ridica picioarele in lumanare si se fataie toata noaptea de ma calca pe nervi nu alta. Ce-o fi avand?
Va las acum ca ma duc sa caut storcatorul - nu l-am mai folosit de cand eram . Dar tin minte si acum ce greu se spala
.
Revin diseara, ca mai aveam de spus cate ceva.
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Danelutza spune:
La multzi ani de ziua lui moshu'Nicolae, sper ca atzi fost cumintzi si atzi primit cadouri. Noi nu am mai scris din cauza timpului, a venit iarna, zapada mare, asha ca am stat mai mult acasa si cum acasa nu avem computer nu am putut scrie. Isabella creste vazind cu ochii, vineri mergem sa facem vaccinul de 6 luni si sa vedem cit mai cintareste, ca vad ca-mi rupe spatele cind o iau in bratze asta din cauza ca mi-a expirat termenul de garantzie si ma cam dor toate.
Bebelusha sta doar in funduletz, nu am scapat inca la dintzi dar cu toate astea mincam tot ce ne da mama. Aaa, am uitat sa spun ca ieri a facut 6 luni asha ca s-a gindit sa-i faca un cadou tatei si a spus "papa" adica tata in italiana, adica nu a vrut sa spuna primul cuvint in romaneste.
I-am dat Isabellei cereale ca daca tot sint la moda, dar... a facut alergie, i-au iesit niste pete roshii pe corp de m-am speriat, iar de la legumele-zarzavaturile omogenizate care sint in borcanase a facut diaree, asha ca am renuntzat sa-i mai dau.
Acum nu stiu ce are, de vreo doua noptzi ma omoara, se trezeste o data la 2 ore jumate, suge un pic de lapte si adoarme, asta ca sa ma trezeasca din nou.
Nu stiu cum va simtzitzi voi, dar eu sint obosita, cred ca si din cauza ca e iarna si nu prea ies din casa, am o fatza de nu ma mai recunosc, ma dor ochii si cad din picioare de somn, asta pentru ca Isabella doarme vreo ora pe zi si aia impartzita in vreo trei reprize.
Ufff, v-am innebunit, n-am scris o perioada lunga, dar acum v-am povestit de toate.
Pupici si inca o data "La multzi ani" de sf.Nicolae.
Daniela si principesa ISABELLA (5 iunie 2005)
http://community.webshots.com/user/danielaaddario

gabitzam spune:
Continuare la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63584" target="_blank">Bebelusi de mai-iunie 2005 (37)
Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Poze mai noi cu Andrei Pozele cele mai noi