nodul la san in alaptare

nodul la san in alaptare | Autor: vio_reurean

Link direct la acest mesaj

Am un nodul.L-am descoperit doar cu 2 sapt inainte de nastere. Probabil ca era acolo dinainte dar nu l-am gasit eu ca nici nu m-am cautat.Nu ma ingrijorez deocamdata ca pe lactatie nu se umbla la san. Dar in primele cateva zile am avut o reactie inflamatorie destul de dureroasa si pentru ca sanii erau angorjati. Nu cred sa fie mai mult decat fibroadenom si oricum ar trebui scos din cate stiu eu.Acum e micut si e ok, nu ma doare , a trecut deja o luna jumate de la nastere si sanii nu mai sunt angorjati. A mai avut cineva experienta asta sau stiti pe cineva cu aceeasi problema?

Vio

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fiquelle spune:

Da, si eu in alaptare am avut uneori diverse galmite insa eu le-am pus pe seama faptului ca erau acumulari de lapte, caci apareau si dispareau in 1-2 zile.

de la Mada si minunea Sofia Maria, 12.08.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

N-am avut nodul inainte de nastere, am avut din plin dupa, dar aceea erau provocati de canalele infundate.
Ce poti face este sa mergi la medic (oncolog, ginecolog, ce vrei tu) si sa te vada, sa faci un eco de san care e absolut neinvaziv poate se lamuresc ce este: fibroadenom, colectie etc. si poate daca e la suprafata merge si o punctie biopsie fara sa lezeze canalele de lapte. Daca e colectie serocitrina sau de colostru sau un fibroadenom, atunci nici o grija, cand termini cu alptatul se rezolva.
Succes!

Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (15+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns impreuna spune:

Si eu am avut probleme cu noduli pe toata perioada alaptarii. Si am avut parte de reactii nasoale, cu dureri, febra si tot tacamul.
Insa partea buna era ca dispareau in 2-3 zile prin masaj in zona respectiva. (Am avut foarte mult lapte, probabil la mine asta a fost cauza).

Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si puiutza Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Fetelor, cititi putin mai cu atentie mesajul lui Vio. Ea spune clar ca acest nodul exista dinainte de nastere, deci n-are absolut nici o legatura cu nodulii care apar pe perioada alaptarii. Ca sa stai linisitita, cel mai bine este sa mergi sa faci o ecografie mamara asa cum spunea si Diana, nu trebuie sa amani pana cand intarci; posibil sa nu fie nimic grav, dar in orice nodul aparut la san nu e bine sa se inatzie momentul diagnosticului.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio_reurean spune:

Am vorbit cu ginecologul meu imediat dupa ce am nascut. Sunt studenta la medicina in anul 6 si cred ca am invatat prea mult chestii, ca ma gandesc prea mult la ce nu trebuie. El spunea sa asteptam vreo trei luni si sa vedem neaparat ce-i cu el. Bineinteles ca am intrat urgent in cartile din biblioteca de cum am observat "micul intrus", si ma gandeam ca poate mai gasesc pe cineva cu o situatie similara. Sunteti niste dragutze!!!! Multumesc mult pentru raspunsuri!E una cu cartile si una cand esti tu in situatie...

Vio

Mergi la inceput