Coelho

Coelho | Autor: KUKI

Link direct la acest mesaj

Ce parere aveti despre el si scrierile sale ? Am observat ca in ultima vreme se tot arunca cu pietre in Coelho si se spune ca e prea comercial si ca temele din cartile sale au fost inspirate din alte carti. Recunosc ca initial am pus mana pe "Alchimistul " pentru ca era la moda, dar dupa ce am citit-o am descoperit ca imi place, mi s-a parut foarte profunda si mi-a dat sentimentul la final, ca am reusit sa ma inteleg mai bine cu mine insami.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iubika spune:

Recunosc ca nu am citi decat 2 carti scrise de Coelho.

Alchimistul era la moda si... nu stiu, am asteptam la ceva mai mult, prea se facuse valva in jurul lui. Nu prea m`a impresionat.

Apoi am citit Veronika se hotaraste sa moara. Mi s`a parut cam plicticoasa si fara nimic special.... dar finalul m`a luat total prin surprindere!

Pana la urma am zis ca raman la clasici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_trancu spune:

eu am citit numai 11 minute. parerea mea: e o carte buna de citit pe plaja , in cateva ore ai terminat-o si nici nu te-a solicitat prea mult

http://community.webshots.com/user/trenurelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Am citit si eu "Alchimistul" si din punctul meu de vedere este o carte extraordinara.

Am mai citit "La raul piedra am sezut", a fost o poveste de dragoste dragutza, dar ca si carte nu mi s-a parut nici pe departe atat de profunda ca si "Alchimistul".

_

Aici poti face viata unui copil mai acceptabila!

Noi ajutam pe unii, altii ajuta pe altii, astfel toti pot fi ajutati!

Lucia sotia lui Csaba
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">
Poze Bunny

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Literatura de supermarket! Ia , neamule, povesti psiho-filosofo-pupu, pe intelesul tuturor coafezelor! (Nu am nimic cu coafezele, doamne fereste!).
Dar povestirile lui sunt muuult prea facile si pseudo-profunde pentru a putea fi luat inserios. Evident, respect pentru boom-ul de marketing pe care l-a dat. Are omul o reteta de succes, bravo lui!
Doar sa n-o numiti literatura, please!
Cat depre "Veronica..." mi s-a parut o idee interesanta. Evident , nici una nu e originala si nici macar nu e asa bine scrisa incat sa merite sa re-citesti o poveste intr-o noua interpretare.

Muahhh....ce mult am scris depre asta!

Ioana 17 saptamani si Katja(30 martie 2004)

poze cu mami, tati si katja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

Si eu care credeam ca sunt singura care crede ca Coelho e comercial. Am citit suficiente din cartile lui ca sa ma lamuresc (si precizez ca le-am citit nu ca m-a dat pe spate, ci pentru ca a devenit atat de popular, ca m-am gandit ca io-s de vina si nu inteleg tot-ha!)
Asadar: are titluri foarte bune, si cam atat. In rest, mie mi-a dat impresia unui tip care nu prea are talent, dar a fost foarte silitor in a invata cum se scriu romanele, nu stiu daca ma intelegeti, adica are exclusiv acel 95% munca, fara nici un pic din 5% talent. Un fel de MArquez silitor si serios dar netalentat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

Mie maica-mea, intr-o discuite asemanatoare, mi-a zis: draga, te cred ca preferi clasicii, dar esti demodata; si eu prefer rochiile de epoca itzarilor si desuurilor de azi, ce zici?
Pe de o parte.

gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns svety spune:

Mie mi-a placut foarte mult "Alchimistul". Initial am luat-o cadou pentru cineva si pana i-am dus-o, am citit-o si mi-a placut.
Apoi am citit si "Veronika se hotarate sa moara".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana.t spune:

Am citit Alchimistul si mi-a placut, m-a facut sa ma gandesc ca cu cat avansam mai mult, cu atat devenim mai limitati.
Am citit apoi 11 min. - cineva a zis ca e buna de citit pe plaja - a descris-o perfect, asa e.
Am citit apoi Veronika... - finalul era previzibil.
Acum ma fortez cu Al cincilea munte, dar asta e plicticoasa rau, desi cred ca se vrea "filozofica" - vrajeala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gangurici_licurici spune:

quote:
Originally posted by gabivalceanu

Mie maica-mea, intr-o discuite asemanatoare, mi-a zis: draga, te cred ca preferi clasicii, dar esti demodata; si eu prefer rochiile de epoca itzarilor si desuurilor de azi, ce zici?
Pe de o parte.

gabi

Cuma dica? Daca nu-mi place Coelho sunt demodata? Asta-i buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Hihi, daca tot e sa prefer lucruri moderne, le prefer pe cele de calitate gen, Umberto Eco, Llosa, etc. Da din pacate Coehlo a cam cazut in plasa repetarii si prea sustine in ultimele lui carti aceleasi si acelasi idei batute pe aceeasi moneda.
Si cine a zis ca a cam copiat idei de la alti scriitori, are dreptate. A se compara "Vizita batrinei doamne" cu "Diavolul si domnisoara Pyrim".

Mie mi-au placut Alchimistul (cred ca e cartea cea mai buna din ce a scris el) si Veronica (desi finalul a fost intr-adevar destul de previzibil). Restul au inceput treptat treptat sa ma plictiseasca, de acuma am inca trei carti de el pe care nu le-am terminat.

----------------------

Impotriva prostiei, zeii insisi lupta in zadar

Mergi la inceput